Jump to content
FAS Goran
dobri nikola

Fiat novi Tipo - mišljenje, iskustva, saveti

Recommended Posts

Zaboravih da napišem! Što se tiče upravljivosti bez Sity moda je ok skroz, ali u Sity modu nekako leluja na otvorenom putu. Nije kao Stilo.  Mada ja to ne uzimam za manu, jer to i nije mod za otvoren put. Nisam u gradu probao Sity.

 

Da 17-ke. 16 rezervni.

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, igor0511 said:

Nije istina da sam ja tako doziveo auto?

Verovatno bi bilo bolje da sam procitao test nego provozao kola :D

To bi ti trebalo značiti. Je li to tvoje samo neka šala, a vrlo lako moguće parodija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svidja mi se sto stavljaju 17" felne na Lounge paket. Daje dosta na luksuzu.

 

@N.N. ja mislim da i ti trollujes sve vreme. Nemoguce da verujes da su sva VW vozila losa i da ljudi kupuju dosta skuplji Golf samo eto tako.

Isto tako mi je potpuno neverovatno sto ucis napamet neke brojke i drzis ih se kao pijan plota i onda dodjes i ubedjujes ljude da lazu kada dozive auto drugacije.

Sve i da te Markione licno placa da reklamiras Fiat i ostale pljujes mnogo je :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, spaad said:

Stigao! Šta da kažem? Auto je posebna priča za sebe. Moji prvi utisci posle 80km su da je mnogo više pozitivnih stvari nego nekih (nazovimo) negativnih. Sam automobil uživo izgleda bomba u ovoj opremi (bar meni, a i prolaznicima koji se prilično okreću za njim) Za boju ste bili u pravu. Totalno mu leži. Što se tiče udobnosti  na putu ne oseti krpljen asfalt,ni manje neravnine, koje dobro apsorbuje vešanje.(samo se čuje blagi zvuk) Nema nikakvih cvrčaka, jer je sve od enterijera baš dobro sastavljeno i čvrsto. Kod Stila tapacirung vrata ,kad se uhvati za rukohvat i vuče živi nešto. Ovde ne. Kokpit (gornja strana do šoferke koja je veći deo plastike) je od neke gumene,mekane plastike koja deluje na dodir izuzetno prijatno, a i vizuelno. Priča o jeftinoj plastici za ove pare je laž. Do BG-a sam išao sa novim Rapidom koji ima lošiju plastiku od ovog auta i to u svim segmentima enterijera. U poređenju sa Stilom kojeg vozim ovaj 1.4 je slabiji za 10-ak %. Menjač je totalno drugačiji . 1,2,3 su izuzetno, izuzetno kratke,bord vas tera da na 2000 O/min ubacujete u viši stepen, a na 1500 O/min u niži. Faktički vas tera da ga vozite 4,5,6. Auto u ovoj opremi ima težinu od  1260kg. Jedina primetna razlika u odnosu na Stila je u 4,5,6 gde Stilo bolje vuče na približno istom  broju obrtaja uz gas do daske. Sve u svemo, automobil ima neki besan sportski šarm po izgledu spolja, a i iznutra. Po performansama ovaj motor nije trkač, ali je meni dovoljan. Potrošnja po bordu na ovih 80 km je pokazivala od 4,5L do 9L. Dosta je fleksibilan u 4,5,6 na malim obrtajima, ali bez nekog ozbilnog ubrzanja. Sasvim koristan automobil. Ako nekog nešto drugo interesuje nek pita.

Moram da napomenem da sam za naše uslove trgovine izuzetno prijatno izneneđen odnosom prema kupcima u AK KOLE. Zahvalan sam gospodinu Slavoljubu i gospodinu Zoranu.

IMG_20180210_132753.jpg

IMG_20180210_145752.jpg

U zdravlje da ga teras i neka te sluzi dobro ! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@igor0511

 

Pa recimo da je doživljaj koji imaš o 1.6 TDI pogrešan. Njega ubija predug mjenjač. To su možda radili dijelom radi njemačkog tržišta, a ponajviše radi NEDC test ciklusa da bi prikazali što manju potrošnju. Mogli bi dio problema riješiti sa 6 brzina no da je 6. duga kao sada 5.

 

Sve skupa  napravili su najgori motor u 1.6 klasi po pitanju ubrzanja i još više meduubrzanja. Toliko da ga je sada i Megane IV sa 1.5 dci nadmašio iz razloga što su se u Renaultu sjetili staviti 6. stupanj prijenosa, a da ga ne razvuku u nedogled.

 

1.6 dci je sa manualni mjenjačem jedan drugi svijet za 1.6 TDI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se to bas dopada.

Cak sam i namerno jurio auto sa sto duzim krajnjim stepenom prenosa (120km/h je kod mene ispod 2000rpm). Milina za put i potrosnju.

 

Ne vidim problem sa medjuubrzanjem ako nisi lenj da saltas. Ali ako se ubrzava iz 5. brzine i sa 80km/h mora da traje vecno s obzirom da su kola tada na 1500rpm.

 

Jos jedna stvar gde te test vara: meri medjuubrzanja u najvisem stepenu sa 80-160km/h. Onda sednes u ta kola, vidis da moze i 2 brzine nize u startu i bude potpuno druga prica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@N.N.

@igor0511

 

mogli biste vas dvojica da se nadjete u cetir' oka i popricate po jednu

izvin'te ali opasno ste dosadni na ovoj temi i bio bi red, da ti Igore kao moderator,  regulises vase, APSOLUTNO nepotrebne postove

 

Tipiša odlično izgleda, svaka čast na kupovini

daj slike unutrašnjosti

Edited by srdjos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slikano je telefonom pa boje i nisu baš prave. Ide od tamno sive do skoro crne.Enterijer je po meni urađen od kvalitetnijih materijala u odnosu na Stila. Svi dugmići su dobrog kvaliteta i nema klimanja levo desno. Prijatni  na klik što bi se reklo.B) Tač na 7" displeju je precizan i sve radi odmah po promeni funkcije. (nema čekanja i laga) Nema navigaciju(400E), USB koji se priključuje na auto mora biti u FAT32 sistemu. NTFS ne vidi. Audio uređaj je vrlo dobrog kvaliteta, kao i hands free sa uparenim telefonima. Jedan je primarni, a ostali korisnici.Sedišta su udobna i napred i nazad i jako lepo drže. Malo su manja nego u Stilu.Vozačevo sedište se podešava po visini, naslon i lumbalno. Suvozač samo naslon.

Ako vas još nešto interesuje pitajte. Nego ima li neko info zbog čega nema Srbije u odabiru kad se na mobilni instalira uconnect live prilikom registracije aplikacije?

IMG_20180211_114822.jpgIMG_20180211_114842.jpgIMG_20180211_114906.jpg

IMG_20180211_114927.jpgIMG_20180211_114954.jpgIMG_20180211_115008.jpgIMG_20180211_122450.jpg

IMG_20180211_122456.jpgIMG_20180211_122503.jpgIMG_20180211_122512.jpgIMG_20180211_122522.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, spaad said:

Moram da napomenem da sam za naše uslove trgovine izuzetno prijatno izneneđen odnosom prema kupcima u AK KOLE. Zahvalan sam gospodinu Slavoljubu i gospodinu Zoranu.

Obojica su extra momci, pretpostavljam da si sa Soletom sve završavao? :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@spaad

Kolika je garancija?

Koliko bolje deluje ova tabla u odnosu na onu iz POP/POP STAR opreme

Edited by bane1321

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...