Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Ferrari Uovo (Jaje) - Najčudniji Ferrari model ikada

Recommended Posts

ferrari%20u%201.jpg

 

Ferrari modeli su namenjeni tome da budu mnogo toga onima koji mogu da priušte sebi jedan, ili makar da provozaju neki krug u bilo kom od njih.

 

ferrari%20u%2011.jpg

 

Ovi automobili su brzi i naravno, egzotični, ali pre svega prelepi. Ovaj je međutim, nešto drugačiji. Nazvan Uovo, što na italijanskom jeziku znači jaje, ovaj Ferrari iz 1950. godine deli svoju šasiju sa modelima 166 MM i 212 Export, ali kao što sami možete videti, on je potpuno drugačijeg izgleda.

 

ferrari%20u%20111.jpg

 

Automobil je u kreiran od strane Gianina Morzota iz Carrozzeria Fontanta u Padovi, blizu Venecije, u saradnji sa poznatim skulptorom Frankom Reganijem. Rezultat možete videti pred svojim očima i slobodno ga svrstajte u automobile pomalo čudnog izgleda, u najmanju ruku. Predivno kreiran automobil, u to nikako nema sumnje, ali nikako ne predstavlja nešto što bismo svrstali pod pojam lepog automobila.

 

ferrari%20u%201111.jpg

 

Model Uovo je takođe prepoznatljiv zbog sto se nekoliko puta pojavljivao na Mille Miglia i potom na Giro di Sicilija, događaju sličnom trci Targa Florio, 1951. godine, pre nego što je tragično prekinuo svoju takmičarsku seriju. Verujemo da je njegova veoma čudna karoserija ili možda nepotpuna trkačka istorija sprečila Ferrari Uovo da dostigne neverovatno visoku startnu cenu, koju su imali neki od njegovih rođaka, onda kada bude došlo do njegove prodaje na jednoj aukcijskoj prodaji u Montereju, avgusta meseca ove godine.

 

ferrari%20u%2011111.jpg

 

Aukcijska kuća ne želi da otkrije kolika je procenjena vrednost ovog Ferrari modela, ali, ako imamo u vidu da je standardni 166 automobil na istom događaju, ali 2013. godine prodat za 4.5 miliona dok mu je startna cena bila 3.4 miliona dolara, a slučajno otkriveni model Talbot-Lago T150 C SS iz 1937. godine simultano prodat po približnoj cifri na jezeru Komo u maju iste godine, ne bismo se preterano iznenadili kada bi ovaj jedinstveni propinjući konj bio prodat za nekoliko miliona i završio u nekoj bogatoj privatnoj kolekciji.

 

ferrari%20u%20111111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na aukciji neverovatni Ferrari ''Jaje''

 

ferrari%20uovo.jpg

 

Najneobičniji ferari ikada proizveden, nazvan ''Uovo'' što na italijanskom znači ''jaje'', biće ponuđen na aukciji, a stručnjaci predviđaju da bi njegova cena mogla da premaši deset miliona dolara. Vrednost automobila je procenjena na između pet i sedam miliona dolara, ali pretpostavlja se će kupci za ovaj Ferrari ponuditi i više novca. Model 166/mm212 Export Uovo, koji je 1950. naručio grof Đanino Marcoto, prodavaće se na aukciji kuće Sotbis. Automobil je kreirao italijanski skulptor Franko Ređani prema ideji Marcota koji je želeo ''futuristički'' ali trkački automobil. Nazvan ''Uovo'' ili ''jaje'', Ferrari je podsećao na avion bez krila i nije prolazio neprimećen na trkama, piše ''Korijere dela Sera''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...