Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WRC: Argentina 2017.

Recommended Posts

Nojvil pobedio sa 7 desetinki prednosti

 

nujvil.jpg

 

Neverovatno i zaista fascinirajuće. Na reliju Argentina posle 18 brzinskih ispita ''za dlaku'' je pobedio 29-godišnji Belgijanac Tijeri Nojvil. Posle tri dana sulude vožnje po bespuću makadamskih staza oko argentinske Kordobe, može se reći da u svetskom reli šampionatu nikada nije bilo toliko ujednačenih vozača i njihovih automobila - konkurencija je prosto neobjašnjiva. Za mnoge je moralni pobednik 28-godišnji Britanac Elfin Evans kojeg ni najveći optimisti a i poznavaoci relija nisu pominjali kao eventualnog pobednika na tako teškom zemljanom reliju sa uskim putevima prekrivenim i prevojima, gde su svi bukvalno leteli u vazduhu. Koliko je bilo teško u Argentini govori i veliki broj oštećenih automobila, mnoga izletanja i prevrtanja. Van puta se našao i svetski prvak Sebastien Ožie, prevrnio se Hajden Padon, amortizer polomio Nojvil, zadnji deo Forda odvalio pomenuti Evans, Latvala i Hainen su polomili prednje spojlere, a temperamentni Kris Mik je čak dva puta doživeo prevrtanje i totalno i sa svih strana ulubio svog Citroena. Mik je zaista neverovatan majstor relija. Ubedljivo je najstariji, ima 38 godina, a posle prvog prevrtanja i noćnog restauriranja u servisu dva puta je ostvario najbolje vreme na ispitima, a potom opet lansirao svog Citroena na krov, pa taj automobil ni za limara više nije. Srećom niko nije povredjen.

 

Na ispitu broj 7, dugačkom 20.44 km Elfin Evans sa Fordom i Hajden Padon sa Hjundaiem su ostvarili potpuno isto vreme i to u hiljaditom delu sekunde. Bilo je to najbolje vreme medju svima - 10.21.1 minuta ! Iskreno govoreći bilo bi nekako lepše da je pobedio Evans. Ostvario bi prvu pobedu u karijeri u kategoriji WRC a šampionat bi dobio i petog pobednika. Tijeri Nojvilu je ovog vikenda sve išlo od ruke. One mračne i poražavajuće greške sa početka šampionata je već zaboravio i sada hita ka novim pobedama, ko zna možda i ka tituli prvaka sveta u reliju. Na poslednjem ''power stage'' ispitu koji donosi i dodatne bodove pobedio je Nojvil, ispred Evansa, Tanake, Ožiea i Latvale.

Sledeći reli je opet na makadamu, a voziće su u Portugaliji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...