Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ros Bron novi direktor Formule 1 / F1 Management

Recommended Posts

ros%20b.jpg

 

Ros Bron se vraća u Formulu 1 na mesto upravnog direktora. Imenovanje je i zvanično potvrdio novopečeni CEO, Čejs Keri, koji je zamenio na F1 kormilu Bernija Eklstona. On je takođe potvrdio da će Šon Brečiz imati sličnu ulogu u komercijali. Bron je bio savetnik Libertyja tokom faze preuzimanja, a sada je postavljen na jednu od ključnih pozicija.

''Uživao sam u konsultacijama sa ''Liberty Medijom'' poslednjih par meseci i jedva čekam početak saradnje sa Čejsom, Šonom i ostatkom Formula 1 tima, da pomognemo evoluciji ovog sporta'', rekao je Bron. ''Imamo mogućnost, gotovo bez presedana, da radimo zajedno sa timovima i promoterima za bolju F1 za njih, i što je najvažnije, za fanove'', dodao je Keri. ''Ja sam oduševljen Rosovim povratkom u Formulu 1. Tokom njegovih 40 godina u ovom sportu, uneo je magiju u svaki tim u kojem je radio, sa gotovo nenadmašnih tehničkim znanjem, iskustvom i vezama. Ja sam već sata u velikoj meri profitirao na njegovim savetima i ekspertizi. Takođe sam uzbuđen što se Šon pridružuje Formuli 1. On je bio pokretačka snaga u stvaranju od ESPN-a jednu od vodećih sportskih franšiza. Njegova stručnost i iskustvo u oblasti prodaje, marketinga, digitalnih medija i distribucije, biće neprocenjive u našem razvoju Formule 1. Sa nestrpljenjem čekam saradnju sa Rosom i Šonom, kao i ključnim ljudima uključujući Dankana Lovarha, našeg CFO-a i Sašu Vudvorda Hila, naš glavni savet, FIA-u, Bernija i ''Liberty'', sve u cilju da Formulu 1 učinimo najboljom mogućom za timove, promotere i fanove, u godinama koje dolaze.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bron o više trka: Kvalitet, ne kvantitet

 

rossbrawn-373077.jpg

 

 

Berni Eklston možda nije preživeo ''seču'' u Formuli 1, ali Ros Bron je i dalje tu. Svakako, jedno od prvih pitanja koje se postavlja sa novim vlasnicima je da li će se kalendar proširiti. Bron je imao više nego diplomatski odgovor za ESPN. ''Moramo da budemo sigurni da nemamo trke samo zbog kvantiteta, nego samo zbog kvaliteta. Želimo na uzbudljiva mesta, gde bi bile uzbudljive trke. Moramo da mislimo i na to da trke ne budu previše često, jer moraju svi da se odmore, a i navijači moraju da se užele trka'', rekao je Bron.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bron: Ne bih mogao da radim sa Eklstonom

 

bron.jpg

 

Generalni direktor Formule 1 Ros Bron rekao je da nove vlasnike šampionata nije uslovio da će preuzeti tu funkciju ako Berni Eklston ode. Bron je početkom godine postao jedan od čelnika Formule 1, kada je Liberti medija kompletirala preuzimanje šampionata. Uz njega, za vođenje sporta zaduženi su i Čejs Keri i Šon Bračes. U sklopu restrukturiranja, Eklston je napustio čelo Formule 1 posle četiri decenije i imenovan je za počasnog predsednika, ali nema praktično nikakva ovlašćenja. Bron, nekadašnji šef ekipe Mercedesa, počeo je da radi za Liberti kao konsultant, pre nego što mu je ponuđena stalna uloga. Eklston je nedavno istakao da je Bron rekao da ne bi prihvatio posao da je on ostao, ali je 62-godišnji Britanac u intervjuu za ''F1 rejsing'' to negirao.

''To nije istina. Ne bih mogao da radim sa Bernijem, ali nikad nisam dao takav uslov'', naglasio je Bron. Bron je istakao da Eklston i on imaju potpuno drugačije stavove o tome kako Formula 1 treba da krene napred, što bi im otežalo potencijalnu saradnju. ''Bilo bi zabavno da radim sa Bernijem. Ne bi bilo nemoguće, ali je Berni radio na svoj način dugo i veoma efektno. Ali, nikad nisam video Bernija sa nekim ozbiljnim partnerima, posebno što se tiče vođenja posla. Imao je ljude koji su mu pomagali u određenim aspektima posla, ali nisam siguran da bi se moja filozofija podudarala sa Bernijevom. Berni voli reaktivni pristup, a moj je potpuno suprotan, pošto sam isplanirao dugoročan pristup. Mislim da je poznato da je Berni jednom prilikom rekao: ''Nemojte da planirate dugoročno jer ne znate šta će vas dočekati kada stignete dotle'', istakao je Bron.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generalni direktor Lamborghinija, Stefano Domenicali, spreman je da napusti Lamborghini kako bi vodio F1

 

stefano_domenicali.jpg

 

Šef Lamborghinija Stefano Domenicali spreman je da napusti tu kompaniju i postane novi izvršni direktor (CEO) Formule 1, navodi se u tekstu sa sajta RaceFans. Domenicali, koji je vodio Ferrari F1 tim pre nego što se pridružio Lamborghiniju, pretpostavlja se da preuzima tu poziciju od trenutnog F1 ''suprema'' Chase Carey-a, koji je njome upravljao od januara 2017. godine u ime Liberty Media (vlasnika F1).

Imenovanje Domenicalija rezultiralo bi snažnim prisustvom bivšeg osoblja Ferrarija na čelu Formule 1. Naime, generalni direktor F1 je bivši šef dizajna Ferrarija Ross Bravn, predsednik FIA Jean Todt je nekada bio sportski direktor Ferrarija, pa bi Domenicali bio treći bivši čovek Ferrarija na glavnoj poziciji u F1.

Lamborghini je odbio da komentariše potencijalni odlazak Domenicalija, dok F1 još uvek nije zvanično komentarisala.

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potvrđeno: Domenikali na čelu Formule 1

 

207153-Domenikali.jpg

 

Stefano Domenikali postaće predsednik i izvrni direktor Formule 1 u januaru 2021. godine, zvanično je potvrđeno. Kako podseća Sport Klub, Domenikali je nekadašnji direktor Ferarija i još aktuelni izvršni direktor Lamborgnija. Na čelu Formule 1 zameniće Čejsa Kerija.

''Oduševljen sam što ću biti deo organizacije Formule 1, sporta koji je uvek bio važan deo mog života'', rekao je 55-godšnji Italijan. ''Rođen sam u Imoli, živim u Monci. Ostao sam vezan za sport kroz rad sa komisijom u FIA i radujem se povratku u Formulu 1. U poslednjih šest godina sam stekao iskustvo koje će mi pomoći da obavljam novu funkciju u svojoj karijeri''. Domenikali je karijeru u Ferariju počeo 1991. godine, a 2014. je podneo ostavku nakon što je odbio da sledi naređenje predsednika Luke de Montozemola da smeni šefa odeljenja za motore. U direktora ekipe unapređen je 2008. godine zamenivši Žana Toda.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...