Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Range Rover Velar

Recommended Posts

Lumma Design Range Rover Velar

 

Lumma Design Range Rover Velar

 

Vlasnici Range Rover Velara sada za njega mogu da dobiju i wide body CLR GT kit iz nemačke tjuning kuće Lumma Design.

 

Lumma Design Range Rover Velar

 

Dakle, Velar može da se modifikuje aero body paketom (izmenjeni branici, proširenja blatobrana, pragovi, zadnji krovni spojler, zadnji difuzor...), haubom sa otvorima za vazduh od ugljeničnih vlakana, jet black krovom, novom maskom, setom novih točkova od 22 ili 23 inča, sportskim izduvnim sistemom, modifikovanim oslanjanjem, kao i doteranim enterijerom (sportski volan, aluminijumske pedale, patosnice sa Lumma logom...).  Takođe, u najavi je i kit za pojačanje Velarovih benzinskih i dizel motora.

 

Lumma Design Range Rover Velar Lumma Design Range Rover Velar

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lumma Design Range Rover Velar

 

lumma v 111.jpg

 

Nakon što su za Range Rover Velar već ponudili wide body CLR GT kit, iz nemačke tjuning kuće Lumma Design sada za taj model stiže i nešto skromniji paket.

 

lumma v 1111.jpg

 

To znači da Velar može da se modifikuje aero body paketom (proširenja blatobrana, prednji spojler, spojler na prtljažniku, zadnji difuzor...), haubom sa otvorima za vazduh od ugljeničnih vlakana, novom maskom i kućištima retrovizora, setom novih točkova od 22 ili 23 inča, kao i doteranim enterijerom (sportski volan, aluminijumske pedale, patosnice sa Lumma logom...).

 

lumma v 11.jpg

 

Takođe, u najavi je i kit za pojačanje Velarovih benzinskih i dizel motora.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Startech Range Rover Velar

 

startech velar 111.jpg

 

I Range Rover Velar je prošao tjuning tretman u kompaniji Startech, a rezultat njihovog rada će uskoro moći da vide posetioci sajma automobila u Ženevi.

 

startech velar 1.jpg

 

Ove zvanične fotografije pokazuju da je Startech za novi Discovery pripremio novi prednji branik sa spojlerom, proširenja blatobrana (automobil je širi za 60 mm), zadnji difuzor, komplet 22-inčnih Monostar M točkova, kao i natpis Startech na haubi i vratima prtljažnika.

 

startech velar 1111.jpg

 

Takođe, tu su i modifikovano oslanjanje (auto je niži za 30 mm), sportski izduvni sistem i Sound XTRA modul dostupan za sve benzinske i dizel verzije Velara (u pitanju je elektronski zvučni generator koji proizvodi virtuelni zvuk V8 benzinca).

 

startech velar 11.jpg

 

Promena ima i u unutrašnjosti, i to u vidu aluminijumskih pedala i specijalnih patosnica sa Startech logom, kao i brojnih opcionih elemenata po želji vlasnika (od novih boja pa do kože, alkantare, drvenih detalja i detalja od ugljeničnih vlakana).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover Velar dobio D275 V6 dizel agregat

 

rr velar 1.jpg

 

Kompanija Land Rover je odlučila da ažurira svoj Range Rover Velar velikim brojem poboljšanja, među kojima su i trolitarski V6 D275 dizel agregat, još sistema za asistenciju vozaču, nova tehnologija i filter za čestice koji smanjuje emisjiu štetnih gasova. Agregat D275 V6 dizel razvija 271 konjsku snagu i 625 Nm obrtnog momenta. Cena za Velar sa ovim agregatom počinje od 49.740 funti, odnosno, oko 2.000 funti više nego za model sa D240 agregatom. Što se cena ostalih varijanti tiče, vredi napomenuti da najsnažniji dize, D300 košta od 50.990 funti, dok dvolitarski benzinci P250 i P300 koštajo od 45.830 i 48.330 evra. Direktor marketniga kompanije JLR, Finbar MekFol je izjavio da ''novim agregatom klijenti imaju više izbora, čime je veći nivo perosnalizacije koji prati najsavremenija tehnologjia. Kreiranje savršenog Velara je sada lakše no ikad''.

Naime, model za 2019. godinu takođe pruža i veći izobr opreme kao što su Kvadrat premijum sedišta. Tu je i adaptivna kontrola krstarenja i asistencija prilikom upravljanja koje su se sa automatskim kočenjem u hitnim situacijama pridružili ostatku sistema za asistenciju. Sistemi kao što su zadnja kamera, prednji i zadnji sistemi za pomoć prilikom parkiranja i sistem održavanja vozila u traci su sada standardni. Kao opcija je dostupno vazudšno vešanje koje je dostupno uz modele sa V6 agregatom, kao i na četvorocilindarskim dizel (od 235 konjskih snaga) i benzinskim agregatom (od 294 konjskih snaga). Neki od modela sa benzinskim agregatom sada imaju i veću zapreminu rezervoara za gorivo koja sada iznosi 82 litara (63 litara na starijim modelima).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aspire Range Rover Velar

 

181102-aspire 1.jpg

 

Britanski tjuner Aspire Design se pozabavio modifikovanjem još jednog Range Rover modela. Tačnije, pred nama je njihov novi stajling paket za doterivanje Range Rovera Velar. Novi Aspire paket za Velar sadrži izmenjeni prednji branik sa spojlerom, proširenja blatobrana, set pragova, drugačiji zadnji branik sa difuzorom, spojler na prtljažniku, zadnji krovni spojler, LED dnevna svetla, više kompleta alu točkova (do 24 inča), kao i novi izduvni sistem sa četiri izduvne cevi.

 

181103-aspire 11.jpg

 

Takođe, i enterijer je doživeo izmene, a pominju se kožna sedišta i elementi od ugljeničnih vlakana.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Range Rover Velar

 

Mansory Range Rover Velar

 

Ni Mansory nije propustio da modifikuje Range Rover Velar a kao što se i očekivalo imamo šta i da vidimo.

 

Mansory Range Rover Velar

 

Mansory je za Velar predvideo aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler, spojler na vratima prtljažnika), novu haubu i prednju masku takođe od ugljeničnih vlakana, modifikovano oslanjanje, komplet Spyder alu točkova od 22 i 23 inča, kao i doterani enterijer po želji klijenta (koža, alkantara, drvo, elementi od ugljeničnih vlakana, nove pedale...).

 

Mansory Range Rover Velar

 

Na kraju, u ponudi su i paketi za pojačanje motora, pa zahvaljujći reprogramiranoj ECU jedinici i sportskom izduvnom sistemu od nerđajućeg čelika svi motori u gami raspolažu sa 45KS više nego u fabričkom izdanju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

B&B Automobiltechnik Range Rover Velar

 

bb velar 111.jpg

 

Nemački B&B Automobiltechnik se pozabavio i Range Rover Velarom. Osim modifikovanog oslanjanja, sportskog izduvnog sistema, kompleta alu točkova do 22 inča i jačeg kočionog sistema, B&B Automobiltechnik je pripremio i pakete za pojačanje motora.

 

bb velar 11.jpg

 

Za 3.0 litarski V6 benzinac koji fabrički raspolaže sa 380KS i 450 Nm su dostupna dva paketa, pa prvi podrazumeva rast na 420KS i 540 Nm (Stage 1) a drugi na 450KS i 600 Nm (Stage 2).

 

bb velar 1.jpg

 

Tako najsnažniji B&B Automobiltechnik Range Rover Velar sa 450KS sada do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi (fabrički model 5.7 s), dok je najveća brzina veća od 250 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamann Range Rover Velar

 

hamann velar 11.jpg

 

U Hamannovoj bogatoj ponudi se između ostalog nalaze i modifikovani primerci Range Rovera, Range Rovera Sport i Range Rovera Evoque, a u međuvremenu je gama dopunjena pa klijentima na raspolaganju stoji i paket za doterivanje Range Rovera Velar.

 

hamann velar 1.jpg

 

Najznačajniji elementi su proširenja blatobrana, set pragova, zadnji branik sa difuzorom, set 23-inčnih Anniversary Evo II točkova u Graphite Grey finišu (na raspolaganju su i drugi točkovi), sportski izduvni sistem, modifikovano oslanjanje, kao i doterani enterijer (koža, nove pedale i patosnice, LED osvetljenje, Hamann logo na naslonima za glavu...).

 

hamann velar 111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover Velar SVR stiže sledeće godine

 

range rover velar svr.jpg

 

I Range Rover Velar će proći kroz SVR tretman, što su uostalom potvrdili i snimci maksiranog test primerka na Nirburgringu. U međuvremenu se pojavio i ovaj nezvanični render njegovog mogućeg izgleda. Pokretaće ga najverovatnije 5.0 litarski V8 motor sa kompresorom i oko 500KS, u paru sa ZF automatskom transmisijom i pogonom na sva četiri točka. Velar SVR će dobiti i modifikovano oslanjanje, veće alu točkove, Brembo kočnice, aero body kit (novi prednji branik sa većim otvorima za vazduh, zadnji branik sa difuzorom, zadnji spojler...), kao i doterani enterijer (sportska sedišta, aluminijumski detalji i opcioni detalji od ugljeničnih vlakana). Više detalja tek sledi, a promocija se očekuje tokom sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

 

rr velar 1111.jpg

 

Kompanija Jaguar Land Rover predstavlja top verziju u gami modela Range Rover Velar, i to sa nazivom SVAutobiography Dynamic Edition.

 

rr velar 111.jpg

 

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition je najsnažniji i najbrži Velar do sada, a za to se brine 5.0 litarski V8 motor sa kompresorom koji raspolaže sa 405 kW/550KS i 680 Nm obrtnog momenta (u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim menjačem).

 

188763-rr velar 11.jpg

 

To je dovoljno da Velar SVAutobiography Dynamic Edition od 0 do 100 km/h ubrza za samo 4.5 sekundi i da postigne najveću brzinu od 274 km/h.

 

188762-rr velar 1.jpg

 

Za ovaj model se inače pobrinulo fabričko odeljenje Land Rover Special Vehicle Operations, pri čemu su za automobil predvideli i modifikovani 4x4 pogon, jači kočioni sistem (sa diskovima 395 mm napred i 396 mm pozadi), crvena kočiona klešta (opciono i u gloss black izdanju), alu točkove od 21 inča (opciono i od 22 inča), kao i sportski izduvni sistem.

 

rr velar 11111.jpg

 

Velar SVAutobiography Dynamic Edition je takođe dobio izmenjeni prednji branik sa većim otvorima za vazduh, sportskiji volan, kao i opcioni paket koji pdrazumeva detalje od ugljeničnih vlakana u unutrašnjosti.  

 

rr velar 111111.jpg

 

Cena za Velar SVAutobiography Dynamic Edition u Velikoj Britaniji iznosi 86.120 funti (98.000 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...