Jump to content
FAS Goran
calicd

Punto mk2 1.9 jtd 2001.g

Recommended Posts

Evo posle dužeg vremena imam "materijal" za ovaj forum. Juče sam pazario ovog mališana i koristiće se kao drugi auto u porodici (švrćkanje po gradu, do posla i s posla, po kenjca u vrtić...). Na gepeku mu stoji oznaka hlx (mislim da sam pogodio i valjda je to oznaka opreme ako se ne varam). Lybra je odavno prodata (baš sam nadrljao sa elektronikom) i u međuvremenu sam se vratio svojoj davnašnjoj ljubavi - "japancima". Postaviću i par sličica svojih ljubimaca. Elem, pre dva dana drugar mi ponudi svoj punto (sada moj:)) za "bezobrazno" male pare i nisam mogao da odolim, obzirom da znam kako  je vožen i održavan. Inače ga je drugar vozio zadnjih pet godina. Jako se lepo ponaša na putu, utegnut i baš zna da "povuče". Od nedostataka ima neispravne zvučnike u prednjim vratima, platno na prednjim tapacirima se odlepilo od podloge, ne radi mu osvetljenje na centralnoj konzoli u delu gde su prekidači za ventilaciju (inače prekidači funkcionišu samo nema osvetljenja), ne radi mu jedan grejač na motoru, "nesrećno" mu je ofarbana hauba i krov zbog pucanja laka, displej na fabričkom kasetašu samo svetli (ne vidi se ništa na njemu, ali radio radi) i nedostaje mu jedno dobro dubinsko pranje enterijera. Evo par sličica a o problemima ćemo kasnije. Pozdrav svima i nadam se dobrom druženju.

 

viber image 3.jpg

viber image 5.jpg

viber image 1.jpg

viber image 4.jpg

viber image 2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro izgleda Puntic a HLX jeste najjaca oprema, npr. kvalitetniji materijal sedista i tapacira, maglenke, vufer u gepeku,el. retrovozire sa grejacim u boji auta, vozacev automatski el. podizac i jos svasta nesto. 

Osvetljenje ventilacije mozes sam da sredis, treba ti samo, šrafciger, inbus ključ i 4 sijalice, ne mogu se setiti oznake ali su manje od ubodnih T10 i kostaju oko 20 dinara po komadu.

 

Evo teme pa pogledaj, prosto je... 

http://forum.garaza.rs/viewtopic.php?t=3464

 

Za zvucnike ako su produvali tj. ako im je pukla membrana gledaj ili da nadjes fabricke ocuvane ili neke kvalitetnije aftermarket istih dimenzija.

Edited by Axic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravih u predstavljanju da pomenem da na autu ne funkcioniše podizač na vozačevim vratima (motor radi, čuje se, ali staklo pada pa je "efikasno" blokirano parčetom drveta:)). Hvala Axic na savetima, posetio sam temu za osvetljenje centralne konzole i naravno da će u mom slučaju biti komplikovanije obzirom da se konzola pruža do iza ručne (još dodatnih šrafova). Ne znam da li bi bilo pametno staviti ubodne LED sijalice zbog dužine trajanja. Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

HLX je HLX hehe. ;) ja sam na osvetljenje ventilacije prosle godine stavio najobicnije male ubodne sijalice. 20 dindzi kostaju i nije tesko sve to rasturiti,malo je problem vracanje ali samo lagano. Zvucnike sam ja sredjivao tj lepio membrane kod drugara(nalio mi nesto), i gruvaju kao ludi i dalje. Tapacirung samo skini i moguce je da je spao nosac sto gura i spusta staklo..a ako se i polomilo ili umrsila sajla za 10-15 evra uzmes sve sa motorcicem i to je to. Neverovatno da je i meni isto tako kasetas riknuo ali sam ja uzeo drugi radio,i ugradio sam LED sijalicu u kabinu. Tapaciri su mi i dalje odlepljeni i ne znam kako da to resim ...

Dobrodosao u HLX klub :)

Edited by cuore_sportivo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хвала cuore_sportivo на добродошлици. Занимаћу се тим фалинкама које сам навео за неки дан кад. Звучнике ћу да вероватно купим неке нове афтермаркет (како то воле да кажу) и прво да решим подизач и грејач на мотору, а за остало.....:D. Поздрав

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...