Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Alfa Romeo na Salonu automobila u Ženevi 2017.

Recommended Posts

Alfa Romeo automobile, duže od jednog veka, odlikuje jedinstvena dopadljivost sa italijanskim stilom, a kada vozač uđe u vozilo i startuje motor, tada ima mogućnost da u punoj meri oseti njegovu sofisticiranu tehnologiju, te da uživa u jedinstvenom voznom iskustvu na bilo kojoj vrsti puta i u bilo kojim vremenskim uslovima. Isto se može reći i za ''dizajnerske kreacije'' kompanije Alfa Romeo koje se prikazuju na Salonu automobila u Ženevi: Stelvio, Giulia, 4C Spider, Giulietta i Mito.  To su neverovatni automobili, koji donose uzbuđenje i na putu i u terenskoj vožnji; uostalom, Alfa Romeo oduvek je privlačio one kupce koji očekuju od automobila da prevaziđe koncept ''korisnog prevoznog sredstva'' i pređe na koncept ''pravih emocija''.

 

Alfa-Romeo_Stelvio_jpg.jpg

 

Alfa Romeo Stelvio: Prvo SUV vozilo u istoriji italijanskog brenda dužoj od veka 

Zvezda štanda će svakako biti Alfa Romeo Stelvio, prvo SUV vozilo italijanskog brenda, kojim se sada, po prvi put u istoriji dužoj od veka, izražava jedinstveni ''Alfa duh'' u kategoriji SUV vozila. Kao rezultat, dobijen je automobil koji će oduševiti i najzahtevnije korisnike uzbudljivim iskustvom vožnje, uz vrhunsku udobnost i raznovrsnost koji se podrazumevaju za ovu kategoriju vozila. Alfa Romeo Stelvio svako putovanje čini jedinstvenim, bilo da je bez saputnika, ili u drušvu prijatelja i porodice, zahvaljujući savršenom spoju zadovoljstva u vožnji, italijanskog stila i raznovrsnosti.
U Švajcarskoj će biti prikazan ekskluzivni model ''First Edition'' sa benzinskim motorom 2.0 sa turbo punjenjem, sa 280 KS, koji je naišao na izvanredan prijem prilikom predstavljanja za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike pre dva meseca, kao i dve nove Super verzije, od kojih je jedna sa dizel motorom 2.2 sa 120 KS, a druga sa dizel motorom 2.2 od 180 KS, gde su oba motora u spoju sa automatskim 8-stepenim prenosom i pogonom na sve točkove Q4. Jedan od automobila prikazuje i opremu kompanije Mopar u crnoj, sjajnoj miron boji: rešetka hladnjaka u obliku slova ''V'', kućišta retrovizora, zadnja zaštitna ploča i 20-inčne alu-felne. Atraktivnu izložbu kompletira neverovatni Stelvio Quadrifoglio opremljen 2.9 V6 Twin Turbo benzinskim motorom sa 510 KS, koji je svetsku premijeru imao  u novembru u Los Anđelesu. 

 

Višestruko nagrađivana Alfa Romeo Giulia 

Pored Alfa Romeo SUV vozila će se nalaziti prelepi model Giulia, sportski sedan koj je obeležio početak nove ere brenda 2016.g, redefinišući pravila stila, sportskog karaktera i tehnologije. Giulia predstavlja jedinstvenu mešavinu svih faktora koji su Alfa Romeo učinili jednim od najpoželjnijih brendova: karakteristično-italijanski stil, visoko-performantni motori, besprekorna raspodela težine, jedinstvena konstukciona svojstva i najbolji odnos težine i snage. Danas su isti sastojci prilagođeni novoj kategoriji, originalnom modelu Stelvio SUV. 
Na štandu u Ženevi, biće izložena dva Giulia Veloce modela, koji predstavljaju stil i ekskluzivne sadržaje ove verzije, dostojni imena koje nose (Veloce = brz), sa slavnom tradicijom brenda Alfa Romeo: naziv ''Veloce'' je prvi put upotrebljen 1956. godine za model Giulietta, a od tada su njim obeležavane najsportskije, ujedno i najistaknutije verzije brenda. Kao odgovor na očekivanja kupaca koji traže sadržaj ispunjen ličnošću, na Salonu u Švajcarskoj će biti prikazan model Alfa Red Giulia Veloce, sa benzinskim motorom sa turbo punjenjem 2.0 sa 280 KS, automatskim 8-stepenim prenosom i pogonom na sve točkove Q4. Uz njega će biti i druga verzija modela Giulia Veloce, u sivoj Stromboli Grey boji, sa dizel motorom 2.2 sa 210 KS, automatskim 8-stepenim prenosom i pogonom na sve točkove Q4. 
Deo na kojem se predstavlja Giulia će biti upotpunjen modelom Competizione Red Quadrifoglio, opremljenim benzinskim 2.9 V6 Twin Turbo motorom sa 510 KS, u spoju sa automatskim 8-stepenim prenosom, te sa ultra-lakim, crnim, felnama od 19-inča, sa pet otvora, snažnijim kočionim sistemom sa karbon-keramičkim diskovima i sedištima presvučenim kožom i materijalom Alcantara®, kao u trkačkim vozilima, sa električnim 8-smernim podešavanjem. Izloženi automobil će prikazati i karbonsku opremu kompanije Mopar, uključujući i rešetku hladnjaka ''V'' oblika, kućišta retrovizora, osvetljenu zaštitnu ploču i posebnu glavu ručice menjača.

 

Nova verzija će biti predstavljena u martu, kao proširenje ponude dizel motora ove linije vozila: Giulia Super 2.2 180 HP AT8 Q4. Ova nova varijacija, zasnovana na najpopularnijem motoru i verziji, namenjena je mahom za kupce koji žele da imaju sve prednosti inovativnog pogona na sve točkove sa dobrim odzivom - Q4, a koji je deo standarne opreme na modelu Giulia Veloce,  ali sa manje sportskim izgledom nego što je onaj modela Veloce. Za kupce koji preferiraju snažno-sportski izgled, nove Veloce  konfiguracije enterijera i eksterijera će takođe biti u prodaji od marta. Ovi paketi, u ponudi za model Giulia Super, omogućavaju personalizaciju i enterijera (zagrevana, električna sedišta kao u trkačkim vozilima presvučena perforiranom kožom i aluminijumski umeci na instrument tabli, kao i panel na vratima) i prednjih i zadnjih branika sa ekskluzivnim sadržajima koji su karakteristični za verziju Veloce.

 

Veloce verzije novih modela Alfa Romeo Giulietta i Alfa Romeo Mito

U središtu pažnje će se naći i nova Giulietta kao i Mito, dva restilizovana modela izrazito porodičnog osećaja, sa očaravajućim modelom Giulia, obnovljenog prednjeg dela, sa ekskluzivnom rešetkom hladnjaka i legendarnim listom deteline, verovatno najpoznatijim i najprepoznatljivijim simbolima u automobilskom svetu. Konkretno, u Ženevi će biti prikazana Giulietta Veloce sa turbo motorom 1750 sa 240 KS sa automatskim TCT prenosom. U izvedbi Alfa Red, eksterijer ovog visoko-performantnog automobila odlikovaće se novim sportskim branicima sa crvenim umecima, sjajnim elementima u boji antracita, Brembo kočionim sistemom veće snage, sa crvenim kočionim čeljustima, 18-inčnim alu-felnama sa dijamantskim rezovima i bruniranom završnicom, kao i posebno velikim dvostrukim završetkom izduvne cevi. Isti sportski pečat ostavljen je i u enterijeru, zahvaljujući sedištima u trkačkom stilu, presvučenim kožom i materijalom Alcantara®, sa integralnim naslonom za glavu, crvenim, kontrastnim šavovima i sportskim upravljačem presvučenim kožom. Pored toga, Giulietta Veloce koja se prikazuje u Ženevi, opremljena je karbonskim dodacima iz kataloga kompanije Mopar, poput zadnjih spojlera i kućišta retrovizora, kao i posebnim elementima kakvi su osvetljena zaština ploča, unutrašnja svetla sa osvetljenim logotipom, uvećane izduvne cevi, kao i donja zaštitna ploča sa Alfa Red umetkom. Zaokružujući ovu izvanrednu postavku, na Alfa Romeo štandu prikazan je i model Mito Veloce sa benzinskim turbo motorom 1.4 MultiAir sa 170 KS i automatskim TCT prenosom: to je najsportskija verzija modela Mito, kompaktnog sportskog vozila, čija ciljna grupa su kupci koji cene italijanski stil i traže tehničku izvrsnost, prilagođenu uživanju u vožnji. Luksuzni sadržaji: Brunirane 18-inčne alu-felne, crvene kočione čeljusti i sportski materijali i Alcantara® sedišta. 

 

4C Spider: savremena legenda brenda 

Na štandu će se naći i zanosni Alfa Romeo 4C, savremena legenda, koja predstavlja sportsku dušu upisanu u DNK brenda Alfa Romeo: optimalne performanse i izvanredna konstrukcija, dizajnirani za vrhunsko zadovoljstvo vožnje u stilu koji oduzima dah. Posetioci salona u Ženevi će imati priliku da se dive automobilu u izvrsnoj metalik-sivoj Stromboli Grey izvedbi, sa rol-barom prekrivenim karbonskim vlaknima, kao i sa titanijumskim, centralnim, dvorežimskim izduvnim sistemom kompanije Akrapovič. Čist sportski pedigre ovog automobila ogleda se i u crnim kočionim čeljustima, sedištima kao u trkačkim automobilima i instrument tabli prekrivenoj crnom kožom. Vozilo je opremljeno moćnim potpuno aluminijumskim motorom 1750, sa turbo punjenjem sa 240 KS, koji karakteriše direktno ubrizgavanje, sa međuhladnjakom i dvofaznim varijatorima. U spoju sa automatskim, TCT prenosom, vozilo ima performanse superautomobila: odnos težine i snage ispod 4kg/KS, najveću brzinu od 258 km/h (257 km/h za model 4C Spider), ubrzanje do 100 km/h za svega 4.5 sekundi, bočno ubrzanje od 1.1 g i maksimalno kočiono usporavanje od 1.25 g. Pored ovih performansi, treba istaći i obimnu upotrebu ultra-lakih materijala, uključujući karbonska vlakna i SMC (jedinjenje niske gustine) za karoseriju i aluminijum za prednji i zadnji deo okvira šasije.

 

Štand sa snažnim trkačkim karakterom

Alfa Romeo se na Međunarodni salon automobila u Ženevi vraća sa impresivnim izložbenim prostorom jedinstvenih konstrukcionih svojstava i sa sofisticiranim svetlosnim efektima koji naglašavaju glavne karakteristike novih proizvoda. Štand upečatljvog izgla poda sa atraktivnim motivima iz sveta trka, koji ističe legendarne performanse Alfa Romeo vozila. Prikazuju se i promotivni proizvodi, napravljeni od vrhunskih tehničkih materijala, karbona za hemijske olovke i ultra-lakog, nealergijskog najkroteka (Nycrotech) za veliki broj akseosara, ženskog nakita, uključujući ogrlicu i privezak. 

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...