Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WRC: Korzika 2017. (Tour de Corse)

Recommended Posts

164073-citroen%20wrc.jpg

 

Najstariji medju vodećim asovima (ipak znatno mladji od veterana Fransoa Delkura koji takođe vozi), jubilarnog relija oko Korzike, 38-godišnji Britanac iz Severne Irske, sjajni ''čika'' Kirs Mik, u svom unapređenom Citroenu C3 WRC bio je znatno bolji od svojih rivala na prva dva brzinska ispita po asfaltu. Crveno crni C3 WRC sa brojem 7 prosto je leteo iz krivine u krivinu. Na prvom ispitu je Mik pobedio Ožiea sa 5.7 sekundi, a na drugom je imao bolje vreme od zvaničnog svetskog prvaka za 3.2 sekunde, tako da sada uoči drugog kruga i pred ponavljanje dva ista ispita ima prednost od 8.9 sekundi.

''Uživali smo. Sve ide dobro'' rekao je na cilju očigledno motivisani Kris Mik. Sebastien Ožie je na kraju drugog ispita naglasio da je na početku malo grešio, ali da je na drugom ispitu bilo već bolje. Posle dva brzinca, iza pomenute dvojice nalaze se Nojvil, Tanak i Sordo. Jari Mati Latvala dosta zaostaje sa svojom Toyotom koja je oduševila u Švedskoj, ali asfalt Korzike joj baš ne prija. I drugi as Toyote Yaris Juho Haninen je razočarao. Šta više doživeo je havariju prilikom udarca u jedan mostić pri čemu je došlo i do manjeg požara. Juho je rekao da odustaje od današnje borbe, a videćemo da li će nastaviti sutra.

Već posle dva brzinska ispita bilo je nekoliko havarija i odustajanja na Korzici, ali najbitnije je da nema povredjenih i stradalih kao što se to događalo osamdesetih godina kada je u tri godine za redom nekoliko reli asova izgubilo život.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neuville pobedio na Korzici

 

Thierry%20Neuville.jpg

 

Thierry Neuville došao je do svoje prve pobede u 2017. na reliju Korzika. Belgijski vozač je pobedio u svom Hyundaiju sa 54.7 sekundi prednosti pa sada imamo četiri različita pobednika u četiri runde. Sebastian Ogier je osvojio drugo mesto, treći je Dani Sordo. Jari Matti-Latvala je osvojio poslednji brzinac i pet bonus bodova. Ogieru su pripala četiri boda na drugom mestu, dok je Craig Breen osigurao tri. Četvrti Sordo je osvojio dva i Neuville jedna na petom mestu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...