Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Bahrein 2017.

Recommended Posts

Sjajni Fetel pokorio i Bahrein

 

164460-fetel.jpg

 

Sebastijan Fetel pobednik je treće trke u šampionatu Formule 1, vožene u Bahreinu. Hamilton je i kažnjen sa pet sekundi što je Fetelu svakako olakšalo posao. Fetelu je ovo druga pobeda u sezoni, a 44. u karijeri. Hamilton je trku završio na drugom mestu, a na podijumu se našao i Valteri Botas. Prvih pet kompletirali su Kimi Raikonen i Danijel Rikardo, a među prvih deset u Bahreinu je bilo mesta i za Felipea Masu, Serhija Peresa, Romana Grožana, Nika Hilkenberga i Estebana Okona.

 

Tok trke:

Na startu trke, Botas je zadržao prvo mesto, Sebastijan Fetel se probio na drugo mesto, a Maks Ferstapen sa šestog na četvrto. Prvi je u boks otišao Fetel, u 11. krugu, a kada se vratio na stazu našao se na 13. mestu, između Peresa i Sainsa. Samo krug kasnije, u 12. krugu, počeli su problemi za Ferstapena koji se žalio svom timu i kratko prokomentarsiao da ''moraju nešto da urade''. Nakon izlaska iz boksa udario je u zaštitni zid i za njega je trka u Bahreinu bila završena, a podignuta je žuta zastava.

 

max%201.jpg

 

U 13. krugu je na stazu ušao i sejfti kar jer je trka završena za Davida Strola. Sudarli su se i Kvjat i Sains, ali je Kvjat uspeo da nastavi trku.

 

stroll%20sainz.jpg

 

Nekoliko dramatičnih minuta na stazi ''prodrmali'' su stvari i na čelu kolone, a Fetel je uspeo da obiđe Botasa i zauzme prvo mesto. U 16. krugu na čelu je bio Fetel, a sledili su ga Botas, Rikardo, Hamilton i Masa. Fetel je dobro vozio na prvom mestu i do 23. kruga u odnosu na Botasa je imao 2.8 sekundi prednosti, a 4.2 u odnosu na Hamiltona. Hamilton je uspeo da zaobiđe Botasa i probije se na drugo mesto, ali je zaostatak koji je imao za Fetelom samo rastao. Ipak, Britanac je iskoristio Fetelov odlazak u boks i preuzeo lidersku poziciju. Fetel je iz garaže izašao na treće mesto, za njega je bilo važno da je bio ispred Rikarda, pa je uspeo da povrati prvo mesto. Tri kruga pre kraja ponovo je istaknuta žuta zastava zbog problema sa motorom Fernanda Alonsa, a Hamilton je to iskoristio da smanji Fetelovu prednost, ali nije uspeo da izbije na prvo mesto. Fernando Alonso je još jednom vozio tešku trku, čak se žalio svom timu da ''nikada u životu nije vozio sa manje snage''. Na polovini trke bio je 13, a na tri kruga do kraja morao je da odustane zbog kvara na motoru. Možda nakon svega imamo odgovor zašto želi da preskoči Monako. 

Naredna trka, četvrta u sezoni, vozi se u Sočiju za dve nedelje, naravno uz direktne prenose na Sport Klubu.

 

 

Fetel: Znao sam na startu... Hamilton: Moja greška

Sebastijan Fetel zabeležio je drugu pobedu u trećoj trci šampionata Formule 1 i nakon toga je, sa razlogom, bio veoma zadovoljan. ''Bio je ovo sjajan dan, ne znam šta tačno da kažem. Poslednja polovina poslednjeg kruga, kada je već počeo vatromet, bila je fenomenalna. Nisam mogao da pronađem reči, samo sam razmišljao kako volim svoj posao. Ceo tim je uložio veliki napor danas. Odmah nakon starta sam imao osećaj da je to taj dan, da će sve biti kako treba. Mislio sam - brzi smo, mogli bismo da se pitamo nešto danas. Trudio sam se da pritisnem Valterija, nisam pravio greške ali bilo je teško stići ga. Rano smo ušli u boks prvi put što se pokazalo kao odlična odluka, ali kada je vozilo bezbednosti ušlo na stazu pomislio sam - ne ponovo. Mislim da je bilo dobro jer su ostali bili preblizu pit lejna i nisu mogli da iskoriste situaciju. Ne znam, bio sam malo iznenađen kada sam izašao ispred ostalih. Posle toga je sve bilo dobro. Bolid je bio sjajan, imao sam dobar osećaj i sve je bilo kako treba. Zadovoljan sam što sam mogao da kontrolišem sve do kraja, Luis je pripretio malo na kraju i nikada ne znate kako će stvari da se odvijaju, ali sve je dobro završeno. Srećan Uskrs i hvala'', rekao je Fetel nakon trke.

 

Nije nezadovoljan ni prošlogodišnji vicešampion, Luis Hamilton. ''Želeo bih da čestitam Sebastijanu koji je odradio odličan posao, ali veliko hvala i Valteriju koji je odradio svoj deo posla danas. Imao sam tešku trku. Nisam počeo najbolje, a ono što se desilo u pit lejnu je zaista moja greška i izvinjavam se timu što sam tu izgubio vreme. Trudio sam se da stignem Fetela, ali bilo je teško. Dao sam sve od sebe i mislim da smo uradili dobar posao tako da mislim da treba da nastavimo da radimo i da nastavimo borbu'', poručio je sa podijuma Hamilton.

 

Strol besan, Sains kažnjen

Lens Strol bio je besan na Karlosa Sainsa posle trke za Veliku nagradu Bahreina koju nije završio upravo zbog udesa u kome su dvojica vozača učestvovali u 13. krugu trke. Strol je bio besan zbog Sainsovog poteza koji je opsiao kao ''smešan'' jer se Španac zaneo i udario u Strolov bolid u prvoj krivini. Nakon kontakta su oba vozača morala da odustanu od trke što znači da Strol još uvek nije uspeo da završi trku u svojoj ruki sezoni u Formuli 1. ''Potpuno me je uništio. Udario je pravo u mene. Bio sam oko 50 - 60 metara ispred njega, zaleteo se u mene. Ne znam šta da kažem. Upravo sam video snimak, smešno. Video sam da dolazi iz pit lejna, ali bio je miljama udaljen od mene i samo je išao pravo, a ja sam već bio na pola krivine. Jednostavno me je udario'', rekao je Strol posle trke. Strol smatra da bi Sains morao da bude kažnjen. ''Jasno je da mora da dobije kaznu. Naravno, zna se ko donosi odluku, ali ja sam veoma razočaran i samo mogu da se nadam da će se moja sreća promeniti što pre'', zaključio je Strol. Sains je posle trke kažnjen zbog incidenta. Vozač Toro Rosa će na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju, za dve nedelje, biti pomeren za tri startne pozicije. Takođe je dobio tri kaznena poena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masa Ferstapenu: Pazi šta pričaš o Brazilcima

 

masa%20max.jpg

 

Vozač Vilijamsa Felipe Masa oštro je reagovao na jedan komentar koji je Maks Ferstapen izneo tokom Velike nagrade Bahreina prošlog vikenda. Mladi Holanđanin je bio ljut na Masu posle kvalifikacija, pošto je smatrao da mu je Brazilac uništio pripremu pred brzi krug u poslednjem delu time što je u poslednjoj krivini prošao sa njegove unutrašnje strane. Nešto kasnije, na pitanje da li planira da razgovara sa vozačem Vilijamsa o tom incidentu, Ferstapen je uz osmeh rekao: ''Pa, on je Brazilac, tako da nemamo šta da diskutujemo''.

 

Ferstapen se zbog toga našao na udaru javnosti u Brazilu, a Masa je pošto je saznao za komentar vozača Red Bula odlučio da porazgovara sa njim pre starta na stazi ''Sakir''.

''Rekao sam mu: Pazi šta pričaš, pošto te čeka Velika nagrada Brazila krajem godine i trebalo bi da voziš tamo. Zato pazi šta pričaš. Bez sumnje, nije ni trebalo da pominje Brazilce ako generalno ne zna o čemu priča'', rekao je Brazilac. Masa je takođe istakao da je zbunjen zbog Ferstapenovih kritika na njegovu vožnju, pošto oseća da nije uradio ništa pogrešno tokom kvalifikacija. ''Nije znao o čemu priča, pošto nisam uradio ništa što bi njemu moglo da zasmeta. Možda je želeo da nađe razlog zašto ga je pobedio timski kolega i bio mu je potreban neko koga bi okrivio. Rekao sam mu: Ista stvar se desila između Nika Hilkenberga i mene, da li si video da se iko žalio?. Pre nego što započnete krug, morate da budete u najboljoj mogućoj poziciji. Ako to ne možete, to je vaša krivica'', naglasio je Masa.

Ferstapen se izvinio zbog svojih komentara preko svog profila na društvenoj mreži Fejsbuk, istakavši da mu to nije bila namera. ''Nisam želeo da uvredim Brazilce koje izuzetno poštujem i koji su uvek veoma dobri prema meni kada posećujem njihovu zemlju. Jedan od najlepših trenutaka moje karijere je prošlogodišnja Velika nagrada Brazila, koja je bila dodatno posebna jer sam to učinio u zemlji koja nam je pružila legende kakve su Sena, Fitipaldi i Pike. Želeo bih da se izvinim svim Brazilcima koji su se osetili uvređeno i kažem da se radujem trkanju u vašoj zemlji'', istakao je Fertapen.

 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Rusije u Sočiju 30. aprila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Markione: Ova pobeda potvrdila ambicije za titulu

 

Ferrari-F1-boss-Sergio-Marchionne-new-ca

 

Predsednik Ferarija Serđo Markione rekao je da pobeda Sebastijana Fetela u Bahreinu samo potvrđuje šampionske ambicije tima. ''Veoma smo zadovoljni zato što smo ponovo na vrhu. Ali, što je još važnije, ovom pobedom smo dokazali da pobeda u Melburnu nije bila slučajnost. Sve je ovo plod sjajnog rada na stazi u Maranelu''. Markione nije zaboravio ni Kimija Raikonena. ''Čestitam i Kimiju, da je trka potrajala još nekoliko krugova, sigurno bi došao do podijuma. Ovo je zasluga svih u timu, svakog ko je imao veze sa ovim bolidom, ali ne smemo sada da se opustimo i da kažemo da smo dostigli vrhunac svojih mogućnosti'', jasan je Markione.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...