Jump to content
FAS Goran
77mario

Fiat Nuova Croma - blinka akumulator / sija lampica akumulatora

Recommended Posts

Pozdrav. Ja na moru, upalim auto, krenem i vozim se. Raspalim klimu i počne mi svijetliti akumulator, ja ugasim svijetla i klimu, ono počne da blinka, cca 10-15 sekundi, da bi se onda ugasio. Palim i gasim auto normalno. Možda je aku oslabio? Inače garancija je bila do 16.6.2017. haha.

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, 77mario said:

Inače garancija je bila do 16.6.2017.

Kad blinka vreme za redovan/godišnji servis :ph34r:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo ona. Kratko vrijeme. 10-tak sekundi svijetli. Zatim kratko vrijeme blinka, 4-5 puta i onda se ugasi. Auto palim bez problema. Jutros upalim i popalim sve potrošače; klimu, sva svijetla, grijač, maglenke, sve. Ne pali se aku. Možda mi ne radi hill holder. Primijetio sam prekjučer dok mi je blinko aku kao da nije radio hill holder. Možda ga je sam isključio. Ili se samo zblesirao. Da skinem minus klenu na kratko vrijeme?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri punjenje alternatora, mozda mu je vreme za reparaciju.

Tj. napon na klemama akumulatora (u stanju mirovanja, punjenja, pri opterecenju,...).

Npr, Stilo u slucaju takvih problema gasi najvece potrosace, prvo elektricni servo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima, od jutros mi auto pali lampicu akumulatora koja nakon paljena ostane da svetli i istovremeno se podigne i broj obrtaja u leru. To se, naime, desilo jutros prilikom prvog paljenja, lampica aku je svetlila svega nekoliko trenutaka, mozda ni minut kad sam skontao taj prvi put, obrtaji se digli sa klasicnih 900 na 1000 u leru. Medjutim, jako kratko je trajalo, kako napisah i potom se sve vratilo u normalu, obrtaji i lampica aku se ugasila. Potom sam par puta jos palio auto zbog drugih potreba bilo sve ok. Normalno radio. Kad sad malopre, opet lampica i opet obrtaji gore, ali sad je i duze trajalo i kao da je auto napregnutije, bucnije radio u leru.

 

Takodje,  displej se ugasio, ekran zamro. I onda opet ler obrtaji u normalu i lampica nestala i kao sve ok. Auto je u brzinam normalno radio.ali su oni simptomi sada trajali duze. Sta bi moglo biti? Logicno namece se akmulator ili? Mala napomena, motor je dizel 1.9 jtd. Exidov akumulator je unutra vec skoro 3 god, sa garancijom od 40 meseci, nikad problem s njim, nikad problem ni najmanji sa strujom. A kamoli sa ler radom itd

 

Ima li neko ideju sta bi moglo biti? Bio bih zahvalan. Majstor mi je na moru, na godisnjem. Ne volim kod drugog da idem, normalno, a pri tom ni nemam poverenja, pa bi suzavanje kruga problema, ako nije akumulator, alternator, bio od pomoci. A mozda je neko imao slicno iskustvo. Jutros opet isto, paljenje, upali se aku lampica, ler obrtaji odu gore, displey  se ugasi, ekran crn i to je to. Onda se povremeno vrati, ali je izrazeno da ler gas ide gore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...