Jump to content
FAS Goran
cojan

Fiat Multipla 1.9 JTD - problem servo pumpe

Recommended Posts

Drugari molim za pomoć. Problem je sledeči kada se upali motor,u pitanju je Multipla 1.9JTD 77kw,prvih 10 minuta čuje se mali miševi u predelu PK kaiša. Sve je menjano,remenica radilice,alternatora.Veliki servis pre 10000.

Šppaner malo poskakuje.Kada sam skinuo kaiš.Remenica na servo pumpi ima lufta levo desno. Da li je to normalno ili je pumpa za zamenu?

 

Unapred hvala na odgovorima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja jtd ima malo lufta,tako vozim ko znakoliko vec ,jednom kadsam menjao pk cisto pogledo aksijalna odstupanja na njoj i tako vozim ko zna kolko
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da pokušam da se nadovezem na temu. Multipla jtd,81kw,  odjednom izbacila svo ulje iz serva,dosuo ,isto u pola minute izbacila sve. Majstor promjenio tj dao da se napravi crevo visokog pritiska ali nije stavljen onaj dio koji bi po nekim citanjima bio prigušnica tj suženje , inace spolja izgleda kao obični fabrički pertlovan spoj. Stavio to ali kapalo i iz nekog creva koje služi samo za hlađenje,i to uradio. Sad servo radi normalno što se tiče funkcije, mada sam prešao samo 10ak km pa ne mogu ništa još tvrditi,ali se pojavio neki zvuk ,dal u pumpi ili u crevima ne mogu da odredim, manje više je konstantan mada se gubi na manjim krivinama. da li je neko imao iskustvo sa zamjenom crijeva visokog pritiska bez da je ugrađen taj spoj sa prigusnicom? Hvala , pozdrav svima posto sam novi mada odavno čitam ovaj forum.

Edited by licanicom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...