Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes AMG GT Concept / Mercedes AMG GT Coupe

Recommended Posts

carwow.jpg CarWOW: Mercedes AMG GT 63S E Performance

 

Ovo je najjači serijski Mercedes ikada:

 

 

 

removebeforerace.jpg RemoveBeforeRace:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT 63 S E Performance F1 Edition

 

224852-mercedes amg 3.jpg

 

Mercedes AMG predstavlja još jedno specijalno izdanje kojim obeležava 55-godišnjicu AMG-a. Najnoviji u seriji specijalnih verzija je ovaj Mercedes AMG GT 63 S E Performance F1 Edition.

 

224851-mercedes amg 2.jpg

 

Deo opreme kod ove edicije čine i Alpine Grey boja, 21-inčni alu točkovi u crnoj boji, AMG bočni natpisi, crveni detalji, AMG Night Package i AMG Night Package II sa crnim elementima, standardni Aerodynamics i Exterior Carbon paketi, specifična maska, panoramski krov, Nappa koža u unutrašnjosti, crveni kontrastni šavovi, crveni sigurnosi pojasevi, AMG Performance volan, posebne patosnice...

 

mercedes ang 1.jpg

 

U pitanju je inače model koji ima plug-In Hybrid pogon sa kombinacijom 4.0 V8 twin-turbo benzinca, elektromotora i baterija od 6.1 kWh. Pogoski sistem kombinovano raspolaže sa 843KS, najveća brzina je 316 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 2.9 sekundi. Takođe, tu su i 9-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom, pogon na sva četiri točka, AMG Ride Control+ oslanjanje, AMG karbon-keramičke kočnice, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, MBUX multimedia sistem, AMG Performance volan... Što se cene tiče, Mercedes AMG GT 63 S E Performance F1 Edition je u Nemačkoj za 23.800 evra skuplji u odnosu na standardnu verziju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes AMG GT dostupan i za bebe

 

225157-amg k 03.jpg

 

Da li ste znali da se oznaka Mercedes-AMG takođe koristi i za vrhunska bebi kolica koja se proizvode u saradnji sa firmom Hartan?

Inspirisani popularnošću specijalne serije u svetu automobila, Hartan i AMG su otkrili specijalnu verziju AMG GT kolica koja će se prodati u samo 299 primeraka širom sveta.

 

225158-amg k 02.jpg

 

Hartan kaže da su kolica razvijena u bliskoj saradnji sa dizajnerskim odeljenjem Mercedesa. Slično stvarnom AMG GT, istoimena kolica dolaze sa kompletom AMG felni sa ukrštenim krakovima i Dynamica presvlakom za umetak sedišta.

 

225159-amg k 01.jpg

 

AMG logotip se može naći sa obe strane aluminijumskog rama, a u vidu reflektujućeg konca na preklopnom džepu. Štaviše, specijalno izdanje dolazi sa originalnim AMG amblemom - istim koji se koristi na vozilima - tako da vaša beba može da vežba svoja prava hvalisanja od ranog detinjstva. Sigurni smo i da će crna koža za rukohvat sa crvenim štepom podići neke obrve.

Kao i svi modeli iz Hartana, AMG GT dolazi sa okretnim točkovima koji se mogu zaključati, mekim oslanjanjem, ručnom kočnicom, sklopivim krovom, podesivim sedištem i džepovima za odlaganje vaših ličnih stvari kao što su telefon, ključevi, novčanik, boca za vodu itd.

 

Ako ste zainteresovani za kolica AMG GT, moći ćete da ih pronađete u odabranim prodavnicama za bebe od jula 2022. Nemamo nikakve informacije o cenama, ali s obzirom na ograničenu dostupnost specijalnog izdanja, pretpostavljamo da će biti skuplji od standardnih kolica. Samo da biste stekli predstavu o tome šta gledate, manje ekskluzivna ''AMG GT'' kolica od Hartana - ''562 Graphit'', koštaju 1.100 evra u Nemačkoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finski Valmet će proizvoditi i Mercedes-AMG GT 4-Door

 

223210-mercedes gt4 05.jpg

 

Valmet Automotive iz Finske će uskoro početi da proizvodi Mercedes-AMG GT 4-Door, nakon što je o tome postignut dogovor sa Mercedesom. Partnerstvo podrazumeva proizvodnju AMG GT 4-Door modela u Valmet fabrici u Uusikaupunki u Finskoj od druge polovine 2023. godine. Tamo će se proizvoditi verzije sa SUS motorima i one sa hibridnim pogonom.

 

Valmet Automotive je već počeo sa pripremama fabrike za početak proizvodnje oovg sportskog modela, uz najavu da će modernizovati deo za farbanje kako bi se omogućila ponuda ''nekoliko specijalnih premaza'' za automobil. Valmet kaže da će se oko 200 ljudi baviti proizvodnjom AMG-a, a niko neće biti novozaposleni. ''Proizvodnja AMG-a je izuzetno ubedljiva demonstracija sposobnosti Valmet Automotive-a'', navode iz finske kompoanije. ''Sa AMG-om pravimo vozila koja zahtevaju posebne veštine i vrhunski kvalitet. I sjajno je vratiti se u proizvodnju sportskih automobila.'' Valmet se trenutno bavi proizvodnjom Mercedesa A klase (od 2013.) i proizvodi GLC od januara 2017. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opus Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

 

227809-opus 02.jpg

 

Nemački tjuner je modifikovao Mercedes-AMG GT 63 S E Performance pa ovaj elektrifikovani model sada raspolaže sa 952KS i 1.550Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 2.7 sekundi, do 200 km/h stiže za 8.55 sekundi, dok je na Autobanu postignuta brzina od 321 km/h. U paketu su modifikovani izduvni sistem i oslanjanje.

 

227810-opus 01.jpg

 

Opus Mercedes-AMG GT 63 S E Performance će biti dostupan od oktobra ove godine, a u najavi je i njegova snažnija verzija sa više od 1.000 konja.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Za volanom Mercedesa-AMG GT63S E

 

843KS/1.400Nm uz pomoć kojh uhvati stotku za 2.9 sekundi i može sve do 316 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: AMG GT63S E-Performance 

 

843KS/1.400Nm iz 4.0 V8 BiTurbo motora - ima u klipu ubrzanja do stotke, na 402 metra, maksimalne brzine na Autobanu, al' ima i malo driftovanja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Mercedes-AMG GT 63 SE

 

Prvi AMG plug-in hibrid ikada i najjači AMG do sada proizveden.

Kompletan njegov test sa sve vožnjom od 310 km/h na Autobanu - toliko može da ide jer ima 843KS/1.470Nm obrtnog momenta: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Mercedes-AMG GT63S E Performance 4-Door Coupe

 

mansory 4d 04.jpg

 

Mansory je modifikovao još Mercedes-AMG model, ovoga puta Mercedes-AMG GT63S E Performance 4-Door Coupe.

Očekivano za Mansory, i ovaj automobil dolazi sa velikim zadnjim spojlerom, novim zadnjim difuzorom, bočnim pragovima, prednjim spojlerom, kao i haubom od karbona.

 

mansory 4d 03.jpg

 

Konkretni automobil je u upadljivoj Green Hell Magno boji, sa crnim trakama i žutim detaljima.

 

mansory 4d 02.jpg

 

Paket podrazumeva i komplet crnih točkova od 22 inča i dvobojni kožni enterijer.

 

mansory 4d 01.jpg

 

Na kraju, Mansory je predvideo i nešto više snage, što ovde znači 880KS i 1.490Nm obrtnog momenta, kao i ubrzanje do 100 km/h u trajanju od 2.8 sekundi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe restajling

 

Mercedes GT53 06.jpg

 

Mercedes-AMG je unapredio šestocilindarske modele u AMG GT 4-Door Coupe paleti. Mogu se prepoznati po doteranom prednjem delu, koja se oslanja na prethodni dizajn osmocilindarskih modela. Dva spoljna dekorativna usisnika vazduha i veliki centralni usis vazduha ispod maske čine profil mlaznog krila. Ovo naglašava efekat širine, dok otvori usmeravaju tokove vazduha posebno na funkcionalne elemente kao što su kočnice.

 

Mercedes GT53 05.jpg

 

Električni klizni šiber i opcija bežičnog punjenja za pametne telefone između zadnjih sedišta sada su standardno u vozilu. Inteligentni, digitalni infotainment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) takođe je dobio ažuriranje sa novim izgledom, redizajniranim ekranima specifičnim za AMG i individualno konfigurabilnim funkcijama.

 

Mercedes GT53 04.jpg

 

U kombinaciji sa opcionim Burmester surround sistemom ili Burmester vrhunskim 3D surround zvučnim sistemom, Dolby Atmos takođe uvodi novo zvučno iskustvo.

 

Mercedes GT53 03.jpg

 

Osnovu za sportsko iskustvo vožnje pruža nepromenjeni 3.0 redni šestocilindarski motor od 367 KS ili 435 KS i integrisanim starter alternatorom (uz privremenih 22 KS). Verzija GT43 sa 367 KS i 500 Nm obrtnog momenta do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 270 km/h, a varijanta GT53 sa 435 KS i 520 Nm do 100 km/h stiže za 4.5 sekundi i može do maksimalnih 285 km/h.

 

Mercedes GT53 02.jpg

 

Sa V8 stilskim paketom, šestocilindarski modeli mogu biti još individualniji. Uključuje doterani prednji deo, uzdužne panele i zadnji deo sa difuzorom. Posebno dizajnirani V8 Styling Package prednji deo preuzima AMG GT Black Series elemente, kao što su maska hladnjaka koja se otvara nadole, široki donji usis vazduha i precizni, funkcionalni elementi za skretanje vazduha na spoljnoj ivici. Ovo dodatno naglašava blizinu AMG GT porodice i njene trkačke korene.

 

Mercedes GT53 01.jpg

 

Postoje dodatne funkcije za ostale opcione pakete opreme. U osnovnoj varijanti, prednji razdelnik je sada takođe u hromu visokog sjaja sa Chrome paketom. Ista logika ponude važi i za Carbon Fiber paket: ovde je takođe dodat prednji razdelnik od ugljeničnih vlakana. Uz Aerodynamic Package i V8 Styling Package, prednji razdelnik dobija novi oblik. Kupci sada mogu da izaberu i novu nijansu Palite White metalik iz palete boja. Asortiman točkova i asortiman presvlaka ostaju nepromenjeni.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabus 930

 

brabus 930 03.jpg

 

Osnova je Mercedes-AMG GT 63S E-Performance, koji posle Brabusa raspolaže sa 930 KS i 1.550 Nm obrtnog momenta. Brabus 930 je težak 2.400 kg, do 100 km/h ubrzava za 2.8 sekundi i može do el. ograničenih 315 km/h.

 

brabus 930 02.jpg

 

U paketu su i aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor, zadnji spojler...), točkovi od 21 inča, modifikovano oslanjanje (auto je niži 20 mm), kao i modifikovani enterijer sa crnom kožom

 

brabus 930 01.jpg

 

Cena iznosi 323.435 evra plus lokalni porezi.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes-AMG GT najavljen za 17. avgust

 

236542-mercedes amg gt.jpg

 

Mercedes-AMG GT Coupe će se pojaviti uskoro, i to 17. avgusta na događaju Pebble Beach Concours d'Elegance u Americi. Nemački proizvođač će ponuditi GT samo kao Coupe pošto je Mercedes ukinuo GT Roadster i efektivno ga zamenio novim SL-om. Novi Mercedes-AMG GT Coupe ima platformu kao i Mercedes-AMG SL Roadster, ali će oba ova vozila sa dvoja vrata ipak biti različita.

 

Dva automobila naime imaju različite misije kod Mercedesa. Novi GT će biti sportski automobil, sposoban i na stazi, dok SL nudi udobnije, luksuzno iskustvo. Poznata tema će se nastaviti u kabini. Međutim, kod GT Coupea će usvojiti više ugljeničnih vlakana i sportskih detalja kako bi bolje odgovarala GT-ovom statusu mašine fokusirane na stazu. Najveća promena u odnosu na prethodnika biće usvajanje rasporeda 2+2, dok stari automobil dolazi samo sa dva sedišta. Uprkos prelasku na drugu platformu, malo je verovatno da će raspored težine biti dramatično drugačiji od odnosa 47:53 prethodnog Coupea. Novi Mercedes-AMG GT je takođe veći i prostraniji. Mada zvanični detalji još uvek nisu objavljeni, očekuje se da će po dimenzijama biti sličan novom SL, sa dužinom od oko 4.705 mm i uz međuosovinsko rastojanje od 2.700 mm. Na početku će biti dostupan 4.0 V8 twin-turbo motor sa 577 KS (ispod 4 sekunde za ubrzanje do 100 km/h i najveća brzina preko 320 km/h), dok će kasnije uslediti i plug-in hibridna varijanta GT 63e, koristeći varijaciju elektrifikovanog V8 od 831 KS u modelu Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe PHEV.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes-AMG GT na prvim slikama

 

mercedes gt 07.jpg

 

I novi Mercedes-AMG GT Coupe je jedna od premijera na ovogodišnjem događaju Pebble Beach Concours d'Elegance u Americi. Nemački proizvođač će ponuditi novi GT samo kao Coupe pošto je Mercedes ukinuo GT Roadster i efektivno ga zamenio novim SL-om.

 

236630-mercedes gt 06.jpg

 

Novi Mercedes-AMG GT Coupe ima platformu kao i Mercedes-AMG SL Roadster, ali će oba ova vozila sa dvoja vrata ipak biti različita.

 

236634-mercedes gt 05.jpg

 

Dva automobila naime imaju različite misije kod Mercedesa. Novi GT je sportski automobil, sposoban i na stazi, dok SL nudi udobnije, luksuzno iskustvo.

 

236632-mercedes gt 04.jpg

 

Poznata tema će se nastaviti u kabini. Međutim, kod GT Coupea će usvojiti više ugljeničnih vlakana i sportskih detalja kako bi bolje odgovarala GT-ovom statusu mašine fokusirane na stazu. Najveća promena u odnosu na prethodnika je usvajanje rasporeda 2+2, dok stari automobil dolazi samo sa dva sedišta.

 

mercedes gt 03.jpg

 

Uprkos prelasku na drugu platformu, malo je verovatno da će raspored težine biti dramatično drugačiji od odnosa 47:53 prethodnog Coupea.

 

mercedes gt 02.jpg

 

Novi Mercedes-AMG GT je takođe veći i prostraniji. Mada zvanični detalji još uvek nisu objavljeni, očekuje se da će po dimenzijama biti sličan novom SL, sa dužinom od oko 4.705 mm i uz međuosovinsko rastojanje od 2.700 mm.

 

236633-mercedes gt 01.jpg

 

Na početku će biti dostupan 4.0 V8 twin-turbo motor sa 577 KS (ispod 4 sekunde za ubrzanje do 100 km/h i najveća brzina preko 320 km/h), dok će kasnije uslediti i plug-in hibridna varijanta GT 63e, koristeći varijaciju elektrifikovanog V8 od 831 KS u modelu Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe PHEV.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Mercedes AMG GT 63

 

Širi je, duži je za čak 18 cm... i sada udara direktno na Porsche 911 Turbo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg Automarket.hr: Mercedes AMG GT 63S E Performance

 

Prošle nedelje imali smo eksluzivu i Jura je napravio ''đir'' sa najsnažnijim Mercedesom! Stisnuo ga je do stotke, proverio koliko troši i može li se uopšte ovaj auto nazvati hibridom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mariani Mercedes-AMG GT 4-Door

 

mariani 03.jpg

 

Nemački tjuner Mariani je pripremio niz modifikacija za Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door. Automobil je dobio set novih 21 ili 22-inčnih felni. U slučaju 21-inčnog seta, prednje felne su široke 11, a zadnje 12.5-inča, gde se nalaze i gume širine 325 mm koje mu savršeno pristaju.

 

mariani 02.jpg

 

Mariani je spustio Meredes za 55 mm, ali je zadržao originalne amortizere i E-Active Body Control sistem. Ipak, pripremio je nešto agresivniji zadnji difuzor, kao i novi izduvni sistem te završetke izduvnih cevi. Ovaj izduvni sistem je napravljen od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika te uključuje prilagodljivo krilce koje pruža vozaču mogućnost da kontroliše jačinu zvuka.

 

mariani 01.jpg

 

Tjuner je takođe poboljšao performanse, tako da 4.0 twin-turbo V8 motor sada razvija 725 KS i 950 Nm obrtnog momenta. Ovo je značajno povećanje u odnosu na standardni GT 63 4-Door koji isporučuje 577 KS i 800 Nm, dok GT 63 S 4-Door nudi 630 KS i 900 Nm. Ipak, Marianijeva kreacija je slabija u odnosu na hibridni GT 63 S E-Performance, koji razvija 831 KS i 1.400 Nm obrtnog momenta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabus Rocket 1000

 

240703-brabus rocket 05.jpg

 

Kao baza je poslužio Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, pri čemu je snaga hibridnog pogonskog sistema (V8 benzinac + elektromotor) povećana na 1.000 KS i 1.820 Nm (mada je el. ograničeno na 1.620 Nm). Za to su zaslužni novi turbo punjači, reprogramirana ECU jedinica, sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika...

 

240702-brabus rocket 04.jpg

 

Ubrzanje do 100 km/h sada traje samo 2.6 sekundi, do 200 km/h automobil stiže za 9.7 sekundi i može do maksimalnih 316 km/h.

 

240704-brabus rocket 03.jpg

 

U paketu su i widebody kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, otvori za vazduh, proširenja krila, pragovi, zadnji difuzor, zadnji spojler), maska sa Brabus logom, Brabus Monoblock P točkovi od 21 i 22 inča, sportski izduvni sistem, za 20 mm niže oslanjanje, kao i doterani enterijer (crna koža, Brabus pedale, detalji od ugljeničnih vlakana, pragovi sa osvetljenjem).

 

240705-brabus rocket 02.jpg 240706-brabus rocket 01.jpg

 

U planu je ograničena serija od samo 25 primeraka, a cene kreću od 450.000 evra.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...