Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
N.N.

FCA razvija novu platformu za sportske modele

Recommended Posts

FCA razvija novu platformu za sportske modele

 

alfieri-9.jpg

 

FCA razvija novu platformu za sportske modele koji bi najranije oko 2020. trebali ugledati svjetlo dana. Riječ je o platformi za Maserati Alfieri, specijalne modele iz Alfe koji mijenjaju 4C u Coupe i Spider formi, ali i nasljedniku Dodge Vipera koji najvjerojatnije neće nositi to ime. Da je riječ o novoj platformi i za neke može biti šokantno jer FCA nije poznat po nepotrebnim troškovima. Znamo da je koncept Maserati Aflieria bio na Ferrarievom aluminijskom spaceframeu od modela California. Naravno od toga neće biti ništa. No kako se čini neće biti ništa ni od daljnje evolucije nove modularne RWD platform Giorgio. Zanimljivo je i na koga će pojedini model ciljati. Maserati Alfieri koji će biti 2+2 će takmaca tražiti u Porscheu 911. Kako će sljedeći GranTurismo ići na platformu Ghiblia i biti pravi četverosjed Alfieri bi mogao biti pravi nasljednik modela 4200GT. Jedan kuriozitet je vezan za taj model. To je jedan od zadnjih, ako ne i zadnji, ne-njemački model koji je dobio na usporednom testu u Njemačkoj i to BMW-a Z8.

Alfini Coupe i Spider modeli će prije svega konkurirati Porscheu 718 Caymanu i Boxsteru. U određenoj mjeri i budućem BMW-u Z5. I za kraj nasljednik Vipera. Ovaj bi mogao biti daleko više europski u izvedbi, a mogao bi napokon dobiti i automatski mjenjač. Konkurencija bi trebala biti kao i do sada, Chevrolet Corvette.

 

2017-dodge-viper-hero.jpg.image.1920.jpg

 

preuzeto sa - blog.dnevnik.hr/fcagrupa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...