Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Alfa Romeo Kamal i Castello stižu do 2020.

Recommended Posts

159984-alfa%20suv.jpg

 

Da Alfa svoju ponudu SUV/crossovera namerava da proširi s dva nova modela odavno nije tajna. Naime, ovaj italijanski proizvođač je već ranije potvrdio da do 2020. planira jedan veći i jedan manji SUV.

Takođe, do kraja decenije bi trebalo da im se još pridruže nova veća limuzina, novi hatchback i jedan ''posebni'' model. Ipak, vratimo se SUV-ovima koji bi na tržište verovatno trebalo da stignu prvi. Imena zvanično još uvek nisu poznata, ali neki izvori tvrde da će manji nositi naziv Kamal, a veći Castello. Oba modela bi u osnovi trebalo da se baziraju na modularnoj platformi Giorgio. Prvi će dimenzijama biti sličan vozilima poput Audijevog Q3, a drugi BMW-ovom X5. Manji model će pokretati isključivo 4-cilindrični motori, dok bi veći trebalo da dobije i V6 pogonski agregat, a moguće je da će biti dostupan i u verziji sa sedam sedišta. Dizajn će biti prepoznatljiv Alfin s određenim uticajem Stelvia, a očekuje se bogato opremljen i veoma moderno uređen enterijer.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Budući SUV za 2020. godinu biće i najveći Alfa Romeo do sada

 

Alfa Romeo Castello

 

Italijanski proizvođač planira da do 2020. kupcima ponudi veliki SUV koji će u gami Alfa Romea zauzeti mesto iznad modela Stelvio. Prema najnovijim vestima, Alfa Romeo je odložio lansiranje nove velike limuzine za 2021. godinu, ali će se u međuvremenu na tržištu pojaviti drugi SUV ove marke, za koji se spekuliše da će nositi oznaku Castello. U pitanju je veći, komforniji model koji bi na tržištu trebalo da bude rival SUV vozilima Audi Q7, BMW X5, Mercedes GLE i Volvo XC90. Kako bi uštedela novac, italijanska kompanije neće razvijati novu, već će iskoristiti postojeću mehaničku platformu na kojoj su bazirani Giulia i Stelvio.

 

Alfa Romeo Castello

 

Alfa planira i takozvani ''blagi hibridni pogon'', koji će se sastojati iz 2.0 litarskog četvorocilindraša i električnog sistema od 48 volti i koji bi trebalo da proizvodi čak 400 konjskih snaga. Alfa Romeo (Castello?) SUV imaće premijeru do kraja ove decenije, a proizvođač namerava da posle SUV-a predstavi i sledeću generaciju modela Giulietta, saznaje AutoExpress. Italijanska kompanija navodno još nije odlučila kakva će biti sudbina naslednika aktuelnog sportskog kupea 4C - da li će se razvijati potpuno nov model ''iz temelja'' (sa novom platformom i motorom), ili će sledeća generacija predstavljati evoluciju postojećeg modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U planu Alfa Romeo Castello

 

alfa castello.jpg

 

Po svemu sudeći u Alfi rade na razvoju novog, još većeg SUV modela koji će se smestiti na sam vrh Alfine ponude. Raniji izveštaji su upućivali na to da bi ovaj model mogao da nosi oznaku Castello. U prevodu ovo ime znači dvorac, ali postoji i poznati alpski prevoj Passo di Castello što odgovara načinu imenovanja modela Stelvio, koji je ime dobio po istoimenom prevoju. Castello bi se bazirao na doteranoj i posebno prilagođenoj verziji platforme Giorgio, koju inače koriste modeli Stelvio i Giulia. Njene izmene bi Castello učinile dugačkim oko 4,9 m, što je oko 22 cm duže od Stelvia. Kupcima će biti dostupne verzije sa pet i sedam sedišta.

O motorizaciji za sada nema konkretnijih informacija, ali se očekuje da će ponudu otvoriti 2.0 litarski 4-cilindrični turbo motor, a uslediće hibridna verzija s istim pogonskim agregatom. Naravno, u ponudi će se naći i bi-turbo 2.9 litarski V6 koji će se ugrađivati u verziju Quadrifoglio, a na kraju će na tržište stići i plug-in hibridna verzija. Budući da je Castello model sa kojim u Alfi nameravaju da najveće rezultate postignu na kineskom i američkom tržištu i da je prodaja dizela u Evropi u značajnom padu, trenutno nije poznato da li će Castello biti dostupan i sa dizel pogonom. U svakom slučaju Castello bi trebalo da bude dostupan i na evropskim tržištima uprkos svojim velikim dimenzijama. Premijera ovog automobila se očekuje krajem 2019, odnosno početkom 2020.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...