Jump to content
FAS Goran
neshaoct

53. Salon automobila u Beogradu (2017.)

Recommended Posts

Pripreme za 53. Salon automobila u Beogradu

 

bg%20fiat.jpg

 

Kraj marta obeležiće tradicionalni Salon automobila u Beogradu, sa tradicijom dugom 77 godina, što je jedna od najdugovečnijih automobilskih izložbi u svetu! Biće to 53. izdanje sajma automobila, što je tradicija dužna poštovanja. Srpski uvoznici automobila, motocikala, kao i firme iz sektora prateće industrije, krajem marta predstaviće domaćoj javnosti najnovije proizvode svetske i domaće automobilske industrije. Prolećni Salon otvara se u petak, 24. marta, a  pripreme za taj događaj već su otpočele. Beogradski sajam je najstarija zvanična međunarodna izložba drumskih vozila u ovom delu Evrope, i u tradicionalnom terminu po kalendaru međunarodne asocijacije OICA, svake godine okuplja vodeće svetske proizvođače vozila, delova i opreme. Uz to, učešće kompletne domaće automobilske i prateće industrije, kao i prisustvo tradicionalnih izlagača iz okruženja potvrđuju regionalni primat ove manifestacije.

 

146516-ford%20bg%201.jpg

 

Prvi sajam automobila održan je u Beogradu davne 1938. godine, i od tada je stekao zavidnu reputaciju na kojoj se ove godine očekuje učešće preko pet stotina izlagača iz zemlje i sveta. Domaće automobilske kompanije već pripremaju svoje promotivne aktivnosti koje će, kao i uvek, doneti brojne pogodnosti kupcima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mobil Auto TV - Pripreme za Međunarodni salon automobila u Beogradu 2017

 

Pod pokroviteljstvom međunarodne asocijacije OICA na Beogradskom sajmu će se u periodu od 24. marta do 02. aprila 2017. godine održati 53. Međunarodni salon automobila. Novinarski dan, koji se organizuje 23. marta, otvara zvaničan program manifestacije.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao i prethodnih godina, FLCS u saradnji sa ''FCA Srbija'' imaće i na predstojećem Salonu u VIP danu, odnosno danu za medije (1 dan pre zvaničnog otvaranja Salona), delegaciju od 10-tak ljudi sa Foruma koji će se svojim slikama i utiscima potruditi da što bolje/detaljnije prenesu šta se to sve može videti na Salonu. :thumbsup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najava 53. Međunarodnog sajma automobila i 11. Sajma motocikala Motopassion

 

bg%20sajam%202017.jpg

 

Počinje! Međunarodni salon automobila, najreprezentativniji i najstariji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije predstaviće se posetiocima tokom 10 sajamskih dana, od 24. marta do 2. aprila 2017. godine. Gotovo celokupan raspoloživi izložbeni prostor Beogradskog sajma biće ove godine premali da prihvati preko 400 najavljenih izlagača, proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera svih automobilskih brendova, iz tridesetak zemalja sveta, koji posluju na našem tržištu. Pod sloganom ''Godine prolaze strast ne prestaje'', posetiocima će biti predstavljena kompletna ponuda svih vidova drumskog saobraćaja, autombilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, najraznovrsnija moguća paleta performansi, dizajnerskih i tehničko-tehnoloških inovativnih rešenja, ali i ponuda banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava, koji će potencijalnim kupcima pomoći da svoje dileme u vezi sa izborom i kupovinom novog vozila iz široke sajamske ponude razreše na najbolji mogući način.

 

Pored premium ekskluziva i novih modela, koje posetioci iščekuju s najvećim nestrpljenjem, i ovog puta će počasno mesto pripasti modelima sa alternativnim pogonskim rešenjima i uopšte primenjenim najnovijim tehnologijama. Tako su, na primer, uz akcenat na izuzetnom napretku u sektoru električnih motora, iz BMW-a najavili predstavljanje čak dva svoja takva modela, ''i3'' i ''i8''. Već po tradiciji, najekskluzivniji deo ovog svetskog automobilskog hepeninga iz kalendara OICA pripada premijerama, pogotovo onima iz premium segmenta. S obzirom na to da se neposredno pred početak Beogradskog salona automobila završava onaj legendarni Ženevski, te da se i prve svetske postpremijere očekuju upravo na Beogradskom sajmu, sva moguća iznenađenja su više nego - očekivana. U takvom svetlu, velikim sajamskim izlagačima će se, pored ostalih, ove godine prvi put priključiti i novi uvoznik kompanija ''Britiš motors'' sa prestižnim ''Jaguarovim'' i ''Rendž roverovim'' programom.

 

Strateški partneri Beogradskog sajma u realizaciji ovog projekta su Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova i generalni sponzor Кompanija DDOR, koji ulažu izuzetne napore da ljubitelji automobila i ovog proleća budu svedoci još jednog čudesnog sajamskog događaja. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme ''Motopassion'', koji se ove godine održava 11. put, i u istom terminu sa Salonom automobila, pored najbogatije ponude motocikala sa svih svetskih meridijana, uključujući takođe brojne premijere i nove modele, kvadova odnosno ATV vozila, skutera  i opreme za vozila i vozače, posetiocima će ponuditi i svojevrstan ekskluzivni bonus - znatno širi izbor proizvođača bicikala i neuporedivo veći i izdvojen izložbeni prostor (hale 7, 8 i 9), koji odgovara povećanom interesovanju i izlagača i posetilaca. Da bi sajamski ugođaj bio potpun, posetioce ali i onaj stručniji deo gostiju i javnosti očekuje i izuzetno širok spektar dodatnih informativnih, edukativno-obrazovnih, zabavnih, takmičarskih i nagradnih sadržaja. Izbor ''automobila godine'' u različitim kategorijama, ''eko automobila'', ''izbor za miss'', ''Family day'' i druge manifestacije samo su deo tradicionalno veoma posećenih sajamskih dešavanja i zadovoljstava.

 

Press služba Beogradskog sajma

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najava Salona automobila u Beogradu 2017. (premijere, servisne informacije...)

 

163198-bg%20sajam%202017.jpg

 

Međunarodni salon automobila predstavlja najreprezentativniju, najekskluzivniju i najstariju regionalnu smotru automobilske industrije, a zajedno sa Međunarodnim sajmom motocikala, delova i opreme “Motopassion” čini jedinstveni sajamski spektakl, najznačajniji i najveći događaj u sektoru auto i moto industrije u ovom delu Evrope. Manifestacije se održavaju od 24. marta do 2. aprila u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4, 5, 7, 8 i 9 Beogradskog sajma.

''Godine prolaze, strast ne prestaje'' slogan je ovogodišnjih manifestacija na kojima će posetioce dočekati više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, kao i 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i šest brendova bicikala. Svi oni smestiće se u čak 10 hala Beogradskog sajma, na više od 41.000 kvadrata izložbenog prostora, a očekivani broj posetilaca premašuje 140 hiljada. Salon automobila je član OICA - Međunarodne asocijacije proizvođača motornih vozila - a već desetak godina ima bijenalni ritam (održava se naizmenično sa sajmom BG Car Show) i to, po pravilu, neposredno posle elitnog Ženevskog salona automobila. Uz najavu rekordnog broja automobilskih brendova, ta činjenica daje mu posebnu draž iščekivanja ali i odgovornosti u vezi sa ''nasleđivanjem'' vrhunskih ekskluziviteta i noviteta.

 

Salon automobila i Motopassion Beogradski sajam organizuje u saradnji sa svojim strateškim partnerima - Udruženjem proizvođača drumskih vozila Srbije, Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i kompanijom DDOR Novi Sad, generalnim sponzorom ove manifestacije. Zajednički cilj je predstavljanje najnovijih dostignuća iz kompletne auto-moto industrije, a programski akcenat je na novim konceptima u oblasti alternativnih - hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, koji za potencijalne kupce postaju jedan od ključnih faktora prilikom izbora novog vozila.

 

Automobilski noviteti i premijere

Svi vodeći svetski proizvođači, odnosno brendovi automobila i lakih privrednih vozila, koji posluju na domaćem tržištu, biće posetiocima na raspolaganju u halama 1, 2A, 3, 4 i 5 Beogradskog sajma. Premium brendove će sa svojom aktuelnom ponudom predvoditi Rolls Royce, Mercedes, BMW, Audi, Jaguar... U kategoriji automobila i lakih privrednih vozila uvoznici i distributeri predstaviće čak 67 noviteta, među kojima - 32 premijere. Tako će jednoj ''vanvremenskoj'' mašini poput modela ROLLS ROYCE “Ghost Black Badge” ili “nadrealnog” MERCEDESOVOG “S-maybacha”, posetiocima zastajati dah i pred drugim čudima automobilske industrije.

MERCEDES-BENZ će, na primer, pored drugih noviteta, u “svojoj” hali 3 Beogradskog sajma, premijerno predstaviti modele E-klase “coupe” i “all-terrain” te model GLA. BMW će se pohvaliti i svojim modelima električnih automobila “i3” i “i8”. OPEL premijerno predstavlja novu “insigniu”, PEUGEOT model “5008”, NISSAN “micru”, VOLVO “V90”, VOLKSWAGEN “golf” i “e-golf”, ŠKODA “kodiaq”, SUZUKI “ignis” i “swift”, a MAZDA “MX-5 RF”. LAND ROVER će na Salonu premijerno preporučiti svoj “discovery”, LADA “vestu”, KIA modele “niro”, “rio”, “optima sportwagon” i “optima plug-in”, RENAULT svoj “koleos”, JEEP “compass”, a ISUZU “D-max”. Premijerno će biti prikazan i “civic” i “NSX” (supersportski automobil sa čak četiri motora – tri elektromotora i jedan benzinski) na HONDINOM štandu, “ekosport” i “Ka+” na FORDOVOM, SUV “stelvio” na ALFINOM, “124 spider” na ABARTOVOM, te “talento” i “fullback” na FIATOVOM.

Nisu sajamske premijere, ali su tek nekoliko meseci na srpskom tržištu stari noviteti AUDIJEVI modeli “A5 coupe / A5 sportback”, “Q2” i “Q5”, CITROENOVI “C3”, “spacetourer”, “jumpy furgon” i “C-elysee”, GAZ-ov ”next”, HJUNDAIEV “ioniq”, JAGUAROVI “F-pace”, “XE” i “XF”, DAČIJINI “sandero”, “sandero stepway” i “dokker”, SEATOV SUV “ateca”, TOJOTINI “C-HR”, “hilux”, “proace verso”, MINIJEVI “clubman” i “countryman” i brojni drugi.

 

Motociklistički i AVT noviteti i premijere

sajam motocikala ''Motopassion'', sa čak 39 premijera u kategorijama motocikala, skutera i kvadova, adrenalinom opskrbljene ozbiljne vozače, ali i “samo” zaljubljenike u dvotočkaše, dočekaće u halama 7, 8 i 9. Tamo će se predstaviti svi koji su odavno orijentiri u ovom segmentu auto-moto industrije, kao što su BMW, HONDA, HARLEY DAVIDSON, YAMAHA, KAWASAKI, SUZUKI, APRILIA, DUCATI, MOTO GUZZI, SYM, VESPA, TOMOS, PEUGEOT, KYMCO i drugi.

Tako APRILIA premijerno predstavlja modele “dorsoduro 900” i “shiver 900”, KAWASAKI “ninja 650”, “Z650” i “Z900”, BMW “R ninet scrambler”, DUCATI modele “monster 797”, “multistrada 950”, “scrambler desert sled” i “supersport S”, MOTOGUZZI “MGX 21”, “V 7 III stone” i “V9 roamer bober”, YAMAHA “X-max 300”, “T-max”, “R6” i “MT-09”, KYMCO “Downtown 350”, “super8” i “X town 300”, LONGJIA modele “digta”, “eagle” i “formula”, PIAGGIO “medley 125/150”, GOES “125 GT”, HONDA “X ADV”, VESPA “946 red”, TORI “master P” i “master X”, TOMOS modele “classic”, “roadie” i “racing TT”, SYM “crox 50”, E-PRIME bicikle u varijantama “efecta/effecto” i “experience” itd.

U kategoriji ATV-a PEDA premijerno predstavlja model “X road”, ARCTIC CAT “alterru TRV 700 XT”, POLARIS “RZR XP turbo EPS” i “sportsman touring XP 1000”, STELS “800G guepard touring EPS” itd.

 

Laka privredna vozila

Iznenađenjima, međutim, tu nije kraj, jer će se domaćoj javnosti i potencijalnim kupcima predstaviti i kompletna ponuda u segmentu lakih privrednih vozila čak deset velikih svetskih proizvođača koji posluju na domaćem tržištu, kao što su FIAT, FORD, GAZ, VW, RENAULT, MERCEDES, PEUGEOT, CITROEN, OPEL…

 

Prateća industrija

Svečani sajamski ugođaj dodatno će podgrejati i prateća automobilska industrija, koja će se predstaviti bogatom ponudom rezervnih delova, derivata naftne industrije, auto-galanterije i kozmetike, tuning opreme i naročito sadržajnom izložbom garažno-servisne opreme, u halama 2, 1A i 3A.

 

Finansijska pomoć i usluge

Na spisku najviđenijih i najpoželjnijih sajamskih učesnika nalaze se i finansijske institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji, koji treba da olakšaju ili razreše svaku nedoumicu kupca u vezi sa izborom. To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, ali i sektore finansiranja u samim auto-moto kućama, preko prodavaca i distributera. Oni pripremaju povoljne sajamske finansijske konstrukcije, kako bi kupci za isti novac dobili što povoljnije uslove kreditiranja, povlastice u dodatnoj opremi vozila, produženoj garanciji i uslovima servisiranja. Ovaj sajamski segment smešten je u halama 1 i 4 Beogradskog sajma.

 

Stručni, prateći i zabavni program

Ono što Salon ne uspe da kaže širokom paletom putničkih automobila i motocikala vodećih svetskih proizvođača, izložbama prateće industrije, delova i opreme, ili atraktivnim promocijama svetskih noviteta i ekskluziviteta, posetiocima će biti ponuđeno u izuzetno sadržajnom pratećem stručnom programu, koji obiluje informativnim, obrazovno-edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama i drugim (ne)očekivanim zadovoljstvima.

Već u predsajamskom periodu, u petak 17. marta, biće tradicionalno proglašenje “Automobila godine” u četiri kategorije, u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma.

Dan kasnije – u subotu, 18. marta, biće organizovan “Press slalom Srbija 2017” u organizaciji Udruženja novinara Srbije i Beogradskog sajma, a start je ispred Beogradskog sajma.

 

Veoma popularni izbor za “Miss Salona automobila i Motopassiona” zakazan je za 27. mart. Već sledećeg dana, 28. marta, sledi, proglašenje najboljih u auto industriji, u organizaciji Automobilskog foruma. U sredu, 29. marta na redu je proglašenje automobila sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu i dodela nagrade stručnog žirija “Eko auto 2017. u Srbiji”. U četvrtak 30. marta Beogradski sajam dodeljuje priznanja GRAND PRIX najuspešnijim učesnicima u nekoliko kategorija: putnički automobili, laka privredna vozila i prateća industrija. Tada će nagrade i priznanja najuspešnijim učesnicima dodeliti i UEPS. U subotu, 1. aprila, ispred upravne zgrade Beogradskog sajma, biće održana Međunarodna smotra i parada oldtajmera “Memorijal princa Tomislava Karađorđevića”, u organizaciji AMK Diplomat Classic i Oldtajmer kluba Beograd.

 

Iz brojnih dešavanja u okviru pratećeg programa izdvajamo informativni seminar na temu “Primena zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju”, u organizaciji PU Međunarodni transport; okrugli sto na temu “Postprodaja i održavanje” u organizaciji Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa SAUVD, DOTS, JUMV i UPDV; radionicu o pravcima razvoja delatnosti tehničkog pregleda vozila u Srbiji, pod nazivom “Izazovi i perspektive delatnosti tehničkog pregleda u Srbiji”, u organizaciji NATEP-a (Nacionalna asocijacija tehničkih pregleda). I zanimljiv i koristan biće i informativni seminar na temu “Vođenje evidencija radnog vremena vozača – osnov i alati”, u organizaciji PU “Međunarodni transport”. Nacionalna vozačka akademija NAVAK svakodnevno će demonstrirati sisteme za povećanje bezbednosti vozila, u atrijumu između hala 2 i 3, itd.

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family Day, u četvrtak 30. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu.

 

Servisne informacije

Radno vreme manifestacija biće od 10 do 20 časova. Na dan zatvaranja – 2. Aprila, radno vreme je sat kraće.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne su 200 dinara, a grupne za đake i student iznose 150 dinara. (Grupna poseta podrazumeva posetu više od 20 osoba/učenika. Za kupovinu grupnih ulaznica potrebno je dostaviti spisak osoba sa punim imenom i prezimenom, overen pečatom firme ili škole i potpisom ovlašćenog lica). Ulaznice za Family Day, 30. marta su 500 dinara (ulaznica važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja). Parking se plaća 100 dinara po započetom satu. NOVOST na ovogodišnjem Salonu automobila jeste papirna narukvica koju svaki posetilac dobija prilikom kupovine karte i u obavezi je da je stavi na ruku. Ovakva organizacija ulaska je napravljena usled angažovanja dodatnih hala za Salon automobila i motocikala, a omogućava funkcionalnije kretanje posetilaca u krugu Sajma.

 

PR saopštenje - Beogradski sajam

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat sajamski program reciklaže

 

fiat%20eco.jpg

 

Kompanija ''Fiat-Krajsler automobili Srbija'' nastavila je sa smišljanjem novih prodajnih akcija koje ujedno imaju za cilj i ekološki momenat. Tako je od četvrtka započela akcija gde uz recikliranje automobila sa ''evro 3'' standardom dobijate mogućnost da ostvarite popust do 4.590 evra a ponuda važi za sve Fiatove modele. Tako naprimer Fiat Tipo sedan sa POP opremom uz reciklažu košta 9.990 i mesečna rata je 99 evra na period od sedam godina. Istu cenu 9.990 evra imaju i Fiat 500 POP Star i Fiat 500L sa POP paketom opreme.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@GULIVER

 

Verovatno može da sazna sve detalje oko ponude. :) 

 

---------------------------

 

Mobil Auto TV - Najava 53. Međunarodnog salona automobila u Beogradu

 

Međunarodni salon automobila, najreprezentativniji i najstariji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije predstaviće se posetiocima tokom 10 sajamskih dana, od 24. marta do 2. aprila 2017. godine.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novosti pred početak Salona automobila u Beogradu

 

bg%20sajam%202017.jpg

 

Iako svoje kapije za posetioce zvanično otvaraju u petak, 24. marta, veliki 53. Međunarodni salon automobila i 11. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme ''Motopassion'' već mogu da počnu. Posetiocima će se predstaviiti više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila, šest brendova bicikala... Za ovu priliku na raspolaganju im je čak 10 sajamskih hala Beogradskog sajma, više od 41.000 kvm izložbenog prostora...

Prvu veliku ovogodišnju novost, kojom će zaljubljenici u brzinu i snagu biti veoma obradovani, pripremio je BMW, koji je za svoje fantastične modele i programe obezbedio ni manje ni više nego - ceo ogroman prostor hale 2A Beogradskog sajma. Tamo će predstaviti sve najbolje što u ovom trenutku proizvodi, uključujući premijere svojih električnih mašina "i8" i "i3", te novitete iz "serije 5", "sedmice" i "M2". Druga novost čeka one naklonjenije motociklima, kvadovima, ATV-ovima i biciklima, koji će se, za razliku od prethodnih godina, raširiti u čak tri hale Beogradskog sajma (7, 8 i 9), specijalno preuređene za izlagače i ljubitelje dvotočkaša. Trećoj novosti mogi se nadati posetioci, koji će uz kupljenu ulaznicu dobijati narukvicu, koju će nositi na ruci radi lakšeg i funkcionalnijeg kretanja po celokupnom sajamskom prostoru.

 

Press služba Beogradskog sajma

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/21/2017 at 3:30 PM, neshaoct said:

@GULIVER

 

Verovatno može da sazna sve detalje oko ponude. :) 

 

Ja sam u postprodaji ali ću se raspitati...imate sve na sajtu www.fiatstojanov.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

 

 Fiat Tipo 1.4 95KS POP sa reciklažom 9.990 eur.
*puna cena ovog modela je 13.580 eur

 

Uslovi reciklaže :

  • Da je vozlio starije od 10 godina i da je kupac novog vozila vlasnik ili da ima ovlašćenje za raspolaganje recikliranim vozilom.
  • Ukoliko je vozilo mladje od 10 godina a nije u voznom stanju, takodje je podobno za reciklažu.
  • Za reciklazu su dozvoljena vozila sa maksimum EURO 3 emisionim standardnom

http://www.stojanov.rs/sajamska-akcija-tri-modela-fiat-500l-fiat-tipo-fiat-500-po-sajamskoj-ceni-od-9-990-eur/

 

Od kad je Tipo poskupelo vise od 2.000EUR?  Fiat Tip 1.4 95 ks Easy je bilo 11.190EUR, a to je ako ne gresim veci nivo opreme od Pop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pop je uvek i bio 9900! Doduše uvek je i bio na nekoj akciji, samo su je drugačije zvali! Već sam pisao o tome u temi o Tipou, nažalost i FIAT je počeo da pravi Kia ko bajagi akcijske cene!
Nikad oni nisu, a niti će, prodali taj model za 13580€!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 17.2.2017. at 9:24 AM, neshaoct said:

Kao i prethodnih godina, FLCS u saradnji sa ''FCA Srbija'' imaće i na predstojećem Salonu u VIP danu, odnosno danu za medije (1 dan pre zvaničnog otvaranja Salona), delegaciju od 10-tak ljudi sa Foruma koji će se svojim slikama i utiscima potruditi da što bolje/detaljnije prenesu šta se to sve može videti na Salonu. :thumbsup: 

 

IMG_20170322_183437.jpgIMG_20170322_183958.jpg

 

Biće i Ferrari 488 Spider izložen na Salonu automobila...ali ne na štandovima FCA. :D:whistle: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta sam propustio? Mmmmmm, nista.

Milina, nigde nikoga, je*em ti posa' :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...