Jump to content
FAS Goran
dobri nikola

Fiat novi Tipo - mišljenje, iskustva, saveti

Recommended Posts

Meni rekoše da će biti napravljen 8. marta. Ajd' dobro, to je dan žena, a mojoj ženi se jako sviđa pa je to valjda u redu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo kapara..... Vidi,, da sam znao da se ovoliko čeka verovatno ne bih poručio nov auto (uzeo bih polovan)....... Ali šta je tu je, čujem da se čekaju vozila i do godinu dana.... Tako je vreme došlo... Dacije, skode vageni..... Sve stoji..... Opšti kolaps..!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, sasha015 said:

Jel ste vi platili te aute ili samo kapara?

Sve plaćeno. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

24.8.22 :cry: Bokte.. Da je mnogo mnogo je, imajuci u vidu koliko si cekao do sad.. To probi godinu dana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Malmsteen said:

Ja sam danas svečano dobio novi datum proizvodnje za limuzinu - 24.08.2022. godine.

Gospodo, ne znam šta bih vam rekao. Ostaju mi samo dve opcije - da idem u rat ili da dam konačnu kapitulaciju...  +

Au brate, onda ja bolje da ne pitam kad će meni da bude. 

Edited by nesa 169

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recite mi - da li je realno da oni ovo ne jave svom kupcu (koji je uplatio celokupnu kupoprodajnu cenu), iako su već sada probili rok isporuke za 6 meseci i odlažu ga za dodatnih 6?!?

Da čovek nije pitao, niko ga ne bi ni pozvao! 

Ja mogu da razumem logističke probleme, ali ovo je čist nemar i bezobrazluk. 

Edited by Novi član

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čestitke za sve koji su dobili svoja vozila. Nek Vas služe.

Neverovatno mi je da posle 2 godine problema, ne u auto industriji, nego svuda,  da li namerno ili slučajno, nije bitno  i dalje idemo za svoje pare glavom kroz zid. Da je razbijemo, ne da udarimo? U poslednje 2 godine, NOV automobil se kupuje za keš samo na stanju, bez obzira ko ga proizvodi i gde se kupuje! Ko god to nije video... Kredit je nešto drugo. Imam prijatelja koji je poručio Clio u januaru ove godine i sad ga vozi. Platio je skoro 15K evra za 1.0 benzin Limited.  Tipo je klasa iznad u svakom pogledu , a košta manje i isto je upotrebljiv kao i ovaj Reno. Čak i dosta više daje.  Imao čovek i malo sreće. Kažu : po... j..... n... ka....! Mislimo svojom glavom, bar malo. Kako je nama, tako je i onom dileru, jer mu je to posao. A j... ovi gore.

Bio sam u dosta auto kuća , i niko ne traži uplatu više od 500 evra. Ko god uplati više... Imate ugovore... Čitajte ljudi!

Džaba kukamo sami smo krivi.

Valjda će neko ovo pročitati, Zbog  budućih kupaca bilo kog brenda. Ne zbog trenutnih.

Veliki Pozdrav!

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

@spaad Promašio si temu. Kada sam ja poručivao vozilo - sedan varijanti nije ni bilo na lageru - nigde!

Ovde čak i novac nije u pitanju već odnos prema kupcu i negativna diskriminacija kupaca kako bi se zadovoljio isključivo ekonomski interes proizvođača. Onaj ko je uplatio sav novac je možda u nekoj vrsti prednosti u ovom trenutku jer će kurs evra da skače. Poenta je da su kupci sedan verzija Tipa negativno diskriminisani i oštećeni u odnosu na kupce hatchback varijante. Ako si proizvodio hatchbackove i distribuirao ih već dva puta (pričamo o stotinama možda i hiljadama komada za Srbiju) onda si imao sve delove da proizvodiš i sedan varijante. Poenta je o broju poručenih vozila i o izmeni cena. Fiat je odmah podigao cenu za limuzinsku varijantu u najvišem paketu opreme. Da li mu se isplati da meni i drugima sporuči vozilo po 3000 evra manjoj ceni - naravno da ne. Zato i ide priča svakog meseca kad šaljemo upit - biće za mesec, biće za dva meseca, i evo sada biće za 6 meseci.  U pitanju je klasična obmana kupca - zakonom kažnjiva rabota. A na pitanje koje rokove komuniciraju novim kupcima - pošto se Fiat Tipo sedan i dalje zvanično prodaje i čak nudi kao akcija za preduzetnike - dobijem odgovor da novim kupcima ne komuniciraju nikakve rokove isporuke. Novi kupci nisu zaslužili da ih toliko obmanjuju kao nas stare narućioce koji čekamo već skoro godinu dana.  Daš 500 evra i stoli te bojko - da li će Fiat da se "smiluje" da auto proizvede ili će diler da ti čuva lilavu novčanicu do smaka sveta.

A da ste ozbiljna kompanija postupili bi ovako:

* imate informaciju da ne možete da proizvedete naručena vozila - sve porudžbine otkažete i vratite sve avanse (isplatite kamate ako ste već prekoračili rokove upisane u predugovoru) - ko hoće da čeka, dozvolite mu da čeka sa pravilom da isporuka vozila ide po prioritetu datuma porudžbine a ne šta je jefitinije fabrici da napravi i gde najmanje novca gubi

Ako ne učinite ovako onda ćete sigurno dobiti veliki broj nezadovoljnih ljudi koji će čak iako dobiju svoja vozila kada se pomene brend Fiat da dobiju nagon za povraćanje. Ako im je to cilj samo neka nastave.

Edited by Malmsteen

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ovo moram da vam ispričam - vozio sam sinoć jednog momka i on me pita:

 

- Majstore, za koga Vi navijate, za Ruse ili Ukrajince?

- Za Turke

- Zašto za njih??

- Pa da mi napokon naprave auto koji sam poručio još letos. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzas :blink: . 

4 hours ago, Malmsteen said:

Ako si proizvodio hatchbackove i distribuirao ih već dva puta (pričamo o stotinama možda i hiljadama komada za Srbiju) onda si imao sve delove da proizvodiš i sedan varijante.

Slazem se apsolutno u delu price oko cena i kalkulisanja oko profita. Jedino bih dodao i sledece, sto mozda moze da utice - trenutno je jos samo vredna pomena potraznja za Tipom bas u sedan varijanti, na maticnom trzistu u Turskoj. Tamo i posle skoro 7 godina, sedan ide kao alva i to iskljucivo u dizel varijanti.

U sta sam se i licno uverio boraveci par puta tamo - hatchback i karavani (razvijani naknadno za Evropu) kod njih maltene ne postoje. Kao i benzinci, bukvalno mrtvo more.

Na ostalim trzistima, bez obzira na MY21 varijante, Fiat je sa Tipom evidentno "pukao" (samo 38.000 komada u celoj Evropi u 2022.) - tako da verujem da je mozda i to razlog koliko-toliko dostupnosti HB i SW, koji se u Turskoj maltene uopste ne kupuju.

Logicki mi deluje da je kombinacija sedan+benzinac (ono sto se u Turskoj odlicno prodaje + ono sto se uopste ne trazi) mozda i najmanje zastupljena u proizvodnji u Tofasu, a tu imaju i najmanju zaradu? Na to se jos dodaju otezani uslovi proizvodnje, prevoz, ova nova situacija i eto belaja. Zao mi je maltretiranja kupaca, svakako je profesionalnijim pristupom to moglo bar nekako da se "apsorbuje". Mada, to je nazalost nas pristup i mentalitet, nevezano samo za ovu bransu (cega sam se sve nagledao kupujuci svojevremeno nekretninu, to je jos tada bio cirkus, a tek sada...).

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Malmsteen said:

@spaad Promašio si temu. Kada sam ja poručivao vozilo - sedan varijanti nije ni bilo na lageru - nigde!

Ja ti druže želim da sutra dobiješ to što si platio. Lepo uzmi ugovor koji si potpisao, pročitaj od slova do slova. Ako u njemu nema klauzula o "koroni i opravdanom kašnjenju posle isteka ugovorenog roka isporuke" , a naveden je rok isporuke od (lupam) 180 dana, onda uzmi advokata i pare nazad. E sad, ovo je samo ako je keš ili keš kredit u pitanju. Ako je auto kredit onda mora i banka valjda. To stvarno ne znam.

Što se tiče ekonomske računice samih proizvođača i brige o kupcima to traje i trajaće. Pa oni gledaju gde da uštede i  1 evro po vozilu, a kamo li više. A mi smo kao tržište vrlo neinteresantni za njih, pa odatle i takav odnos prema kupcima. Ti si možda i platio sve, ali je možda diler platio samo avans? Ko to zna.

Još jednom ti želim da ti auto stigne sutra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čudnu stvar sam video pre neki dan na jednom Tipu HB. Maska je od novog modela MY21 i unutra mi deluje kao da je nedavno preuzet. Međutim, tabla je stara sa normalnim kazaljkama. O čemu se tu radi? Table domaće, niške. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@nesa 169 Digi tabla ide uz jaci paket opreme - Life, koliko vidim po brosuri. City Life izgleda nema. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, nesa 169 said:

Maska je od novog modela MY21 i unutra mi deluje kao da je nedavno preuzet. Međutim, tabla je stara sa normalnim kazaljkama.

Pre par nedelja videh Tipo, MY21 maska, a unutra jos uvek ona stara, grbava tabla :blink: . Da li je moguce da "ono" jos uvek guraju, tu onda pretpostavljam ide Uconnect 5 ili Uconnect Radio...

Apropo diskusije oko kupovine - i pre ove ujdurme sa ponudom i cenema, uvek istrci neki HB ili sedan "ispod cekica" od zadovoljnih vlasnika, npr.:

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/19580993/fiat-tipo

 

Untitled.thumb.png.d262c0b2266eaadd5bceec31bdbd9e0b.png

 

U ovako grdnoj situaciji kada ne znas da li ces i kada dobiti ono sto si platio... Ko trazi tako nesto - ubije se cena, solarna metoda i teraj odmah :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj je verovatno life oprema,moj je diving metalik,city life,kuplhen juna 2021 za 12700 evra.isti takav sada je 14100.ma ludilo,ceo svet odstampo pare za vreme korone I sad size za naplatu.ovako moze rat da pocne,kad novac nema vrednost.uzdravlje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...