Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WRC: Meksiko 2017.

Recommended Posts

Kris Mik izleteo pred ciljem i pobedio

 

wrc%20mex%201.jpg

 

Ono što je viđeno u samoj završnici relija Meksiko do sada nije zabeleženo u istoriji WRC-a!

Zahvaljujući praćenju direktnog televizijskog prenosa poslednjeg brzinskog ispita u prilici smo da vam opišemo ono što je bukvalno zapanjilo sve prisutne gledaoce ali i sve vozače koji su u cilju posmatrali televizijski program. Na makadamskoj stazi od 21.94 km, u blizini grada Leon, u brdima i na nadmorskoj visini od 2.456 metara, na poslednjem ispitu koji inače donosi dodatne bodove za petoricu najbržih na ispitu power stage, poslednji medju WRC vozačima startovao je sjajni Irac Kris Miki njegov suvozač i zemljak Pol Nagl, u odličnom Citroenu C3 WRC.

 

wrc%20mex%2011.jpg

 

Kris Mik je imao ogromnu prednost posle pretposlednjeg ispita, čak 37.2 sekunde i mogao je potpuno opušteno da vozi do cilja. Ali, to je lako konstatovati a mnogo teže izvesti pogotovo ako imate karakter najboljih vozača današnjice koji žive za rizik i uvek pun gas uz maksimalni adrenalin. Pre Kris Mika stazom je prošao svetski prvak Ožie u svojoj Ford Fiesti WRC i već na početku ispita je vozio maksimalno 190 km na sat! Bio je za samo tri desetinke sporiji od Nojvila sa Hyundajiem. A onda je krenuo MIK u svom crveno crnom Citroenu sa brojem 7. Odmah se videlo da nema nameru da taktizira i da napada prvo mesto koje donosi dodatnih pet bodova. Već su prolazna vremena nagovaštavala da je najbrži i da će pobediti, a onda, došlo je do prave pravcate drame, samo par krivina pre cilja na nekoliko stotina metara pred završnicu. Citroen je u jednom trenutku skliznuo sa staze i obreo se na širokom zemljanom proplanku koji je bio ispunjen nekim šatorima i parkiranim automobilima. Kris Mik je fantastičnom vožnjom i maksimalnom koncentracijom uspeo da izvede pravi pravcati slalom medju tim vozilima koje je prolazio bukvalno na metar razmaka. Neobičnom srećom je pronašao izlaz prema stazi, popeo se na putanju i ušao u cilj. Izgubio je u tom izletanju najmanje 20 sekundi i brzinski ispit završio na osmoj poziciji. Naravno sačuvao je vodeće mesto i pobedio jer je imao zaista ogromnu prednost. Jedva je izašao iz svog Citroena, u prvi mah nije mogao da govori, naslonio se na automobil i pokušao da se pribere. Sve su na ekranu, u cilju, posmatrali Nojvil, Tanak, Ožie i ostali. Bili su frapirani, uhvatili se za glave i nisu mogli da veruju svojim očima.

 

Tako je okončan zaista uzbudljivo reli Meksiko. Kris Mik je potpuno zasluženo pobedio i po ko zna koji put dokazao da i on i svi ostali majstori relija voze bez taktiziranja, sa puno rizika i uvek pod punim gasom,  a uspevaju da se zadrže na stazi jer zaista znaju da voze brzo! Na podijumu koji je bio postavljen odmah u blizini cilja popeli su se Mik, Ožie i Nojvil sa svojim suvozačima. Kris Mik je i dalje bio u šoku, a i svi ostali jer su to doživeli prvi put. Da nije izleteo  bio bi skoro sigurno pobednik i poslednjeg specijalnog ispita. Zaista sjajno od najstarijeg, 37-godišnjeg majstora volana. Ovog vikenda je Kris Mik svima pokazao da je pravi doktor za makadam. U generalnom poretku vođstvo je preuzeo Ožie sa 66 bodova, ispred Latvale sa 58 i Tanaka sa 48. Četvrti je Sordo sa 30 bodova a peti Nojvil sa 28. Kris Mik je napredovao do 6. pozicije i ima 27 bodova.

GENERALNI PLASMAN RELIJA MEKSIKO 2017:

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razbio mu Passata i dao mu kapu: Meekeov sportski potez nakon oštećenja automobila jednog od gledalaca

 

kris%201.jpg

 

O rezultatima relija održanog u Meksiku proteklog vikend smo već pisali, a jedna od situacija koju treba posebno naglasiti je izletanje pobednika Krisa Meekea. Meeke je kao vodeći vozač relija Meksiko sa 36 sekundi prednosti jurcao prema svojoj prvoj pobedi ove sezone, međutim pod pritiskom je napravio grešku na kilometar od cilja. Prebrz ulazak u krivinu je rezultirao izletanjem. Nakon toga Meeke je, očigledno u šoku, krenuo da traži izlaz među parkiranim automobilima. Nakon manevrisanja ga je i pronašao pa je na kraju sa 13 sekundi prednosti osvojio reli Meksiko. Iako na prvi pogled izgleda da nije bilo materijalne štete, naknadno je utvrđeno da je "nastradao" Volkswagen CC jednog od gledalaca.

 

kris%2011.jpg

 

Nakon trke usledio je lep gest pobednika. Naime, na Twitteru je osvanula slika na kojoj se vidi da je Meeke došao do uništenog Volkswagena, izvinio se i poklonio vlasniku potpisanu kapu Citroën Racing tima, a sigurni smo da će šteta biti brzo sanirana o trošku tima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...