Welcome to Fiat-Lancia Club Serbia Forum

fb nalog 02.jpg

Za pisanje u bilo kojoj temi na Forumu neophodno je da se ulogujete. Ili tako što napravite svoj korisnički nalog na Forumu (klik na Sign Up i popunite polja), ili još lakše tako što se povežete sa Vašim Facebook nalogom.

Opet klik na ''Sign Up'', onda izaberite ''Sign In with Facebook'', izaberite da li želite na Forumu da koristite ime sa Facebook-a ili želite neko drugo ime, i to je to. Sve ovo klikćete samo prvi put, svaki sledeći put Forum je to automatski upamtio.

 

Povezivanjem na Forum dobijate mogućnost da učestvujete u diskusijama, postavljate slike, video klipove, dobijate notifikacije kroz Browser (da, isto kao na FB-u :) ), šaljete/primate privatne poruke, ''tagujete'' druge ljude kako bi odmah videli Vaš upis... Kao da ste postali deo jedne veeeeelike FB grupe sa trenutno preko 15.000 ljudi sa kojima razmenjujete stavove. :) 

Sign in to follow this  
Followers 0
misosneza

Fiat Tempra 1.6 - crevo za gorivo

Postovanje,

Cini se prosto ali ipak nije!

Da li neko zna kako da zamenim crevo za gorivo, na jednom kraju je zapertlovano za metalno crevo a drugi kraj ide u karburator. Da li smem da otpertlujem, stavim novo crevo i stegnem selnama ? 

Ispucalo je i curi benzin, kratio sam ga i uspeo nesto da napravim, ali vlazi i ocekujem svakog trenutka da procuri. Bas je veliki pritisak benzina u njemu, na slici se vidi da i sad vlazi kod selne do karburatora . Trempa 1,6 sx ie karavan, benzin/gas.

 

image.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Ja sam izbacio tu spojnicu i u dovodno kruto crno crevo nabio 2cm bakarnog creva od auto plina od 6mm pa na to navukao to gumeno crevo sto ide na karburator (u stvari monopoint kao kod tebe).stegao dobrom selnom i sve je ok.Jedino sto sam ja stavio novo gumeno crevo ali je bilo nekvalitetno pa sam morao ponoviti postupak sa boljim crevom.

 

 

image.jpeg.62e72d993ca26a3a7e3dc11dc594a5c2.jpg

Edited by tempra291

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8.5.2017. at 9:07 PM, tempra291 said:

 Hvala.  Moracu i ja tako, nigde nema da se kupi, a crevo je staro i vlazi bas iznad auspuha/izduvne grane, tako da cu i novo crevo da stavim, samo me bilo strah jer bas ima jak pritisak benzina u tom crevu .

Pozdrav i hvala jos jednom 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pravu si da je tu poprilicno veliki pritisak.Ja vozim na plin i tada mi je iskljucena pumpa za benzin.Vrlo retko ga vozim na benzin ali ne curi mi tada na tom spoju.Ipak budi oprezan sa tim jer moze biti svasta ako popusti spoj.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0