Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

U Beogradu zastava na jarbolu od 100 metara!

Recommended Posts

zastava srbije.jpg

 

Stub će biti postavljen na usću Save u Dunav i trebalo bi da, zbog svoje visine, bude vidljiv iz gotovo svih delova prestonice, pišu ''Večernje novosti''. Kako se navodi, cilj ovog poduhvata je jačanje kulta zastave, a očekuje se da se jarboli nakon prestonice, pojave i u drugim gradovima Srbije. Inicijativa o postavljanju zastave potiče od premijera i novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pišu ''Novosti'', a on je od gradskih vlasti zatražio spisak lokacija gde bi zastava mogla da bude postavljena.

Odluka je doneta da se jarbol postavi izmedju tržnog centra Usće i Malog ratnog ostrva, gde se nalazi baza Rečne flotile Vojske Srbije. Gradski menadžer Goran Vesić potvrdio je da će se srpska zastava uskoro vioriti nad prestonicom i ukazuje na to da će postati jedan od prepoznatljivih simbola Srbije i Beograda. ''S obzirom na to da je u pitanju veoma ozbiljna gradjevinska konstrukcija, preduzeće Energoprojekt radi gradjevinski projekat'', rekao je Vesić za ''Novosti''. On dodaje da će prostor uz desnu obalu Dunava, od Brankovog mosta do Zemuskog keja da bude pretvoren u moderan park sa sadržajima koji će privlačiti Beogradjane. Vesić je takodje naglasio da je to inicijativa da se u društvu stekne običaj postavljanja i poštovanja državne zastave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sto se osecaj srpskog pogresno tumaci kod mnogih..sto je posledica nekulture, slabog i pogresnog obrazovanja po pitanju nase istorije i mnogih nedefinisanih dogadjaja. Pa tako liberalni evropejci patriote smatraju sovinistima i nacionalistima dok ovi sa druge strane smatraju da su patriota i "srbenda" u istoj ravni. Cinjenica je da bi 90% ljudi gledalo u cudu coveka koji okaci srpsku zastavu na kucu ili antenu kola i rekli da je zatucan ili budala. A da okaci americku, bilo bi normalno jer je to cool....E zato nam treba edukacija na temu simbola, patriotizma, pravih vrednosti itd. Takodje, ne sme se u istu ravan staviti drzava,njeni simboli i ljubav prema istoj sa vlascu i politicarima.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...