Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Audi razmišlja o superautomobilu / Novi modeli Audija

Recommended Posts

audi oled 1.jpg

 

Šef razvoja Audi Sporta (bivši Quatro GMBH) Stephan Winkelmann je saopštio da njegova kompanija razmišlja o novom superautomobilu po uzoru na Project One koji je najavio AMG. Audi trenutno u ponudi ima R8 V10 Plus, koji je opremljen 5.2 litarskim V10 motorom sa 610KS a koji do stotke stiže za manje od tri sekunde (uz najveću brzinu od 329 km/h). U Audiju su izuzetno ponosni na dugu istoriju svojih nastupa u automobiliskim trkama u različitim takmičenjima, kao i na brojne trofeje, a upravo tu slavnu istoriju planiraju da ugrade u novi super automobil. Za sada međutim nema ni reči o tome kada bi superautomobil mogao da stigne na tržište.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi potvrdio novi električni superautomobil

 

audi r8 4.jpg

 

Audi R8 e-tron komercijalno nije baš uspešan model, ali u Ingolstadtu ipak nisu digli ruke od električnog superautomobila. Veruju da za takav automobil postoje kupci. Iz Audija su naime potvrdili da rade na novom EV-u izuzetno visokih performansi. Može se slobodno reći da će mu inspiracija delom biti Porsche Mission E koncept. Takav automobil neće biti jeftin, ali iz Ingolstadta stižu informacije da će budući e-tron modeli imati S i RS oznaku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi će u 2019. godini izbaciti 11 novih modela

 

184619-audi a3 11.jpg

 

Iz godine u godinu proizvođač iz Ingolstadta pojačava tempo, ali uprkos tome najava da će u 2019. godini na tržište izbaciti čak 11 novih modela zvuči poput bombe, posebno ako se uzme u obzir da su većina sportisti. Ipak, Audi je već krenuo sa ozbiljnom ofanzivom. Samo na salonu automobila u Parizu su predstavili: novi Audi A1, Audi A6 Avant, Audi Q3, Audi SQ2, Audi e-tron i Audi Q8. Dakle, već je izabran smer crossovera i sportskih verzija. Tokom 2019. godine je planiran novi Audi A3 Sportback, koji će koristiti platformu MQB, nudiće 4-cilindraše od 150 do 230KS i na tržištu će napasti novi Mercedes A-klase. Audi A4 i Audi Q7 će proći kroz zatezanje bora kako bi ostali konkurentni za novi BMW Serije 3 i Mercedes C-klase, odnosno novi BMW X5 i Mercedes GLE. Pritom će obnovljeni Audi Q7 implementirati sve najsavremenije tehnologije koje su već demonstrirali A8 i Q8.

 

177974-audi rs6 1.jpg

 

Najzanimljivije su, naravno, sportske verzije. Audi S6 i Audi RS6 Avant će privući veliku pažnju na salonu automobila u Ženevi u martu, koji će koristiti motore V6 sa 450KS, odnosno 4.0 V8 sa 605KS. Istu motorizaciju koristiće osveženi Audi S7 Sportback i Audi RS7 Sportback. Ništa manje popularan neće biti ni Audi A6 Allroad, koji stiže na jesen u Frankfurtu. Poslednji hit je coupeovska varijanta Audija e-tron, koji će se zvati Audi e-tron Sportback. Biće predstavljen krajem 2019., a na tržište bi trebalo da stigne u prvim danima 2020. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noviteti Audija za 2019. godinu

 

audi 2019.jpg

 

Audi je na jednoj prezentaciji objavio i listu svojih noviteta za 2019. godinu, od koji su neki već predstavljeni (kao što su električni e-tron ili SQ2) ali većinu tek očekuje promocija.

Prvi kvartal je dakle rezervisan za tržišni start modela e-tron i SQ2, kao i obnovljenih verzija R8 i TT, dok nas u drugom kvartalu očekuju novi A6 Allroad, RS5 Sportback i obnovljeni TT RS. Kao i ranije, i novi A6 Allroad je baziran na karavanskom A6 Avantu, uz povišeni klirens i zaštitne elemente, kao i gamu motora u kojoj će biti 3.0 TFSI V6 sa 250 kW/340KS i 500 Nm kao i 3.0 TDI V6 sa 210 kW/286KS i 620 Nm. Obnovljeni TT RS će dobiti novi prednji branik, revidiranu prednju masku, sportskije pragove i doterana zadnja svetla, kao i 2.5 litarski turbo petocilindraš (ostaje da se vidi da li će dobiti nešto više snage u odnosu na sadašnjih 400KS i 480 Nm).

U trećem kvartalu dolaze novi crossover Q4, pa RS 7 Sportback, Q5 e-tron i A7 e-tron, kao i obnovljene verzije modela A4 i Q7. U poslednjem, četvrtom kvartalu stižu potpuno nova generacija A3, sportski RS 6 Avant i RS Q3, kao i A8 L e-tron i e-tron Sportback. Što se tiče sportskih RS 6 i RS 7 modela, pod njihovom haubom bi trebalo da se nađe 4.0 litarski twin-turbo V8 motor sa 445 kW/605KS i 800 Nm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi u maju predstavlja novu strategiju

 

audi-e-tron-gt 5333.jpg

 

Audi će u maju predstaviti novu strategiju. Kako se nadaju zvaničnici brenda iz Ingloštata, ona će kompaniji pomoći da ''uhvati korak'' sa najvećim rivalima, brendovima BMW i Mercedes, za kojima trenutno zaostaje. Prošle godine se Audi suočio sa padom profita. Razlog za to je povećana potrošnja i investicije u tehnologiju elektrifikacije. Takođe, udarac je zadao i novi WLTP ciklus testiranja emisije štetnih gasova. U isto vreme, prodaja je na globalnom nivou pala za 3.5% u odnosu na 2017. godinu. Prodaja u Evropi je pala za čak 14%.

 

Predstavnici kompanije Audi su na konferenciji naveli da će 2019. godina biti ''godina tranzicije'' za njihov brend. Očekuje se savladavanje prepreka u vidu WLTP ciklusa, povećanih troškova i unapređenje makroekonomijie. ''Radićemo na sređivanju naših troškova, ali se suočavamo i sa godinom čišćenja'', naveo je Aleksandar Sejc, jedan od čelnika kompanije Audi. Prvi korak ka boljoj budućnosti nemački proizvođač automobila će načiniti već 23. maja, kada će biti predstavljen novi plan. Predstavnici kompanije su naveli i da će u sledećih 24 meseci Audi na tržište lansirati 5 potpuno električnih i 7 plug-in hibridnih modela. Do 2025. godine se očekuje da Audi u svojoj gami ima 30 elektrificiranih modela. Takođe, 14 milijardi evra će biti investirano u tehnologiju autonomne vožnje, električne automobile i digitalne usluge do 2023. godine. Kako prenosi ''Bloomberg'', brend iz Ingloštata takođe očekuje bližu saradnju sa ''sestrinskim'' brendovima iz okvira VW grupacije. Planiran je i veći fokus ka najvećem tržitšu automobila na svetu - Kini.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi najavio nove modele

 

199686-audi q9.jpg

 

Proizvođač iz Ingolstadta najavljuje velike stvari.

Nemački automobilski proizvođač je najavio velike novosti za aktuelnu godinu. Očigledno podstaknut velikim rivalstvom Mercedesa GLS i BMW X7, želi da se i sam ubaci u ovu priču sa svojim novim SUV modelom - Q9. Istovremeno, TT u produženoj verziji sa četvoro vrata donosi još više sportskog duha u marku. Osim standardni verzija očekuju se i mild-hibridne varijante. Očigledno je to svojevrsna najava za Audi e-tron GT concept. Čekamo, odbrojavamo i zvanično...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

caradvice.jpg CarAdvice video: 2020. Audi RS i R gama

 

Mnogi kažu da je RS6 Avant najbolji RS koji postoji. Ali, ima onih koji ne misle tako, pa zato evo ovog videa koji poredi sve od Audija u tom smislu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Audi e-tron 55 Quattro

 

Sa električnim automobilima će izgleda u zaborav otići smena generacija modela i facelift posle 3-4 godine od izlaska modela....već će se oni unapređivati svake godine malo po malo, kao što je slučaj sa ovim Audijem. Npr. glavna izmena u odnosu na e-tron od prošle godine su kamere umesto retrovizora:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg EmisijaSAT video: Audi e-Tron

 

Audi e-Tron star je već godinu dana i u Srbiju je stigao kao polovan zahvaljujući najvećem dileru Audija u našoj zemlji - firmi Autokomerc. To što ga testiramo godinu dana posle celog sveta daje nam ipak jednu dobru šansu - da uradimo nešto što drugi nisu - krećemo sa 100% punom baterijom i vozimo dok se ne isprazni. A usput radimo niz testova od ubrzanja preko testa izvan puta. Da simuliramo baš raznovrsne uslove...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi A4 i A6 prelaze na struju

 

204737-audi a9 e-tron.jpg

 

Audijeve popularne limuzine će se u budućnosti nuditi isključivo u kombinaciji električnog pogona. Još donedavno su nemački reprezentativni modeli u kombinaciji dizelskog pogona bili standard i san mnogih, a onda su zakon i trendovi prebacili većinu na benzin. Tako je i sada, uz veći ili manji upliv hibridnih tehnologija, ali ni tu nije kraj.

 

Verovali ili ne, Audijevi modeli A4 i A6 će se nuditi isključivo sa električnim pogonom. I to je potvrdio sam šef Audija Markus Duesmann za nemački Manager Magazin. Pritom imate još vremena jer se to neće dogoditi do kraja ove decenije. Duesmann naglašava da je tranzicija na električnu energiju važna i mora da se desi što pre. Hibride i plug-in hibride vidi kao zastarelu tehnologiju. Nove generacije pomenutih modela na tržište dolaze 2023. godine, a nudiće i električne verzije. Međutim, klasični motor će ostati u igri još neko vreme, baš kao i hibridi. U pogledu dizajna ne očekujte velike promene. Biće to moderniji i agresivniji izgled, ali i dalje vrlo prepoznatljiv. A kada je ekstravagancija u pitanju, Duesmann je tu jasan. Dalje od A8 u limuzinskom i Q7 u SUV segmentu se neće ići. Međutim, projekat Artemis je živ i serijsku verziju ćemo ugledati 2024. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2021. Audi Q5, A6 i A7 Sportback plug-in hibrid

 

211600-audi q5 2022 07.jpg

 

Audi je za novu modelsku godinu doterao plug-in hybrid verzije modela Q5, A6 i A7 Sportback TFSIe, i to pre svega sa novim i većim litijum-jonskim baterijama za dužu autonomiju u EV režimu vožnje.

 

211601-audi q5 2022 06.jpg 211602-audi q5 2022 05.jpg

 

Baterije su sada 17.9 kWh umesto ranijih 14.1 kWh, dok je domet u EV režimu vožnje produžen do 73 km (po WLTP normama).

 

audi q5 sportb 2022 04.jpg

 

Audi je takođe ponudio i novu verziju A6 Avant 50 TFSIe Quattro, koja kombinuje 2.0 TFSI benzinac i elektromotor sa 140KS, sa ukupno 299KS i 450 Nm obrtnog momenta.

 

211598-audi a6 avant 2022 03.jpg

 

Ovi plug-in hybrid modeli su dobili i novi ''Charge'' režim vožnje uz postojeće EV, Auto i Hold režime.

 

211597-audi a6 2022 02.jpg

 

Audi Q5, A6 Sedan i A7 Sportback i dalje mogu da se dobiju u verzijama 50 TFSIe sa 299KS odnosno 55 TFSIe sa 367KS. Obe verzije kombinuju 2.0 TFSI benzinac, elektromotor i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

 

211599-audi a7 2022 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi najavio novi električni koncept

 

213272-audi ev.jpg

 

Tek što je predstavio Q4 e-tron (uključujući Q4 e-tron Sportback), Audi već najavljuje novi električni e-tron automobil. Tačnije, u pitanju je novi električni koncept koji će premijeru imati na sajmu u Šangaju, a kao najava služi i jedan fabrički crtež koji pokazuje samo deo ovog automobila. Iako nema konkretnih detalja, ovo po svemu sudeći nije SUV ili crossover, već sedan ili sportback. Audi će više detalja objaviti narednih dana...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Audi A6 e-tron

 

audi a6 etron08.jpg

 

Tek što je predstavio Q4 e-tron (uključujući Q4 e-tron Sportback), Audi je pripremio novi e-tron automobil.

 

213298-audi a6 etron07.jpg

 

Tačnije, u pitanju je novi električni koncept A6 e-tron, a pred nama su set prvih zvaničnih slika i osnovni detalji.

 

audi a6 etron06.jpg audi a6 etron05.jpg

 

Serijski model se na tržištu očekuje tokom modelske godine 2023.

 

audi a6 etron04.jpg

 

U pitanju je jedan od 20 novih modela koji će Audi lansirati do 2025. godine, pri čemu će serijski A6 e-tron biti baziran na novoj platformi PPE (Premium Platform Electric) koju Audi razvija zajedno sa Porscheom.

 

audi a6 etron 03.jpg

 

U gami se očekuju bazna verzija sa jednim elektromotorom i zadnjim pogonom, kao i snažnija varijanta sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka. Ovaj konceptni primerak ima dva elektromotora sa ukupno 475KS i 800 Nm, do 100 km/h ubrzava za oko 4 sekunde, dok sa jednim punjenjem baterija od 100 kWh može da pređe 700 km (25 minuta je dovoljno da se napuni do 80% kapaciteta baterija). 

 

audi a6 etron 02.jpg

 

Na kraju i dimenzije: Audi A6 e-tron je dugačak 4.961 mm, širok 1.960 mm i visok 1.440 mm.

 

audi a6 etron01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi concept Shanghai

 

audi cs 6.jpg

 

Audi najavljuje da će svoju gamu proširiti još jednim električnim modelom.

 

audi cs 5.jpg

 

Kao najava taj novitet služi ovaj Audi concept Shanghai koji je nemačka marka nenajavljeno predstavila na sajmu u Šangaju. Koliko je za sada poznato, ovde je reč o najavi budućeg serijskog vozila koje će biti namenjeno samo kineskom tržištu.

 

audi cs 4.jpg

 

Kako bilo, predviđene su verzije sa 6 i 7 sedišta, dok autonomija sa jednim punjenjem baterija od 83.4 kWh iznosi 560 km.

 

audi cs 3.jpg

 

Serijska verzija ovog 487 cm dugačkog modela će se na tržištu pojaviti u drugoj polovini godine, a za proizvodnju u Kini će se brinuti SAIC Audi.

 

audi cs 2.jpg audi cs 1.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Audiju će drastično promeniti dva modela

 

183835-audi r8.jpg

 

U asortimanu Audija postoje modeli koji uživaju poseban status. Npr. Audi A6 je merilo poslovne limuzine kao primer uravnoteženosti karakteristika. Međutim, dva modela koji ipak uživaju poseban status su TT i R8. I trenutno su u problemima.

 

Hildegard Wortmann, šefica globalne prodaje Audija, za Top Gear magazin je potvrdila promene. Kaže da se industrija menja, ali i da su kupci uzbuđeni novim segmentima poput crossover-coupea. I zato se u tu priču R8 ne uklapa. ''R8 je ikona naše marke. Ali, ikone prošlosti nisu nužno ikone budućnosti. Naslednik R8 neće biti samo R8 sa elektromotorom. Mora da bude R8, ali potpuno drugačiji'', objašnjava Wortmann. Isto važi i za manji TT. Iako je auto ''autentičan i emocionalno nabijen'', klijenti se menjaju i ''svet se odmakao od roadstera'', kaže šefica prodaje. Wortmann kaže da se možda ljudi menjaju i odmiču od tih segmenata, ali zabava nikad ne umire. ''Audi je oduvek radio emocionalno nabijene modele. Pogledajte naše koncepte, pa mi imamo mnogo ideja'', teši nas Wortmann i budi nadu da sportski automobili u Audiju nisu izgubili tlo pod točkovima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osvežena ponuda za Audi A4, A5, Q7 i Q8

 

audi a4 a5 03.jpg

 

Audi je jednim potezom obnovio ponudu niza modela. Na tapetu su model A4, A5, Q7 i Q8.

 

214469-audi q7 02.jpg

 

Krenimo od crossovera. Q7 i Q8 u novu modelsku godinu ulaze sa novim nivoom opreme. Competition plus donosi sportsku dekoraciju sa crnim detaljima eksterijera, 21-inčnim naplacima i u crveno ofarbanim kočionim čeljustima.

 

214470-audi q8 01.jpg

 

Takođe, kupci mogu da računaju i na karbonske detalje, i to ide od sledećeg meseca. Za Q7 je start na 78.170 evra, dok je kod Q8 početna cena 84.500 evra. S line competition i S line competition plus su novi paketi opreme kod A4 i A5. Radi se opet o crnim detaljima, zatamnjenoj maski i 19-inčnim felnama. Plus verzija dobija još neke detalje, ambijentalnu rasvetu i osvetljene pragove, a ako birate motore od bar 204 KS računajte i na crvene čeljusti kočnica. Kod A5 je sve isto, ali su felne za broj veće.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi E-Tron S Line Black Edition

 

214601-audi e-tron 04.jpg

 

Audijevi električni model E-Tron i E-Tron Sportback sa S Line opremom su na evropskom tržištu sada dostupni i sa Black Edition paketom. Black Edition ovde podrazumeva crnu Singleframe masku, crne Audi i E-Tron oznake, kao i crne retrovizore.

 

214603-audi e-tron 03.jpg

 

Osim toga, u paketu su i crni alu točkovi od 21 inča, zatamnjena zadnja stakla, kao i narandžasta kočiona klešta.

 

audi e-tron 02.jpg

 

E-Tron S Line Black Edition je inače dostupan u tri boje, a to su Chronos siva, Glacier bela i Mythos crna.

 

214604-audi e-tron 01.jpg

 

U unutrašnjosti se ističu crna sportska sedišta sa narandžastim kontrastnim šavovima (takvi šavovi su predviđeni i za naslone za ruke), pa narandžasti sigurnosni pojasevi, kao i sedišta i obloge vrata od novog Dinamica materijala (u ponudi je i Valcona koža). Black Edition paket se nudi za verzije Audi E-Tron 50 Quattro (sa 308KS) i E-Tron 55 Quattro (sa 402KS), po ceni od 2.250 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serijski Audi A6 e-tron stiže 2023.

 

audi a6 etron 2023 02.jpg

 

Audijev električni koncept A6 e-tron je premijerno prikazan na poslednjem sajmu u Šangaju, dok se serijski model po novim glasinama može očekivati tokom 2023. godine. U pitanju je jedan od 20 novih modela koji će Audi lansirati do 2025. godine, pri čemu će serijski A6 e-tron biti baziran na novoj platformi PPE (Premium Platform Electric) koju Audi razvija zajedno sa Porscheom.

 

audi a6 etron 2023 01.jpg

 

U gami se očekuju bazna verzija sa jednim elektromotorom i zadnjim pogonom, kao i snažnija varijanta sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka. Ubrzanje do 100 km/h će kod najsnažnije verzije iznositi manje od 4 sekunde, a kod bazne varijante manje od 7 sekundi. Ovaj konceptni primerak ima dva elektromotora sa ukupno 476KS i 800 Nm, dok sa jednim punjenjem baterija od 100 kWh može da pređe 700 km (25 minuta je dovoljno da se napuni do 80% kapaciteta baterija). Na kraju i dimenzije: Audi A6 e-tron je dugačak 4.961 mm, širok 1.960 mm i visok 1.440 mm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi Q5 e-tron za Kinu

 

217047-audi q5 04.jpg

 

Nakon modela Q4 e-tron i Q4 e-tron Sportback koji su prikazani u aprilu ove godine, Audi će svoju gamu uskoro proširiti još jednim električnim modelom, i to Q5 e-tronom.

 

217048-audi q5 03.jpg

 

Kao najava za ovaj novitet je poslužio Audi concept Shanghai koji je nemačka marka predstavila na aprilskom sajmu u Šangaju. Koliko je za sada poznato, serijski Q5 e-tron je vozilo koje će biti namenjeno samo kineskom tržištu.

 

217049-audi q5 02.jpg

 

Kako bilo, predviđene su verzije sa 6 i 7 sedišta, dok autonomija sa jednim punjenjem baterija od 83.4 kWh iznosi 560 km. Pominju se tri varijante: 35 e-tron sa 180KS i 310 Nm, 40 e-tron sa 204KS i 310 Nm, kao 50 e-tron quattro sa 306KS i 460 Nm.

 

217050-audi q5 01.jpg

 

Prodaja ovog 487 cm dugačkog modela će na kineskom tržištu početi do kraja ove godine, a za proizvodnju u Kini će se brinuti SAIC Audi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od 2026. svi novi Audi modeli biće električni

 

audi a6 12.jpg

 

Audi je objavio novi plan nazvan Vorsprung 2030 i u njemu potvrđuje i utvrđuje da će od 2026. godine svi novi modeli biti električni, a da od 2033. prestaje proizvodnja automobila sa dizel i benzinskim motorima. Vorsprung 2030 je delo Audijevog glavnog stratega Silje Pieh, zajedno sa oko 500 drugih zaposlenih u inovacijama i na ključnim tržištima, uključujući Kinu i Ameriku. Audi najavljuje da će razvijati tehnologije (zvuka, motora i pogona), koje će ga razlikovati od ostalih modela Volkswagenovog koncerna. Sve će naravno pratiti i velika ulaganja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi A6 Avant e-tron concept zvanično

 

audi a6 e tron 07.jpg

 

Audijev električni A6 e-tron concept je u limuzinskoj varijanti premijerno prikazan u aprilu prošle godine na sajmu u Šangaju (serijski model se u prodaji može očekivati tokom 2023.), a sada je predstavljena i njegova karavanska Avant varijanta (serijska verzija stiže 2024. godine).

 

audi a6 e tron 06.jpg

 

Ovaj skoro pet metara dugački karavan takođe ima dva elektromotora sa ukupno 476KS i 800 Nm, dok će sa jednim punjenjem baterija od 100 kWh moći da pređe do 700 km (25 minuta je dovoljno da se napuni do 80% kapaciteta baterija).

 

audi a6 e tron 05.jpg

 

A6 Avant e-tron concept je dugačak 496 cm, širok 196 cm i visok 144 cm, koeficijent otpora vazduhu iznosi 0.24, dok su točkovi od 22 inča.

 

audi a6 e tron 04.jpg audi a6 e tron 03.jpg

 

Ovo je po ranijim najavama jedan od 20 novih modela koji će Audi lansirati do 2025. godine, pri čemu će serijski model biti baziran na novoj platformi PPE (Premium Platform Electric).

 

audi a6 e tron 02.jpg

 

U gami se očekuju bazna verzija sa jednim elektromotorom i zadnjim pogonom, kao i snažnija varijanta sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

 

audi a6 e tron 01.jpg

 

Bazna (osnovna) verzija će od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od 7 sekundi, a top varijanta za značajno manje od 4 sekunde.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U razmatranju Audi pick-up

 

audi-ai-trail-quattro 01.jpg

 

U Audiju razmatraju da u svoju ponudu modela dodaju i pick-up, što je potvrdio i izvršni direktor Markus Duesmann tokom godišnje konferencije za medije.

 

Kako navodi Autocar, kada je Audijevom direktoru postavljeno pitanje o mogućem pick-up modelu, on je odgovorio: ''Ne mogu obećati da ćemo napraviti takav model, ali ga razmatramo''. Takođe je nagovestio da će Audi uskoro pokazati koncept vozilo. Budući koncept će biti prvi pick-up u Audijevoj istoriji i mada ne znamo mnogo o njenoj veličini, možemo da nagađamo na osnovu dostupnih platformi u VW grupi. Ako govorimo o modelu sa SUS motorima, najočigledniji izbor bio bi da Audi iskoristi platformu buduće, druge generacije Volkswagenovog Amaroka. Ovo bi Audijev pick-up postavilo u segment modela kao što Toyota Hilux, Isuzu D-Max i Mitsubishi Triton/L200. Druga i verovatnija mogućnost jeste potpuno električni kamionet koji bi potencijalno mogao da konkuriše modelima kao što su Ford F-150 Lightning, Tesla Cybertruck i GMC Hummer EV.

 

Audi naime ima pristup brojnim EV platformama, uključujući MEB i PPE arhitekture, a obe nude AWD pogon i povećanu modularnost u pogledu veličine i snage. Što se tiče izgleda, Audi pick-up bi mogao da bude inspirisan AI:Trail conceptom iz 2019. godine (na slici). Model poput ovog bi ciljao kupce sa aktivnim načinom života koji žele vozilo sa premium enterijerom i najnovijom tehnologijom, uključujući autonomne mogućnosti vožnje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...