Jump to content
FAS Goran
CrackFox

Astra J GTC 2.0 165ks

Recommended Posts

@CrackFox,

Nije to nikakvo mučenje za turbak. Po specifikacijama vidim da imaš 380Nm na 1750rpm, što je ~94KS. Ne da nije mučenje, nego krajnje rasterećen motor u održavanju već postignute brzine.

 

Npr, meni benzinac preko BC savetuje da menjam na oko 1700rpm, tako da je njemu potpuno regularno da se tako i vozi. Snage ne manjka, ništa ne trese, glatko ubrzava, iako ga ja radije puštam u više obrtaje naravno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti saltas kako si raspolozen, a taj sufler na tabli savetuje kako njemu odgovara zbog sto manje potrosnje. Vozio sam vise vozila sa istim, cista glupost :), interesantno je mozda u prvih par minuta, a posle vozim naravno po zvuku i svom osecaju. Ne pada mi na pamet da gledam u to, verujem kao i ogromnoj vecini.

Optimalno za motor je kada se vrti u opsegu obrtaja oko max torque. Ako opusteno kruziram vozim ponekad i ispod toga, ako uzivam po krivinama i u preticanjima poteram i u crveno, sve zavisno od raspolozenja i uslova na putu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potpuno se slažem, tako i treba voziti. Moja replika se odnosila na to da se motor muči ili da mu škodi takva vošnja - što apsolutno nije slučaj.

 

Bilo kom motoru prija da je konstantno u raznim režimima, ali nema uvek svrhe niti uslova za zaletanje u obrtaje. Grad je hendikep za svaki jači auto, zato je bolje lagano krstariti pristojnim brzinama, neće motor trpeti nikakve posledice. Čak i po NBGD retko kad ima poente pritisnuti gas malo jače.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma to ja preterujem/salim se sa terminom "muciti se" :) ja licno ne volim takvu voznju, i ako vidim da mrljavi 4 brzinom recimo radije cu vratiti u 3 i kotrljati. Nikada recimo nisam vozio 90 sestom brzinom i sl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...