Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Drift takmičenja - Čačak

Recommended Posts

Drift zapalio Čačak

 

165890-drift%20cacak.jpg

 

Na stazi Autoprevoza u Čačku zvanično otpočela Drift sezona u Srbiji. Prvog dana na stazi su se našli predstavnici Srbiji, dok se na ''Days of Champions'' takmičenju očekuje prisustvo takmičara iz regiona.

Na prvoj trci SDC šampionata pobedu je odneo mladi Miloš Đorđević iz Kragujevca. Miloš je u finalu dobio iskusnog Leskovčanina Igora Stevanovića. Pozicije tri i četiri pripale su Bojanu Kurbaliji i Savi Vidakoviću.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drift trke deseti put za redom u Čačku

 

192018-drift cacak.jpg

 

Deseti put za redom u Čačku će 18.05. i 19.05.2019. godine biti organizovane drift trke na kojima učestvuje više od 30 takmičara iz zemlje i inostranstva. Takmičari će voziti na stazi Autoprevoza u Konjevićima, a trka se po FIA kalendaru boduje kao takmičenje Centralnoevropske zone (CEZ). Za volanom će se pored vozača iz Srbije, naći drifteri iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Grčke i Rumunije. U subotu se vozi prva trka domaćeg, SDC šampionata a u nedelju međunarodna trka ''Day of champions''. Nakon dve kvalifikacione vožnje svakog takmičara voziće se twinovi sa dva vozila na stazi u konkurenciji TOP 32 ili TOP 16. Ove godine se vozi na drugačijoj stazi koja je obeležena novom bojom a ova, nova konfiguracija učiniće stazu zahtevnijom što će uticati na atraktivnost i neizvesnost takmičenja. Tradicionalna lokacija ove prve trke srpskog Drift prvenstva na stazi u Čačku omogućava da drifteri voze velikom brzinom uz velike uglove.

 

Impresivna veličina ovog prostora nudi dovoljno mesta za veliki broj posetilaca koji su uvek i bili sastavni deo ovih trka. Ulazak za posetioce je od 11 časova oba dana. Deca mlađa od 6 godina ne plaćaju ulaz. Cena ulaznice za subotu iznosi 300 dinara, a za nedelju 400 dinara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Srpski drifteri spremni za novi obračun posle korona pauze

 

drift ca2021.jpg

 

Serbian drift championship (SDC) ove godine obećava da jednu od najzanimljivijih drift sezona u istoriji postojanja srpske Drift serije. Više od 20 najboljih vozača iz Srbije, uz petnaestak stranih vozača, koristeći specijalno pripremljene drift automobile, ispunjeni zdravim duhom konkurencije i strasti, takmičiće se za pravo da postanu najbolji u 2021. godini.

 

Drift je jedan od najzabavnijih i najzanimljivijih auto-sportskih događaja i realno je da će svi vozači biti motivisani da pobede u Čačku. Tokom ovogodišnje, druge po redu sportske manifestacije, koja promoviše auto sport, tokom dva dana, ljubitelji atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila imaće priliku da uživaju u vožnjama najpoznatijih drift vozača, od kojih će se desetak bugarskih i nekoliko hrvatskih vozača po prvi put predstaviti čačanskoj publici.

 

Auto tjuning, Tjuning stajling klub i Grad Čačak su preuzeli inicijativu da sprovedu akciju pod sloganom ''Ulica nije trkačka staza'' sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome se jedino može uspeti stalnom edukacijom, obukom i činjenicom da jedino mesto za trke mogu da budu obezbeđeni trkački poligoni i auto staze. Prvog dana takmičenja na programu su trke domaćeg SDC šampionata, a sutradan, u nedelju druga runda regionalne drift serije ''Day of champions''.

 

Domaći vozači voze u street i pro klasi.

U street klasi učestvuju automobili koji imaju zadnju vuču i koji nisu snažniji od 300 KS. Pneumatici na njima ne smeju biti veći od propisanih 225x17''. Sportsko sedište - popularna kadica i pojas sa kačenjem u četiri tačke su obavezni (mogu i sa isteklom homologacijom), a zaštitni kavez/roll bar se preporučuje, ali u prvoj sezoni učestvovanja nije obavezan! Uz popularni drift taksi neće izostati ni mini izložba u stajlingu, a videće se i performansi trajkova i motocikala, plesne tačke uz snažno ozvučenje i puno dobre zabave.

 

I da zaključimo: Drift se jednostavno uvlači pod kožu i postaje deo vašeg načina života. Vidimo se na kultnoj stazi u Čačku na drugoj rundi najuzbudljivijeg događaja u sezoni.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...