Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Po izabranim Ah bih rekao da nije :) .

U varijanti od pomenutih 74Ah, Exide ima samo EB740 ("Excell") varijantu, koja je u prilicno serija bila problematicna i crkavala prilicno brzo... Poznat problem o kome se dosta polemisalo, ne samo kod nas:

On 24/06/2018 at 4:02 PM, Ivan said:

 Njihov "Excell" zaobidji.

U rangu te cene je bio EA640 ("Premium CB" od 64Ah) koji ima slicnu startnu struju od 640A, kao pomenuti.

EA720 (72Ah, 720A) je oko 1800 kinti skuplji. Tj. bilo koja od "Premium CarbonBoost" varijanti sa kojima nema greske. Cisto drugarski savet, kao i uvek...

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Garancija nece da ti vrti na -20C ;) . Ostavljao sam video zapis kako Premium leti posle par dana stajanja na vetru i toj temperaturi. Sto ja kazem, komotno moze da se vozi na anlaseru :D . A i ne daj Boze da se desi nesto i cak i da ima osnova za garanciju - znas kako to ide kod nas.

Ako se auto ostavlja duze za sebe i vec daju pare, za malu doplatu se uzme prava stvar. Cisto kao i uvek drugarski savet, a na svakome je da odabere, u to se vec ne mesam ;) .

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kapiram ja Ivane,,razumem sve.Ali kasno je,aku sam vec bio kupio  i montirao pre nego sto sam ovde napisao,tako da nema nazad.Dodao bih ja koju kintu vise.Jedina stvar sto u Cacku  u ap sportu rade dva brata.Eto kad sam kupovao metlice,lik namontirao kaze probaj,falsira jedna,on je stavio jos 3 druge i dalje isti problem.Aj da probamo sa drugim proizvodjacem,kad od njega odgovara.Kaze oces te ,ja reko hocu.Zaista su max korektni.Pa evo danas,covek bukvalno me tera,kaze ajde dok pise brat garanciju da montiramo to i montira mi aku.E sad dal ce librat ostati i biti kao drugi auto ili mozda zameniti vlasnika to cemo videti.Samo znam da je uvek u garazi,kisa,sneg,sunce ,minus,svako vece je u garazi,pa je dosta zasticena od svega i kad ja odem u kamiondzije,daj Boze da ce preci i 5000km godisnje :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sajla na dt uradjena.Bukvalno kao kad menjate sajlu kocnice na bicikli.Imam utisak kao da vozim 2.4mjet po gradu,na 50km 6l posrce japanac :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sija kao zlato.Inace sam imao slobodnog vremena pa sam je rucno ispolirao,reko aj reda radi.Inace ne slikah ga izvan garaze.Opet neka kisa sitna pocela.Tako da sam privodio kraj radova u garazi.

 

Screenshot_20180630-193846_Gallery.jpg20180630_194219.jpg20180630_194255.jpg

20180630_193504.jpg20180630_193519.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Up:Zamenjeno donje crevo turbine.I sinoc sedeh sa jednim poznanikom vozi 159 1.9 150ks lumuzina.I uporedjivali bas nesto i pricali o autima.U principu na deonici gde je on razvio 190kmh ja sam sa librom bio na blizu 180kmh.Po prici oboje smo saltali na isti broj obrtaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posto se blizi uskoro velii servis,da pitam ovde da li neko zna da li neka prodavnica daje na delove garanciju na km,ne na vremenski period?Ap sport daje 6meseci,euro 07 daje 2god,jos je ostalo sa calom da vidim kakva je situacija gore u Nemackoj.Jer iskreno za 2god 80k km da predjem necu sigurno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lybra registrovana po 8 put.Nove tablice i druga saobracajna.Imao sam Č na kraju zablice,pa moraju druge.Inace sto moze Č kad je u pitanju Ča,a poslr ne moze ,ta prica mi ne pije vodu.Ceh 29900.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E mali update:Posto sam zbog iritantne greske check trip signal,koja se ugasi nek put u roku od minut,dva,a neki put zna da potraje.Zamenio pre 7dana onaj modul ispod suvozacevih nogu,sve lepo sljakalo do sinoc,kad sinoc opet greska,ujutru da otkljucam kola na daljianc kad ono trepere zmigavci a brava nista.Prednji prozori ne rade,vratih stari modul,sve radi,posle par minuta opet iritanta greska.Nazovem lepo Dejana od koga sam uzeo modul otisao i zamenio za drugi.Sad videcemo kako ce se razvijati stvari dalje,na kraju cu zameniti i radio ceo,posto mi za drugi trazi 25e.Inace dijagnostika ne prijavljuje nikakvu gresku,a bio sam kod 2 bas bas dobra elektricara.Jedan mi je rekao ko zna sta je to,ako budes hteo da ovaram radio,proveram kablove itd itd.Ovako mi je lakse,sta god da uzmem mogu da vratim.Vise nego korektan decko za saradnju.Cenu su mu nize nego Markove.Preporucujem svakome :D

I jos jedan update,sutra bih trebao da vidim koliko su delovi za V servis u Nemackoj,a po svemu sudeci gore ce i biti kupljeni,elem garancija od cini mi se da rece calov kolega 140k km,elem cena je malo niza :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:Zamenjene sajle rucne,rucna sada dosta meksa i bolje hvata.Jos se cekaju delovi za veliki servis iz Nemacke.Pa da se navali na posao.Pored toga ,menja se remenica alternatora i ležajevi,reda radi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ovako,posto trebalo bi za koji dan cale da uzme delove.Da se informisem unapred.Naravno ide set zupcastog,vodena pumpa,pk kais,e sad mi nije jasno.Jel bese ima jedna klackalica i dva rolera?Jos jedno pitanje,remenicu alternatora cu da menjam,pa mislim da odnesem alternator kod elektricara da promeni lezajeve,radi preventive.Posto je auto kod nas 8god,alternator fabricki ,nikad nista pipano.Sta vi mislite o svemu ovome?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@zlatanpekmez

 

Oko škriputanja pozadi i zamene sijalice stop svetla - izdvojeno u već postojeće teme:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/74705-lancia-lybra-cviliškripi-pozadi/&do=findComment&comment=1454504

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/60173-lancia-lybra-sw-zamena-sijalice-stop-svetla-zamena-zadnjih-sijalica/&do=findComment&comment=1455716

 

Ne pišeš sve što te zanima u jednu temu, nego svako pitanje u posebnu temu. Ako ne postoji takva tema, onda otvaraš novu.

Pisanjem svega u jednu temu pravimo ''kupusaru'', a još od osnovne škole znaš koliko su takve sveske nepregledne... - isto je i sa forumima. :thumbup: 

 

-------------------------

 

@danijel55

 

Veliki servis Lancia Lybra 1.9 JTD:

 

- Kaiš zupčasti 

- Ležaj španera zupčastog kaiša

- Ležaj španera - roler - zupčastog kaiša

- Pumpa vode

- Ležaj španera kanalnog kaiša za model sa klimom, ili za model bez klime

- Kaiš kanalni za model sa klimom

- Ležaj španera kanalnog kaiša za model sa klimom

- Ležaj španera kanalnog kaiša - roler - za model sa klimom

http://www.svezaauto.net/mali-i-veliki-servis/lancia/lybra/lancia-lybra-1.9-jtd-81-kw-85-kw/

 

Generalno, ne znam čemu tolika problematika oko delova za veliki servis. :D 

Ako sam kupuješ delove, znaju u prodavnici šta sve ide...kupiš, odneseš u servis te delove i to je to.

Ako sve prepustiš servisu, onda oni vrše nabavku delova i naravno ugradnju. Tu se samo zainteresuješ u smislu koje delove uzimaju i naglasiš im posebno ako želiš određenog proizvođača delova. Tada ujedno i najlakše ostvaruješ garanciju jer ako nešto i bude (npr. ''propišti'' ti nešto posle par godina), samo odeš u taj servis, a oni će bez problema to zameniti u prodavnici od koje ionako povlače delove. Mnogo lakše će oni ostvariti prava iz reklamacije, nego ti kao pojedinačni kupac. 

 

Inače, da...sredi i alternator sada kad već sve radiš. :thumbup:  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stigli delovi.Po svemu sudeci fali samo klackalica i roler i klackalica za pk kais.Delovi svi bosch made in Germany.Sutra cu to sve dokupiti ovde u ap sportu i remenicu altermatora.Za zupcasti je sve stiglo u kutiji.Garancija 140k km.Dok je u auto garantu davne 2012 bila 90k km,sada je 6 meseci :D

 

20180813_214033.jpg20180813_220230.jpg20180813_220241.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...