Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WRC: Portugalija 2017.

Recommended Posts

Ožie pobedio, Mikelsen na krovu

 

165899-ogier%20wrc.jpg

 

Okončana je još jedna odlična reli predstava. Utisaka sa relija u Portugaliji ima baš puno, naročito su bili izraženi posle prvih devet ispita kada su svi bili u igri i kada je konkurencija bila izuzetna. Posle 19 brzinskih ispita, po drugi put u ovoj sezoni, slavio je zvanični svetski prvak Francuz Sebastien Ožie u Ford Fiesti WRC, i učvrstio prvu poziciju u šampionatu posle 6 relija. Sa 15.6 sekundi je bio bolji od drugoplasiranog Belgijanca Tijeri Nujvila sa Hjundaijem i trećeg u generalnom, Španca Danija Sorda takodje sa Hjundaijem. Poslednji ispit ''power stage'', koji donosi dodatne bodove petorici najbržih osvojio je Ot Tanak ispred Nujvila, Evansa, Lapija i Ožiea.

Sebastien Ožie je još jednom pokazao veoma brzu vožnju ali i punu smirenost i razmišljanje, pogotovo na poslednjem ispitu kada zbog velike prednosti nije morao da rizikuje. Za razliku od njega lider u kategoriji WRC 2, Norvežanin Andreas Mikelsen je posle prednost od 3.30 minuta dozvolio sebi da učini početničku i potpuno nerazumnu grešku. Umesto da posle takve razlike potpuno sigurno okonča ''power stage'', u jednoj krivini je suviše sekao putanju, udario snažno u kamen i sa svojom Škodom Fabijom R5 se našao na krovu. Njegov nepromišljeni gest i prebrzu vožnju, kada za to nije bilo potrebe, mogu da zapamte svi mladi relisti koji još ne razumeju da se reli voyzi glavom a ne uvek punim gasom. U klasi WRC je tako pobedio Pontus Tidemand.

 

WRC reli u Portugaliji je bio uspešan za Ford i Hyundai, ne baš dobar za Citroen i loš za Toyotu. Sledeća WRC runda zakazana je za drugi vikend juna, od 8.-11.6.2017, u Italiji na lepom ostvru Sardinija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...