Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Ivan-Topola

Srbija - SAKSS kalendar za 2017. god

Recommended Posts

Prema predlogu kalendara koji se pojavio u javnosti, tokom 2017. godine očekuje nas bogat trkački kalendar pod dirigentskom palicom SAKSS-a.

 

  • Za brdske trke rezervisan je termin 29. i 30 april, ali se ne navodi koja je trka u pitanju. Soko Banja planirana je za 10. i 11. jun, dok je Avala koja se vodi kao CEZ trka planirana za dve nedelje kasnije – 24. i 25. juna. Prvi deo sezone na brdu završava se 15. i 16. jula na Košutnjaku. Za drugi deo sezone na brdu rezervisani su termini 02. i 03. i 16. i 17. septembra, a za prvi oktobar planirana je Vrnjačka Banja. Sezona bi se prema predloženom kalendaru završila 14. i 15. oktobra na Avali.
     
  • Prema objavljenom kalendaru, planira se održavanje tri relija uz tri rezervisana termina. Za Vrnjačku Banju rezervisani su 13. i 14. maj. Beogradski reli planiran je za 22. i 23. jul, dok se Serbia Rally tradicionalno održava 23. i 24. septembra. Rezervisani su termini 10. i 11. jun, 01. i 02. jul i 30. septembar i 01. oktobar.
     
  • Na krugu sezona počinje na Beranovcu 20. i 21. maja, nastavlja se dve nedelje kasnije na Mišeluku (03. i 04. jun), dok se Ušće vozui dve nedelje nakon Mišeluka, 17. i 18. juna. Iznenađenje je da je Kragujevac ponovo u kalendaru, a planiran je za 08. i 09. jul. Nakon letnje pauze očekuju nas još dve trke, Ušće 26. i 27. avgusta i Beranovac 07. i 08. oktobra. Rezervisan je termin 29. i 30. jul.
     
  • Za 2017. godinu planirano je pet trka u kategoriji slalom. Ponikve su planirane za 27. i 28. maj, a druga trka u Rakovici 08. i 09. jula. Nakon letnje pauze vozi se Aranđelovac 19. avgusta, Kalemegdan 10. septembra i Užice 21. oktobra.
     
  • Karting sezona kreće na Adi Huji 06. i 07. maja. Kula je planirana za 27. i 28. maja, ali i za 01. i 02. jul. Nakon pauze planirana je još jedna Ada Huja 30.09. i 01. oktobra. Rezervisani su termini 29. i 30. jula i 02. i 03. septembra.
     
  • Kada je „potezanje“ u pitanju, planirane su dve trke na Ušću uz jedan rezervni termin. Termini trka preklapaju se sa terminima održavanjem kružnih trka na Ušću – 17. i 18. juna i 26. i 27. avgusta. Rezervni termin je 08. i 09. jula.

 

Podsećamo da ovo nije zvanični kalendar, već preliminarni, te da ćemo potvrdu kalendara imati nakonadno.

 

Preuzeto sa
http://trke.rs/predlog-kalendara-auto-karting-trka/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

 

"U subotu su takođe na programu i kvalifikacioni treninzi, prvi trening je na programu tačno u podne, a na stazu prvo izlaze takmičari najbrojnije divizije, divizije I. Nakon što poslednja divizija, divizija V izveze poslednji krug, na stazi ponovo izlaze takmičari divizije I koji će označiti početak drugog treninga. Trideset minuta po završetku treninga takmičarima, ali i prisutnim ljubiteljima automobilizma će biti poznati rezultati  treninga, a pedeset minuta kasnije će biti poznata i startna lista za trku koja se vozi u nedelju.
Dok je za neke nedelja rezervisana za odmaranje pored televizora ili za šetnju Adom, za one druge, ljubitelje automobilizma, je rezervisana za trku. Nakon „Warm UP-a“, koji je zakazan za 10.00 časova sledi svečano otraranje, petnaest minuta do podne. Nakon uspešnog otvaranja trke, tačno u podne startuje trka."

 

 

Sve standardno. U subotu oko podneva počinju treninzi, a u nedelju oko podneva prva trka. Ako uzmemo u obzir novo rukovodstvo SAKSS-a, ne bi trebalo da se desi da nešto dramatično kasni u odnosu na planirani raspored.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Božilović slavio na Ušću

 

bozilovic.jpg

 

Mali N i Hibrid obeležili četvrtu trku šampionata Srbije na kružnim stazama

 

Četvrtu rundu šampionata Srbije na kružnim stazama koja je održana na novobeogradskoj strani Ušća obeležili su promenljivi vremenski uslovi koji su dodatno doprineli kada je u pitanju, uzbuđenje i neizvesnost u klasama mali N i Hibrid. U najjačoj klasi sasvim zasluženo slavio je Darko Božilović, koji se najbolje snašao po kiši, ali i zahvaljujući činjenici da mu je trkačka sprava perfektno funkcionisala. U diviziji gde je u klasi IX trijumfovao pomenuti Božilović, najbrži u klasi VIII bio je mladi as Aleksa Radojković, ispred Aleksandra Marinkovića i Stefana Nešića. Tokom formacijskog kruga prolećni pljusak uslovio je organizovani ulazak u boks, kako bi takmičari monitirali pneumatike za kišu. Silovito od starta diviziju je poveo Nemanja Milovanović, da bi ne zadugo Darko Božilović izbio na prvo mesto, jer je Milovanović na kočenju produžio pravo i oštetio automobil. Posle 22 kruga Božilović je bio jedini u klasi koji je doša do cilja ujedno i na pobedničkom postolju prilikom dodele pehara.

 

Divizija klasa III, IV, V i VI takođe je vozila po kiši, što je rezultiralo dodatnim uzbuđenjima u svakoj od pomenutih klasa.

U klasi III najbrži je bio Vuk Radenković, u četvrorci Nenad Savić, u petici Sava Jančić i u šestici Mario Zahirović.

Uoči starta divizije u kojoj se vozi Hibrid, kiša je prestala, kao da je nebo znalo da će i bez iste biti i previše uzbuđenja. I bilo ga je za sve pare. Od starta silovito, bez kalulacija, dok su pnumatici izbacivali oblake vode, odvijali su se dueli za svaku poziciju. Već posle nekoliko krugova Jovan Lazarević zaseo je na čelo kolone i vrlo uspešno je branio poziciju, čak i po izlasku sigurnosnog vozila sa staze. Do poslednjeg kruga i poslednje krivine, i onda ga je za 5 hiljaditih delova sekunde pobedio Dušan Nastasijević. Fer, čisto i korektno tokom trke, još više prilikom dodele pehara pokazali su da su dostojni velikih trka i mlađani Lazarević pozatiji kao Bekinac i nešto stariji ali iskusniji Nastasijević koga zovu Duks.

 

Mali N je dobio prosušenu stazu, ali je publici pružu pregršt adrenalina, škripe gume, izletanja sa sve udaranjem i propratnim detaljima. Definitivno su bili najuzbudljivija divizija dana. Smenjivali su se u vođstvu, tako reči iz krug u krug, da bi na kraju slavi Igor Franičević. Finale je pripalo fićama i bez i malo preterivanja bilo je krajnje uzbudljivo.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...