Jump to content
FAS Goran
boxy

Fiat Stilo 1.8 - gubi antifriz

Recommended Posts

Postovanje svim clanovima.

Nov sam na ovom forumu i imam jedno pitanje, pa ako neko moze da mi pomogne.

Vozim Fiat Stilo 1.8 benzin/gas. Naime, pre neki dan sam primetio da mi auto dize temperaturu u voznji, kada sam stao i pogledao, fali antifriz u bocici za sipanje i dolivanje, falilo je oko 2l. Nakon sipanja auto nije vise diao temperaturu, pokazivao je normalno, ( do polovine na sklai instrument table). medjutim od onda redovno kontrolisem i pratim da li ukljucuje ventiilator.

Ventilator se ne ukljucuje kada se zagreje motor a kada otvorim bocicu za sipanje rashladne tecnosti, cuje se kako povuce vazduh, kao da je napravio vakum pre toga i dobar deo tecnosti sa vrati u bocicu, tako da je sad nivo tecnosti preko mksimuma. Ako neko zna u cemu je problem i moze da mi pomogne hvala u napred!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@boxy

 

Pogledaj sva creva, sve šelne, vidi ima li tragova curenja antifriza. Isto to i oko ''vodene'' pumpe.

Pogledaj i da li možda ne gubi na spoju glave i bloka, što ćeš lakše videti kada daš malo po gasu u leru. Upališ auto, sačekaš par minuta, i onda npr. neko drugi sedi u kabini i daje malo po gasu, a ti gledaš ispod auta (auto na stubnoj dizalici), pojavljuje li se... Ili, ako imaš dima (pare) nakon vožnje, posebno ako je bila malo brža vožnja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plinaš je, dakle prvo račve za vodu njihove, meni je na njima puštalo nekoliko puta. Brine me ovo:

4 hours ago, boxy said:

Ventilator se ne ukljucuje kada se zagreje motor

Ventilator bi morao da se uključuje bar u prvoj, sporijoj brzini, mada se ona slabo čuje. Jedino da otvori haubu i sačeka u leru da motor dobije temperaturu, pa da vidi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na svim savetima, proasao sam kvar, pukla mi je posuda za vodu, gore kod creva pored poklopca. Ventilator ukljucije, samo sto ga ja nisam cuo prvi put, pa sam pomislio da nije doslo do pregrejavanja mada mi to nije pokazalo u kabini. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne otvaram novu temu, evo o čemu se radi.

Ugrađen je TNG u moj Stilo i plinadžije su sekle par creva da modifikuju sistem hlađenja što se i inače radi, bilo je tu nekih problema ali više-manje sve je sređeno. Jedno od creva je bilo porozno pa sam zamenio drugim polovnim. U pitanju je bilo donje crevo malog hladnjaka kabine. To drugo crevo je celo ali onaj spoj koji vodi do kabine je dobio zazor vremenom i sad tu curi antifriz, on nije na šelnu nego na klik. Plinadžije ne priznaju da je njihova greška jer ne curi na njihovim spojevima. Crevo novo ne mogu da nađem. Pominju da unutar creva ima neki "o ring" koji je verovatno pojeden pa može samo on da se zameni da bi lepo dihtovalo. Plinadžije su proverile ceo njihov sistem i više nigde na curi antifriz osim na tom spoju a to nije njihovo.

Pitanje, da li neko ima iskustva sa sličnim problemom ili može da sredi curenje?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesi pokusao da skines ili da odes na neki otpad da vidis ako ima o ring. Ako ima zameni ga i resi problem nije neka nauka. Ako su skidali ili sekli to crevo onda je njihov problem ako nisu tesko dolazati da su ga sjebali. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesu sekli crevo ali ne na tom kraju. Ovo je već drugo crevo jer je prvo ubrzo posle sečenja puklo, verovatno je bilo krto. Ovaj primerak nije loš ali ima taj luft sa te strane. Nemam mogućnosti da sam skidam, da imam probao bih sam. Raspitujem se za varijantu ako neko zna kako da nabudži ili ako neko zna dimenziju tog prstena da ga pojurim nezavisno kod nekog proizvođača gumenih delova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pošto sam nastavio da tragam za majstorom koji zna šta treba da uradi, najzad sam ga i našao. Posetio sam Kiler auto i tamo je majstor tačno znao šta treba da se uradi i najbitnije hteo to da namesti, tj. zameni ta gumica koja košta 220 din!!!

Sve pohvale za servis i eto, ako neko bude imao sličan problem znaće gde da se obrati.

 

:thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...