Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Kanada 2017.

Recommended Posts

Kimi najbrži na treningu, kvarovi Red Bula

 

Резултат слика за canada 2017 f1 pics

 

Vozač Ferarija Kimi Raikonen izvozao je najbrži krug za 1:12.935 na drugom treningu za Veliku nagradu Kanade, na stazi Žil Vilnev u Montrealu. Pored toga trening su obeležili kvarovi Red Bul bolida. Maks Ferštapen je imao problema sa menjačem, a Danijel Rikardo sa motorom. Iza Raikonena našao se vozač Mercedesa Luis Hamilton sa 1:13.150. Na trećoj poziciji bio je Sebastijan Fetel (1:13:200), na četvrtoj Valteri Botas (1:13:310), dok je petu poziciju zauzeo Ferštapen (1:13:388). Preostale pet pozicije redom su zauzimali Felipe Masa (Vilijams), Fernando Alonso (Meklaren) je posle lošeg prvog treninga zauzeo sedmu poziciju, osmi je bio Esteban Okon (Fors India). Na devetoj poziciji našao se Danil Kvjat (Toro Roso) a na desetoj Serhio Pers (Fors India).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamiltonov 65. pol, stigao Senu!

 

166790-hamilton%2065.jpg

 

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Kanade. Britanac je tako stigao do 65. pola u karijeri čime se izjednačio sa Ajrtonom Senom na drugom mestu večne liste. On je ostvario najbrže vreme u istoriji na stazi Žil Vinev u vremenu 1:11.791, dok je drugoplasirani Sebastijan Fetel u Fereriju imao samo 0.0004 sekunde sporiji rezultat. U drugom redu će se naći Valteri Botas i Kimi Raikonen (treće mesto pripalo je vozaču Mercedesa).

Trka za Veliku nagradu Kanade počinje u nedelju od 19 časova uz prenos na Sport klubu.

 

Hamilton kao Sena: Tresem se, nemam reči...

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol-poziciju na stazi ''Žil Vilnev'' pred Veliku nagradu Kanade, a 65. startna pozicija je obeležena i nagradom, posle koje je Britanac bio vidno uzbuđen. Sa 65. pol pozicijom u karijeri Hamilton se izjednačio sa legendarnim Aertonom Senom, dok je ispred njih još samo Nemac Mihael Šumaher, koji je kao prvi trku počeo 68. puta. Hamilton je na poklon od Senine porodice dobio specijalnu autentičnu kacigu koju je Brazilac nosio 1987. godine, posle čega je trostruki šampion Formule 1 bio bez reči. ''Tresem se, bez reči sam ostao. Aerton je bio čovek koji me je inspirisao. Tako da je izjednačivši se sa njim ovo najveće priznanje koje sam mogao da dobijem. Veliku zahvalnost dugujem njegovoj porodici'', rekao je potrešeni Hamilton. Drugu mesto u kvalifikacijama je zauzeo vozač Ferarija Sebastijan Fetel, dok slede Valteri Botas i Kimi Raikonen.  Ko će trijumfovati na VN Kanade ćemo saznati danas uveče...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dupla pobeda Mercedesa,Vetel cetvrti ,jer je napocetku trke imao kontakt sa Botasom,pa je morao u boks da menja prednje krilo pa 20 krugova pred kraj trke ponovo u boks,menjao gume.Alonso dva kruga pred kraj imao 10to mesto,al motor stradao,ova Honda sve gora i gora,japanci nisu normalni,sta bi Alonso radio da ima dobar auto

Force India odlicna,zilavi skroz bore se maksimalno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dominacija Mercedesa i pobeda Hamiltona u Kanadi

 

166790-hamilton%2065.jpg

 

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Kanade, sedmoj trci ovogodišnjeg F1 šampionata. Britanac je na stazi Žil Vilnev dominantno od početka do kraja vodio i ostvario je treću pobedu ove sezone, a 56. ukupno u karijeri. Dominaciju Mercedesa u Kanadi zaokružio je Valteri Botas koji je bio drugi, a lošu trku imali su vozači Ferarija. Sebastijan Fetel završio je na četvrtom mestu, dok je Kimi Raikonen bio sedmi. Na pobedničko postolje popeo se i Danijel Rikardo u Red Bulu, a Serhio Peres i sebastijan Okon iz Fors Indije bili su peti, odnosno šesti.

 

Hamilton dominantan na VN Kanade

Lewis Hamilton zabeležio je novu pobedu na trci u Kanadi ispred timskog kolege Valtterija Bottasa. Vetrovit dan dočekao je karavan Formule 1 u Montrealu. Kao i do sada, vremenski uslovi bili su sveži, temperatura staze pred početak trke bila je 39 a vazduha 28 stepeni.

 

hamil%20can.jpg

 

Već na početku Danil Kvyat nije uspeo da pokrene bolid u krug za zagrevanje, već su mu za to bili potrebni mehaničari. Rus je zbog toga morao da startuje sa poslednjeg mesta. Hamilton je odmah poveo kolonu a na drugo mesto probio se Max Verstappen ispred Valtterija Bottasa i Sebastiana Vettal. Ipak, udes u prvom krugu na trećoj krivini imali su Carlos Sainz i Felipe Massa. Španac je izgubio kontrolu nad bolidom i tako je počistio Brazilca sa staze. Zbog toga na stazu je izbačen sigurnosni auto a to su iskoristili Grosjean i Wehrelin da odu do boksa. U četvrtom krugu trka je ponovo puštena a Verstappen je uspeo da se na početku odbrani od Bottasovih napada. Raikkonen je tada izgubio još mesto od Pereza i tako pao na sedmu poziciju dok je Vettel zbog očtećenog prednjeg krila morao do boksa. Nemac je ovom prilikom uzeo i super meke gume i na stazu vratio se tek na 18. mesto. Hamilton je uspeo da do 10. kruga napravi 3.5 sekunde prenosti u odnosu na Verstappena a njega je u stopu pratio Valtteri Bottas. U ovim momentima, Vettel je na super mekim gumama imao isti tempo ko Botas na ultra meikm. Krug kasnije, Verstappen je morao da zbog kvara prakira bolid pored staze zbog čega je uvedeno stanje virtuelnog sigurnosnog automobila. Od tada vozači Merecdesa zauzeli su prva dva mesta. Ovaj prekid trajao je tri kruga posle čega je ponovo trka dobila zeleno svetlo.

 

Od tada Perez je jako pritiskao Riccirada u borbi za treću poziciju dok je Vettel uspeo da dođe do 13. mesta. Raikkonen je u 17. krugu otišao na servis a on je takođe stavio super meke gume i tako se u poredak vratio na sedmom mestu. Riccardo je bio sledeći u boksu, pa se tako Australijanac vratio na stazu ispred Raikkonena ali na mekim gumama. Vettel se polako probio do 9. pozicije dok je Raikkonen obišao Alonsa i tako nastavio poteru za Ricciardom i Perezom. Bottas je u 24. krugu posetio svoje mehaničare gde je montirao meku gumu dok je Vettel obišao i Alonsa. Ocon i Bottas vodili su veliku bitku ali je u 32. krugu Hamilton odradio svoju redovnu zamenu pneumatika. Britanac je uzeo super meku gumu i na stazu vratio se na prvo mesto. Krug kasnije istu stvar je uradio i Esteban Ocon koji je iz pitlejna izašao ispred Sebastiana Vettla. Francuz u Force Indiji je od tada postao verna senka Kimija Raikkonena koji je u 41. krugu ponovo otišao do boksa i ponovo se vratio na ultra meke pneumatike. Ricciardo, Perez, Ocon i Vettel činili su kvartet koji se borio za treću poziciju a sa sedme pozicije brzo se približao Kimi Raikkonen koji je bio na drugačijoj taktici. Na 20. krugova do kraja u boks je otišao Sebastian Vettel na ultra mekim pneumaticima i vratio se iza svog timskog kolege. Vozači Ferrarija bili su za sekundu i po krugu brži od vozača Force Indije, ali je Kimi na nekoliko krugova do kraja imao problema sa kočnicama, što je iskoristio Sebastian Vettel da ga obiđe. Nemac u Ferrariju je uhvatio oba vozača Force Indije, pa je tako uspeo da preteke Estebana Ocona u prvoj krivini koji je bio pod napadaima Sergia Pereza.

Na tri kruga do kraja Alonso je odustao sa trke dok je Vettel jurio Sergia Pereza, koga je obišao u poslednjoj krivini. Hamilton je trku mirno priveo kraju ispred Bottasa dok je kao trećeplasirani prošao Ricciardo. Vettel je uspeo da se oporavi sa starta pa je tako trku završio na četvrto mestu ispred Pereza i Ocona koje je deililo samo 2 desetinke. Do bodova su još došli i Raikkonen, Hulkenberg, Stroll i Grosjean.

 

166817-f1%20can.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...