Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Aston Martin planira i rivala Ferrariju 488

Recommended Posts

aston%20central.jpg

 

Aston Martin će do 2023. godine prikazati više noviteta, među njima i novi model sa centralno postavljenim motorom. Takođe, Aston Martin bi po ranijim najavama trebalo da poveća svoju proizvodnju na 7.000 vozila godišnje. Ranije objavljeni planovi podrazumevaju i da će kompanija do 2023. svake godine predstavljati po jedan novi model. Među njima je i serijski DBX koji stiže tokom 2019. godine (iz nove fabrike u južnom Velsu), kao i dve Lagonde. Jedna Lagonda će biti limuzina za 2021. godinu, a druga Lagonda će verovatno biti u SUV formi (za 2022. godinu). Još jedan zanimljiv novitet je i sportski Aston Martin sa centralno postavljenim V8 motorom koji se očekuje 2020. godine, i to kao rival Ferrariju 488 (na ovom renderu Auto Expressa je prikazan njegov eventualni izgled).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Više o Ferrariju 488 GTB ovde

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin priprema konkurenta Ferrariju 488 GTB

 

aston%20central.jpg

 

Aston Martin je poznat po proizvodnji atraktivnih i udobnih sportskih automobila, a sada je stigla i zvanična potvrda da će nakon modela Valkyrie na tržište stići još jedan sportski automobil sa centralno smeštenim motorom. Tačnije, šef Andy Palmer je potvrdio da ovaj britanski proizvođač priprema konkurenta Ferrarijevom 488 GTB. Palmer je istakao upravo taj model jer smatra da je reč o trenutno najboljem vozilu u tom segmentu pa je Astonov cilj da ga nadmaše. Kako bi u tome uspeli, u Astonu su odlučili da angažuju nekoliko ključnih Ferrarijevih ljudi, poput bivših Ferrarijevih šefova za razvoj pogonskih sklopova i konstrukcije. Palmer je rekao i da otprilike znaju u kom smeru će ići naslednik 488 GTB pa da će i to uzeti u obzir pri razvoju svog noviteta. Palmer nije želeo da otkriva detalje o ovom novitetu, ali je rekao da su u Astonu već napravili makete ovog vozila i da se njemu lično veoma sviđa dizajn i smer u kojem su dizajneri krenuli. Veruje se da će ovaj model pokretati novi turbo V6 na čijem razvoju se trenutno radi, a dolazak ovog automobila na tržište se očekuje do 2021.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin sa centralno postavljenim motorom za 2020.

 

aston martin central

 

Aston Martin će do 2023. godine prikazati više noviteta, među njima i novi model sa centralno postavljenim motorom. Takođe, kompanija bi po ranijim najavama trebalo da poveća svoju proizvodnju na 7.000 vozila godišnje. Ranije objavljeni planovi podrazumevaju i da će kompanija do 2023. svake godine predstavljati po jedan novi model. Među njima je i serijski DBX (iz nove fabrike u južnom Velsu), kao i dve Lagonde. Jedna Lagonda će biti limuzina, a druga Lagonda će verovatno biti u SUV formi. Takođe, još jedan zanimljiv novitet je i sportski Aston Martin sa centralno postavljenim motorom koji će konkurisati McLarenu 720S i koji će dobiti i određenu F1 tehnologiju. Za sada nije poznato koji motor će se ugrađivati u ovaj automobil, ali se pored V8 i V12 nezvanično pominje i hibridni pogonski sistem sa V6 motorom i manuelnim menjačem. Prodaja ovog modela se očekuje 2020. godine, a na ovom renderu iz italijanskog magazina OmniAuto je prikazan njegov eventualni izgled.

Prvi čovek kompanije Andy Palmer nije želeo da otkriva detalje, ali je napomenuo da su već napravljene makete ovog modela i da se njemu veoma sviđa smer u kojem su dizajneri Aston Martina krenuli. Ovde treba pomenuti da je projekat poveren bivšem Ferrarijevom inženjeru Maxu Szwaju, dok će se za izgled pobrinuti šef dizajna Marek Reichman.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...