Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Range Rover Velar

Recommended Posts

Range Rover Velar na sajmu u Ženevi

 

range%20sport.jpg

 

Britanski mediji su još ranije pisali da u Land Roveru pripremaju novi model kojim će konkurisati BMW-u X6 i Mercedesu GLE Coupe. U međuvremenu su snimljena i maskirana test vozila, a pojavili su se i neki novi detalji. Njegovo ime će po poslednjim vestima iz britanskih medija biti Range Rover Velar (što je naziv koji su koristili prototipovi prvog Range Rovera krajem šezdesetih godina). Kako stvari sada stoje, Range Rover Velar će brojne komponente deliti sa Jaguarom F-Pace, a biće i nešto kraći od pomenutih nemačkih rivala. Britanci najavljuju da će ovaj novi model postaviti nove standarde za Range Roverov stajling, enterijer i upravljivost. Takođe, automobil bi u osnovi u luksuznoj unutrašnjosti trebalo da ima mesta za četiri putnika, dok će zadnja klupa 2+1 biti na listi opcija. Unutrašnjost bi većim delom trebalo da bude slična standardnom Range Roveru i Range Roveru Sport, uz unapređeni InControl ekran osetljiv na dodir. Što se motora tiče, u gami će se naći četvorocilindrični i šestocilindrični benzinski i dizel motori, ali i V8 agregat sa kompresorom za SVR verziju. Takođe, pominje se i mogućnost plug-in hybrid verzije kao i električna varijanta.

Kako stvari sada stoje, Range Rover Velar će se pojaviti već početkom marta, na sajmu automobila u Ženevi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Range Rover Velar

 

rr%20velar.jpg

 

Britanski mediji su još ranije pisali da u Land Roveru pripremaju Range Rover SUV-Coupe, kao odgovor na slične modele iz BMW-a i Mercedesa. Njegovo ime će biti Range Rover Velar (što je naziv koji su koristili prototipovi prvog Range Rovera krajem šezdesetih godina), dok će promocija za medije biti održana 1. marta (šira javnost će ga videti nedelju dana kasnije na sajmu automobila u Ženevi). U pitanju je vozilo koje će se u gami ovog proizvođača smestiti između modela Evoque i Range Rover Sport, a u prodaji će se pojaviti još tokom ove godine.

 

rr%20velar%2011.jpg

 

Po sadašnjim informacijama, Range Rover Velar ima bliske rođačke veze sa Jaguarom F-Pace, sa kojim deli Jaguar Land Rover IQ platformu. Britanci najavljuju da će ovaj novi model postaviti nove standarde za Range Roverov stajling, enterijer i upravljivost. U vesti se navodi da će Velar između ostalog imati i veliki panoramski krov i InControl Touch Pro infotainment sistem. Što se motora tiče, u gami će se naći četvorocilindrični i šestocilindrični benzinski i dizel motori, ali i V8 benzinski agregat sa kompresorom za SVR verziju. Takođe, pominje se i mogućnost plug-in hybrid verzije kao i električna varijanta. Sve verzije Velara će imati pogon na sva četiri točka, a proizvodiće se u Solihull fabrici u Velikloj Britaniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je Range Rover Velar

 

rr%20v%202.jpg

 

Kao što su i najavljivali, u Land Roveru su pripremili novi Range Rover model u SUV-coupe formi, i to kao odgovor na slične modele iz BMW-a i Mercedesa. Njegovo ime će biti Range Rover Velar (što je naziv koji su koristili prototipovi prvog Range Rovera krajem šezdesetih godina). Šira javnost će ga videti nedelju dana kasnije na sajmu automobila u Ženevi.

 

rr%20v%2022222.jpg

 

U pitanju je vozilo koje će se u gami ovog proizvođača smestiti između modela Evoque i Range Rover Sport, a u prodaji će se pojaviti još tokom ove godine.

 

rr%20v%202222.jpg

 

Po sadašnjim informacijama, Range Rover Velar ima bliske rođačke veze sa Jaguarom F-Pace, sa kojim deli Jaguar Land Rover IQ platformu.

 

rr%20v%20222222.jpg

 

Britanci najavljuju da će ovaj novi model postaviti nove standarde za Range Roverov stajling, enterijer i upravljivost. U vesti se navodi da će Velar između ostalog imati i veliki panoramski krov i InControl Touch Pro infotainment sistem.

 

rr%20v%20222.jpg

 

Što se motora tiče, u gami će se naći četvorocilindrični i šestocilindrični benzinski i dizel motori, ali i V8 benzinski agregat sa kompresorom za SVR verziju. Takođe, pominje se i mogućnost plug-in hybrid verzije kao i električna varijanta.

 

rr%20v%2022.jpg

 

Sve verzije Velara će imati pogon na sva četiri točka, a proizvodiće se u Solihull fabrici u Velikoj Britaniji.

 

rr%20velar.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predstavljen Range Rover Velar

 

rr%20v%20777.jpg

 

Land Rover je prvog dana Marta uveče i zvanično novinarima predstavio novi model Velar koji će se u gami ovog proizvođača smestiti između modela Evoque i Range Rover Sport. Budući da su se prve zvanične slike pojavile i pre današnje promocije, ljudima u Land Roveru je propalo iznenađenje, ali to u današnje vreme više nije ništa neobično i dešava se i drugim proizvođačima. Zato samo nove informacije idu u ovaj post.

Gama obuhvata sledeće verzije:

  • Range Rover Velar Ingenium D180 - ima 2.0 litarski četvorocilindrični dizel motor sa 132 kW/180KS i 430 Nm, 0-100 km/h za 8.9 sec, najveća brzina 209 km/h, potrošnja: 5.4 l/100 km
  • Range Rover Velar Ingenium D240 - ima 2.0 litarski četvorocilindrični dizel motor sa 177 kW/240KS i 500 Nm, 0-100 km/h za 7.3 sec, naveća brzina 217 km/h, potrošnja goriva 5.8 l/100 km
  • Range Rover Velar D300 - ima 3.0 litarski šestocilindrični dizelaš sa 221 kW/300KS i 700 Nm, 0-100 km/h za 6.5 sec, najveća brzina 241 km/h, potrošnja 6,4 l/100 km
  • Range Rover Velar Ingenium P250 - ima 2.0 litarski četvorocilindrični turbo benzinski motor sa 184 kW/250KS i 365 Nm, 0-100 km/h za 6.7 sec, najveća brzina 217 km/h, potrošnja 7.6 l/100 km
  • Range Rover Velar P380 - ima 3.0 litarski šestocilindrični benzinski motor sa 280 kW/380KS i 450 Nm, 0-100 km/h za 5.7 sec, najveća brzina 250 km/h, potrošnja 9.7 l/100 km

Na početku prodaje će se naći i ograničeno First Edition izdanje (sa V6 benzincem i HSE opremom), koje između ostalog u opremi ima elemente od ugljeničnih vlakana u enterijeru, Meridian Signature Sound System sa 1.600 vati i alu točkove od 22 inča (standardne verzije imaju točkove od 18 do 21 inča). Kao što je već pomenuto prodaja startuje na leto, a najjeftiniji Velar će u Nemačkoj imati cenu od 56.400 evra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover Velar na sajmu u Beogradu 2017.

 

rr%20v%2077777.jpg

 

Nakon svetske promocije na sajmu automobila u Ženevi, najnoviji član familije Range Rover stiže i na sajam u Beograd. Četvrti u liniji Range Rovera zauzima mesto između Evoquea i Sporta. Velar ima dosta toga sličnog sa bratskim modelom Jaguar F-Pace uključujući aluminijumsku šasiju, platformu i agregate sa 4 i 6 cilindara.

 

rr%20v%2077.jpg

 

U eksterijeru Velar je zadržao oštre linije i ''čiste'' površine koje krase Range Rover modele, dok je unutrašnjosti dominantna upotreba high-tech rešenja, kao što je pre svega trodelna centralna konzola sa tri velika ekrana. Svi materijali upotrebljeni u kabini ukazuju na luksuz i prestiž koji nosi ime Range Rover.

 

rr%20v%207.jpg

 

U 4803 mm dugačkom Velaru, putnici će se svakako udobno smestiti, a proizvođač navodi da je zapremina prtljažnika 632 litra. Velar u ponudi ima čak šest agregata, koji su svi upareni sa osmostepenim automatskim menjačem. Najslabiji motor je dvolitarski dizelaš sa 178 konjskih snaga, dok je najsnažniji agregat trolitarski V6 benzinac sa 375 ks koji do 100 km/h stiže za 5.3 sekunde, a maksimalna brzina mu iznosi 250 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Britanska pevačica Ellie Goulding i Range Rover Velar

 

164375-rr%20velar.jpg

 

Britanska pop pevačica Ellie Goulding je prva koja ne radi za Range Rover, a koja je vozila njihov novi automobil Velar. Celi događaj je organizovan povodom dolaska prvog Velara u SAD, čije spektakularno američko predstavljanje je praćeno ekskluzivnim onlajn prenošenim performansom pevačice.

 

rr%20velar%2021.jpg

 

Velar je u osnovi napravljen da popuni prazninu između Range Rovera Evoquea i Range Rover Sporta. Range Roverov novi srednji model košta otprilike 43.000 evra u Velikoj Britaniji. Osim od Porsche Macana, Land Rover će Velarom potencijalno pokušati da ukrade kupce BMW-a X4 i Mercedesa GLC Coupe.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

I Range Rover Velar sa novim 2.0 turbo benzincem

 

rr%20v%207777777.jpg

 

Jaguar je nedavno saopštio da će u modele XE, XF i F-Pace početi da ugreađuje novi 2.0 litarski benzinski motor, a sada je objavljeno da će isti agregat dobiti i Range Rover Velar. U pitanju je dakle 2.0 litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa 300KS i 400 Nm, a sa kojim će Velar od 0 do 100 km/h ubrzavati za tačno 6 sekundi. Takođe, prosečna potrošnja goriva će po fabričkim podacima biti 7.7 l/100 km, dok će emisija CO2 iznositi 178 grama po km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Range Rover Velar SVR za 2018.

 

range%20velar%20svr.jpg

 

I Range Rover Velar će proći kroz SVR tretman, što su uostalom potvrdili i nedavni snimci maksiranog test primerka na Nirburgringu. U međuvremenu se pojavio i ovaj nezvanični render njegovog mogućeg izgleda. Pokretaće ga najverovatnije 5.0 litarski V8 motor sa kompresorom i najmanje 405 kW/550KS i 680 Nm, u paru sa ZF osmostepenom automatskom transmisijom i pogonom na sva četiri točka. Velar SVR će dobiti i modifikovano oslanjanje, veće alu točkove, Brembo kočnice, aero body kit (novi prednji branik sa većim otvorima za vazduh, zadnji branik sa difuzorom, zadnji spojler...), kao i doterani enterijer (sportska sedišta, aluminijumski detalji i opcioni detalji od ugljeničnih vlakana). Više detalja se tek očekuje, a start prodaje se najavljuje za početak sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

PR Saopštenje

 

Range Rover Velar stigao u Srbiju

 

rr%20velar%20bm.jpg

 

Posle dugog iščekivanja danas je stigao Velar, novi član porodice Range Rover. Velar je najprefinjeniji sportski terenac Land Rover brenda, srednjih gabarita sa izuzetnim performasama, dizajnom i tehnologijom.

''Još od svetske premijere koja je bila u martu ove godine, kao ekskluzivni uvoznici brendova Jaguar Land Rover za Srbiju, naporno smo radili kako bi domaćoj publici što pre predstavili Velara. Svojom jedinstvenošću i mogućnostima on je zaista model koji je opravdano privukao veliku pažnju i interesovanje. Model će kupcima već krajem meseca biti na raspolaganju u našem centru, dok ekskluzivnu premijeru pripremamo za septembar'', izjavio je tim povodom Ostoja Mijailović, generalni direktor i vlasnik kompanije ''Britiš Motors''.

U Range Rover gami, Velar se pozicionira između modela Evoque i Rande Rover Sport kao četvrti član porodice. Krasi ga potpuno novi dizajnerski koncept eksterijera i enterijera koji će od sada imati svako sledeće vozilo iz Lend Rovera. Poreklo brenda oseti se čak i u detaljima poput perforacije kožnih sedišta i mrežice zvučnika u šablonu britanske zastave. Centralna konzola se sastoji od  dva ekrana osetljiva na dodir sa samo tri dumeta, dok se kvake uvlače u vrata u cilju veće aerodinamičnosti ali i estetike. Izveden je od prototipa originalnog Range Rover modela iz 1970. godine. Prefinjen u svakoj prilici, za svaku vrstu terena, Velar koristi jedinstvene održive materijale i napredne inženjerske ideje kako bi opravdao posvećenost Land Rovera da i dalje pomera granice u svemu. Kada su inženjeri koji su radili na kreiranju prvih 26 modela morali da sakriju njihov pravi identitet, odabrali su naziv Velar koji zapravo potiče od latinske reči ''velare'', što znači veo ili pokrov - ispostavilo se da sada savršeno ''leži'' njihovom novom adutu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Urban Automotive Range Rover Velar GTS

 

168733-urban%201.jpg

 

Britanski Urban Automotive sa nekoliko slika najavljuje svoj paket namenjen novom Range Roveru Velar, pri čemu će takozvani Velar GTS kit biti dostupan od decembra ove godine.

 

168736-urban%201111.jpg

 

Ponuda sadrži aero body kit od ugljeničnih vlakana (predni i zadnji branik, prednji spojler, proširanja blatobrana, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler), drugačiju masku, nova dnevna svetla, komplet 23-inčnih alu točkova, natpis "Urban" na prednjem i zadnjem delu, kao i sportski izduvni sistem.

 

image.png

 

Urban Automotive za sada nije saopštio koliko će koštati njihov Velar GTS.

 

image.png

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

British Motors - Novi Range Rover Velar u Srbiji

 

Nakon dugog iščekivanja nedavno je u kompaniju British Motors stigao Velar, novi član porodice Range Rover. Velar je najprefinjeniji sportski terenac Land Rover brenda, srednjih gabarita sa izuzetnim performasama, dizajnom i tehnologijom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...