Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

24 sata Dajtone 2017.: Miloš na čelu kolone Huracana

Recommended Posts

160186-milos.jpg

 

Lepa slika stigla je ovih dana iz sunčanog Dajtona biča. Na Floridi teku završne pripreme pred čuvenu trku ''24 časa Dajtone'', u kojoj će prvi put u istoriji voziti jedan vozač sa srpskom licencom - Miloš Pavlović. Automobilista iz Beograda, inače već dve godine fabrički vozač Lamborginijevog sportskog odeljenja, proteklog vikenda je u boravio u SAD, na poznatim ''Roar'' testiranjima, što je bio njegov prvi susret sa stazom na kojoj će, sa još dvojicom kolega, 28. i 29. januara upravljati Huracanom GTD (GT3 automobili sa specifikacijom za Dajtonu) sa startnim brojem 61, kao član tima ''Graser''. Miloš je, tako, praktično posle samo nekoliko nedelja od završetka obaveza u 2016. godini, započeo novu sezonu, a zadovoljstvo je podelio sa svojim pratiocima na Instagramu, Tviteru i Fejsbuku.

 

160187-milos%2011.jpg

 

''Kad se trkaš u Dajtoni, osećaš se kao Gladijator'', prvi su Miloševi utisci posle jako zanimljivog programa, gde je naš as, osim treninga i testiranja automobila, učestvovao u brojnim protivnim aktivnostima Lamborginija i susretima sa navijačima - prema nekim procenama, na ''Roaru'' je bilo oko 15.000 gledalaca, dok se očekuje da će glavni spektakl krajem januara, uživo pratiti oko 200.000 ljudi. Posebno zanimljivo je bilo fotografisanje svih Lamborghinija koji će se naći u trci. Posle prošlogodišnjeg debija sa pet automobila, italijanska fabrika je odlučila da ove godne ''pojača'' nastup, tako da će se u istoj klasi naći čak osam posada - ispred objektiva fotografa Džejmija Prajsa, Miloš je dobio zadatak da predvodi kolonu...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miloš Pavlović vozi Lamborghini na 24 časa Dajtone

 

pavlovic%20day.jpg

 

Miloš Pavlović, srpski automobilista sa brilijantnom karijerom pre svega u mnogim serijama kartinga i formule, prijavljen je za jednu od najznačajnijih trka automobilskog sporta - 24 časa Dajtone (Florida, Amerika), koja startuje u subotu 28. januara. Miloš je peti član posade tima GRT Grasser Racing Team, sa startnim brojem 61 i vozilom Lamborghini Huracan GT3, u klasi GTD (GT Daytona). Predviđeno je da u timu voze Christian Engelhart, Rolf Ineichen, Roberto Pampanin, Christopher Lenzz i Miloš. Da li će se svi pojaviti na stazi ostaje da vidimo. Biće bi to sigurno značajan datum u bogatoj karijeri poznatog automobiliste iz Beograda, bez premca najuspešnijeg asa iz Srbije kada je reč o trkama bolida sa ''otvorenim točkovima''. Interesantno je da će u trci učestvovati i Cadillac DPi u klasi prototipova.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pavlović nije stigao do cilja 24 časa Dejtone

 

pavlovic%2032.jpg

 

Srpski automobilista Miloš Pavlović zajedno sa svojim timom nije uspeo da završi legendarnu trku 24 časa Dejtone. Razlog odustajanja je kvar na njegovom Lamborgini Hurinaku GT3 90 minuta pre kraja trke. Uz Pavlovića, u timu su bili Roberto Papanini i Mikele Bereta, a posle udesa jednog od timskih kolega srpskog vozača motor je otkazao, zbog čega su bili primorani na odustajanje. ''Ovo je bila jedna od najtežih i najuzbudljivijih trka u kojima sam učestvovao, pre svega zbog samog koncepta staze i asfalta, veoma starog, koji podseća na led kad se vozi po njemu. Vozili smo na Kontinental gumama, tvrdim kao kamen, tako da noću, kad je bila niska temperatura, ili kad je bila voda na stazi, prijanjanje nije postojalo, pa je to bilo kao vožnja po ledu'', rekao je Pavlović.

36-godišnji Pavlović naglasio je da mu je veoma žao što njegova posada nije stigla do cilja. ''Nažalost, nismo završili trku, na kraju je bilo problema sa motorom automobila koji je otkazao. Moram da se zahvalim timu Graser, odlična su ekipa, dali su nam zaista dobar automobil koji, eto, nije izdržao. Nadam se da ću u ovoj sezoni biti u prilici da nastavim moju avanturu sa njima. Radimo na tome, videćemo'', poručio je Pavlović. Do trijumfa na legendarnoj trci došla je posada Kadilaka u sastavu Riki Tejlor, Džordan Tejlor, Maks Anđeleli i Džef Gordon.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

to neki novi model Lambordzinija, Hurinak:D

sacuvaj boze ko sve pise i sta pisu

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...