Jump to content
Goran
dobri nikola

Fiat novi Tipo - mišljenje, iskustva, saveti

Recommended Posts

Tipo 1.6 bezin je kod nas prodavan samo kao automatik i to u lošijoj opremi.

On 4/4/2026 at 10:15 AM, moron said:

Kolega sa posla vozi Fiat Tipo 1,4 od 95 ks.

Prvi vlasnik.

Vozilo izašlo iz garancije.

Oduvek održava u AK Kompresor.

Juče mi kaže da je pre malo više od dve godine ( na oko 60.000 km ) uradio veliki servis u AK Kompresor.

Od tada je prešao oko 20.000 km.

I kaže mi da je pre dva dana supruga vozila i automobil odjednom stao, vozilo je odšlepano u AK Kompresor, gde su mu (navodno) rekli "da je puako zupčastii da mora da se radi glava i još neke stvari".

A kako je veliki servis uradjen pre više od dve godine, da je istekla garancija na te delove, tako da će ovo sada da ga košta izmedju 1.500 i 2.000 ( dok ne otvore, ne znaju ).

I pita me da li šta može tu da se uradi, a da on to ne plati.

Rekoh mu da ne vidim realne šanse da to stavi na dušu serviseru.

Predložih mu da auto prebaci ko "Gorana" i da tamo to odradi.

Sve u svemu, baš teški maler.

Kolega je u sredu dobio račun Kompresora ( oko RSD 118.000, navodno sa baš velikim popustom, jer je kao i njima jako krivo što se tako nešto desilo ), kao i obaveštenje da su kola opravljena i spremna za preuzimanje.

Platio je račun i suprugu po kola poslao, ali, čim je ona počela da pali, čula se neka čudna buka i motor jeste upalio, ali se uskoro i ugasio.  I ostao "mrtav".

Danas su mu javili da će kola biti opravljena i spremna za preuzimanje u ponedeljak ( nije ih razumeo u čemu je bio probem ). I rekoše da ne treba nešto da doplati.

Pita me sme li on ta kola da koristi i sa njima negde putuje, da li je to sada sigurno, da to neće, ne daj Bože, i da se zapali.

Rekoh mu da je u životu sigurna samo smrt, tako da ne znam da mu odgovorim na ono što me pita ...

Moj predlog kolegi je da za svaki slucaj ode kod nekog normalnog, neovlascenog servisera samo da mu skine plastiku sa zupcastog i baci oko da li je spaner na crti, i da li je kais na sredini remenice ili bezi u stranu, cisto da bude miran i cuje drugo misljenje kad je vec cackao mecku i isao kod ovlascenih. Kad je vec dao 1000e nek casti za kafu jos 10-20 da mu to pogledaju.

Naravno da u zivotu nista nije sigurno, ali ja tim ovlascenim nista ne verujem, nekom manjem serviseru je reputacija mnogo bitnija, ugled firme, a tu masovno rade klinci za neku platicu sa dve leve ruke i boli ih uvo za sve. 

Po opisu me ne bi cudilo da je taj opet prezubio kad ga je supruga uzela...

Kolega je u sredu dobio račun Kompresora ( oko RSD 118.000, navodno sa baš velikim popustom, jer je kao i njima jako krivo što se tako nešto desilo ), kao i obaveštenje da su kola opravljena i spremna za preuzimanje.
Platio je račun i suprugu po kola poslao, ali, čim je ona počela da pali, čula se neka čudna buka i motor jeste upalio, ali se uskoro i ugasio.  I ostao "mrtav".
Danas su mu javili da će kola biti opravljena i spremna za preuzimanje u ponedeljak ( nije ih razumeo u čemu je bio probem ). I rekoše da ne treba nešto da doplati.
Pita me sme li on ta kola da koristi i sa njima negde putuje, da li je to sada sigurno, da to neće, ne daj Bože, i da se zapali.
Rekoh mu da je u životu sigurna samo smrt, tako da ne znam da mu odgovorim na ono što me pita ...
Pa kako nije, sada opet ima garanciju na to sto su zamenili i odradili. E sad moze da se pokvari zbog nekih drugih delova koji nisu menjani..

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

Posted (edited)

@moron

Kako je krenulo tvoj kolega će do kraja možda da menja ili ženu ili kola. Šalu na stranu, mislim da je @Milos1dao jedini logičan predlog tj. kontrolu i drugo mišljenje i to odmah po preuzimanju vozila iako mora da eventualni novi  kvar te vrste mora da kod njih sanira zbog garancije. Garancija je dve godine kao za veliki servis ili ne?

Edited by Zakeralo

Posted (edited)

Nešto razmišljam, da li postoji mogućnost da su sada pri montaži glave u startu pogrešno uzubili zupčanike bregastih i time same bregaste, tipa za jedan zubac, a da je novi kaiš pravilno montiran. Ne znam odgovor samo glasno razmišljam.

Edited by Zakeralo

Posted (edited)

Quote posta iz druge teme.

I preporuka kolege za ovaj konkretan primerak, za eventualno zainteresovane za 1.3 MultiJet Tipo:

2 hours ago, stex_pb said:

Prodaje kolega Tipa, održava ga opsesivno, ja bih ga kupio da nisam u stambenom kreditu. Ako slučajno neko želi ovakvog :D :
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/28918351/fiat-tipo-13-mjtd

image.thumb.png.b649ac63757bab95e5632540fc54f937.png

Edited by Ivan