Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Recommended Posts

Jeep Grand Cherokee Trackhawk sa 707KS dobio zeleno svetlo?

 

jeep%20srt%2011.jpg

 
Chrysler je još ranije zaštitio naziv Trackhawk, a kako stvari stoje to bi trebalo da bude oznaka buduće high-performance verzije Jeepa Grand Cherokee.
Grand Cherokee Trackhawk je interno poznat kao Project K i po pisanju nekih medija ovaj model je već dobio zeleno svetlo za proizvodnju (kao model za 2017. godinu). Test vozilo je već na putevima, a pod haubom je spakovan 6.2 litarski HEMI V8 motor kakav imaju i Dodge Charger i Challenger SRT Hellcat. Insajderi kažu da će snaga ostati na 527 kW/707KS, kao i da će 4x4 pogon biti standardan. Ostaje međutim pitanje maksimalnog obrtnog momenta jer neki izvori kažu da će biti ograničen zbog toga što 4x4 pogon ima problema sa Hellcatovih 880 Nm.
Možda najzanimljivije su brojke koje se tiču ubrzanja i najveće brzine. Ubrzanje od 0-60 milja na sat (96 km/h) će naime iznositi manje od tri sekunde, dok će najveća brzina biti oko 200 milja na sat (322 km/h). Poređenja radi, Porsche Cayenne Turbo S od 0-60 milja na sat stiže za 3.8 sekunde i može do 283.2 km/h.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Jeep Grand Cherokee Trackhawk

 

jeep%20gc%20t.jpg

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je još ranije zaštitio naziv Trackhawk, a kako stvari stoje tako bi trebalo da se zove buduća high-performance verzije Jeepa Grand Cherokee sa Hellcat motorom. Lovci na auto novitete su ovih dana uhvatili test primerak ovog sportskog SUV-a, dok se prodaja može očekivati krajem sledeće godine, i to po ceni od nekih 80.000 dolara (neke ranije vesti su govorile da će prodaja početi u julu 2017. godine). Šef Jeepa Mike Manley je inače još ranije potvrdio da će high-performance Grand Cherokee imati Hellcat motor i da će zauzeti mesto iznad modela Grand Cherokee SRT. Kako bilo, Grand Cherokee Trackhawk će pokretati 6,2 litarski V8 motor sa kompresorom koji se već nalazi u modelima Challenger i Charger Hellcat, a gde raspolaže sa 707KS i 880 Nm. Ostaje još da se vidi sa koliko KS će raspolagati u Trackhawku, ali najverovatnije će ovde imati nešto manje snage. Takođe, Grand Cherokee Trackhawk će odlikovati i modifikovano oslanjanje, dok se pogon na sva četiri točka podrazumeva. Možda najzanimljivija je brojka koja se tiče ubrzanja. Ubrzanje od 0-60 milja na sat (96 km/h) će naime iznositi oko 3 sekunde.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogao da izgleda Jeep Grand Cherokee Trackhawk pick-up

 

jeep-grand-cherokee-trackhawk.jpg

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je još ranije zaštitio naziv Trackhawk, a tako će se po svemu sudeći zvati buduća najsnažnija verzija Jeepa Grand Cherokee. Šef Jeepa Mike Manley je svojevremeno već potvrdio da će high-performance Grand Cherokee imati Hellcat motor i da će zauzeti mesto iznad modela Grand Cherokee SRT. Pojedini mediji su pisali da će Grand Cherokee Trackhwak koštati nekih 80.000 dolara, kao i to da bi njegova prodaja mogla da počne u drugoj polovini 2017. Kako bilo, Grand Cherokee Trackhawk će pokretati 6.2 litarski V8 motor sa kompresorom koji se već nalazi u modelima Challenger i Charger Hellcat, a gde raspolaže sa 707KS i 880 Nm. Ostaje još da se vidi sa koliko KS će raspolagati u Trackhawku, ali najverovatnije će ovde imati nešto manje snage. Takođe, Grand Cherokee Trackhawk će odlikovati i modifikovano oslanjanje, dok se pogon na sva četiri točka podrazumeva. Možda najzanimljivija je brojka koja se tiče ubrzanja. Ubrzanje od 0-60 milja na sat (96 km/h) će naime iznositi oko 3 sekunde. U međuvremenu, pojavila se i ideja o njegovoj pick-up verziji, a takav Grand Cherokee Trackhawk pick-up je prikazan na ovom nezvaničnom renderu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

 

jeep%20track.jpg

 

Fiat Chrysler Automobiles je nedavno potvrdio da će dugo najavljivani i dugo očekivani Jeep Grand Cherokee Trackhawk zvaničnu premijeru imati na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku, ali jedna slika ovog vozila je već sada pred nama, i pre oficijelne promocije. Šef Jeepa Mike Manley je svojevremeno već najavio da će ovaj high-performance Grand Cherokee imati Hellcat motor i da će zauzeti mesto iznad modela Grand Cherokee SRT. Pojedini mediji su pisali da će Grand Cherokee Trackhwak koštati nekih 80.000 dolara, kao i to da bi njegova prodaja mogla da počne u drugoj polovini 2017. Kako bilo, Grand Cherokee Trackhawk će pokretati 6,2 litarski V8 motor sa kompresorom koji se već nalazi u modelima Challenger i Charger Hellcat, a gde raspolaže sa 707KS i 880 Nm. Mada se ranije pretpostavljalo da će ovde raspolagati sa nešto manje snage, poslednje informacije kaže da i u Grand Cherokee Trackhawku imati takođe 707 konja. Takođe, Grand Cherokee Trackhawk će odlikovati i modifikovano oslanjanje, dok se pogon na sva četiri točka podrazumeva. Možda najzanimljivija je brojka koja se tiče ubrzanja. Ubrzanje od 0-60 milja na sat (96 km/h) će naime iznositi 3.5 sekunde.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Grand Cherokee Trackhawk zvanično

 

164136-jeep%20srt%2011.jpg

 

Fiat Chrysler Automobiles je nedavno potvrdio da će dugo najavljivani i dugo očekivani Jeep Grand Cherokee Trackhawk svetsku premijeru imati sledeće nedelje na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku. Ipak, prve slike i promotivni video su objavljeni i pre njegove oficijelne promocije.

 

164135-jeep%20srt%201.jpg

 

Šef Jeepa Mike Manley je svojevremeno već najavio da će ovaj high-performance Grand Cherokee imati Hellcat motor i da će zauzeti mesto iznad modela Grand Cherokee SRT.

 

jeep%20srt%202.jpg jeep%20srt%2022.jpg

 

Grand Cherokee Trackhawk pokreće 6.2 litarski V8 motor sa kompresorom koji se već nalazi u modelima Challenger i Charger Hellcat, a raspolaže sa 717KS i 875 Nm obrtnog momenta (ovde je uparen sa osmostepenom Torqueflite transmisijom).

 

jeep%20srt%201111111.jpg

 

Možda najzanimljivija je brojka koja se tiče ubrzanja. Ubrzanje od 0-60 milja na sat (96 km/h) naime iznosi 3.5 sekunde, a najveća brzina je 290 km/h. Ovde i podatak da četvrt milje (402 metra) ovaj Jeep prelazi za 11.6 sekundi.

 

jeep%20srt%2011111111.jpg

 

Grand Cherokee Trackhawk odlikuju i modifikovano oslanjanje, pogon na sva četiri točka, alu točkovi od 20 inča, Brembo kočnice, novi otvori za vazduh napred, ''Trackhawk'' i ''Supercharged'' oznake, crne izduvne cevi, sportska sedišta, 8.4-inčni Uconnect, Apple CarPlay i Android Auto.

 

164137-jeep%20srt%201111.jpg 164138-jeep%20srt%2011111.jpg

 

Pojedini mediji pišu da će Grand Cherokee Trackhawk na američkom tržištu koštati nekih 85.000 dolara, kao i to da bi njegova prodaja trebalo da počne u četvrtom kvartalu 2017. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najjaci smo :D!!! Dodge Challenger SRT Demon sa 840 HP, Jeep Grand Cherokee Track Hawk sa 707 HP...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tommy92

 

Da, pominjali smo oba auta u njihovim temama, ali...pominjali smo i već spremnog rivala za Demona...simpatično :D nazvanog ''Isterivač'' (valjda đavola/ demona) :lol:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/37268-chevrolet-camaro-ss-zl1-z28/&do=findComment&comment=1388313

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam video postojecu temu, izvinjavam se...Ali nije Henessey njemu direktan rival, valjda je Henesse tjunerska kuca sto naknadno napucava fabricke automobile. Ovaj Demon je fabricki Dodge, serijska proizvodnja koliko sam razumeo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Grand Cherokee Trackhawk košta 85.900 dolara

 

jeep%20srt%202.jpg

 

Jeep za Grand Cherokee Trackhawk traži 85.900 dolara. Ako se uzme u obzir činjenica da najsnažniji i najbrži produkcijski SUV koji se trenutno može kupiti pokreće V8 motor sa 717KS, cena se čini veoma korektnom.

 

Nedavno predstavljeni Jeep Grand Cherokee Trackhawk pokreće 6.2 litarski HEMI V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora raspolaže sa 717KS i 875 Nm najvećeg obrtnog momenta, što ovom automobilu obezbeđuje titulu najsnažnijeg i najbržeg produkcijskog SUV-a koji se može kupiti. Prvi primerci bi u američke prodajne salone trebalo da stignu početkom narednog meseca, a Trackhawk će se standardno isporučivati na tamnim 20-inčnim aluminijumskim felnama (na kojima su gume Pirelli Scorpion Verde dimenzija 295/45) ispod kojih se mogu videti žute čeljusti kočnica i iza kojih stoji italijanska kompanija Brembo. Lista opcione opreme još uvek nije objavljena.

 

jeep%20srt%2011111111.jpg

 

Sa performansama koje nudi, Trackhawk (iza kojeg stoji odeljenje SRT) je više nego konkurentan u odnosu na slične evropske automobile, a u Jeepu vole da spomenu da osnovna cena Porscheovog SUV-a Cayenne Turbo S (570KS, 3.8 sekundi od 0 do 100 km/h, maksimalna brzina 283 km/h), koji se u ovom slučaju smatra direktnim konkurentom, iznosi 161.600 dolara.

 

164137-jeep%20srt%201111.jpg

 

Jeep Grand Cherokee Trackhawk od 0 do 100 km/h stiže nakon 3.5 sekundi, za prelazak 402 metra potrebno mu je 11.6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 289 km/h. Prenos snage na obe osovine vrši se preko 8-stepenog automatskog menjača, a supersnažni SUV može vući prikolicu čija težina ne prelazi 3.266 kilograma.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motoring Australia video: Test 2018. Jeep Grand Cherokee Trackhawk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...