Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
silenci

WRC: Rallye Monte Carlo 2017.

Recommended Posts

Ožie stigao do 4. pobede u Monaku

 

mc%202017%2022.jpg

 

Okončan je još jedan reli u Monte Karlu. Jedni slave, drugi tuguju i žale zbog slupanih automobila i propuštenih prilika. Svi su razočarni crnom sudbinom koja je bacila tamnu senku na samom početku ove grandiozne priredbe automobilskog sporta. Izgubljen život čoveka u publici pokraj staze, koji je sasvim sigurno bio strastveni ljubitelj relija, mnoge je ostavio bez reči…

U takmičarskom delu je došlo do pravih iznenadjenja i neočekivanih momenata. Najveći gubitnik ovog 85. relija Monte Karo je Belgijanac Tijeri Nojvil, vozač Hyundaija, vice šampion sveta i as koji je u stvari bio najbrži ovog vikenda - ali i najmalerozniji.

 

mc%202017%202.jpg

 

Nojvil je dokazao visok nivo i potpuno je tačno ono što je upravo rekao poznati beogradski automobilista i šampion Boško Marković - ''On je zvezda u usponu i njegovo vreme tek dolazi''. Ako se anulira greška Nojvila i prethodni kiks Ožiea, vidi se da je razlika medju njima minimalna i da će predstojeća takmičenja u reli šamionatu sveta doneti puno neizvesnosti i ujednačenosti po pitanju konkurencije.

 

reli%20mc%2021.jpg

 

Ožie je sijao na cilju poslednjeg ispita ''power stage'', koji je doneo dodatne bodove Nojvilu, Lefevru, Haninenu, Evansu i Sordu. Pravi poznavaoci relija i oni koji su odavno prepoznali ko je i šta je Ožie, znali su posle minusa Nojvila da će četvorostruki prvak sveta rutinski stići do pobede a tada je u jednom dahu rekao: ''Presrećan sam zbog ovog uspeha. To je velika stvar za tim M SPORT. Uspeli smo da pobedimo samo posle mesec dana priprema. Bilo je veoma teško, hvala celom timu za sve…''

 

wrc%20mc.jpg

 

Radosni su bili i vozači Toyote, pre svega Latvala, koji je stigao do druge pozicije na podijumu, ali i Haninen, iako je imao previše pehova. Mnogi su vozače Toyote pozicionirali kao skoro autsajdere, a eto ispalo je sasvim drugačije. Najviše je razočarao Citroen, pre svega Irac Kris Mik koji je čak ubrajan u moguće pobednike. Loš rezultat je malo popravio Kreg Brin sa prošlogodišnjim modelom DS 3 i odličnim plasmanom na peto mesto. Čast Hyundaija je donekle spasao iskusni Španac Dani Sordo i pozicijom broj četiri u ukupnom poretku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...