Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test Opel Corsa-e

 

Peugeot 208 i nova Crosa su na istoj osnovi/platformi. Dizajn je naravno drugačiji.

Verzija na testu je potpuno električna sa dometom do 330 kilometara i ubrzanjem do stotke od 8.1 sekundu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

whatcar.jpg What Car? video: Test Opel Corsa-e

 

Potpuno električna Corsa - ovakavi modeli su važni za običan svet koji sigurno neće masovno kupovati aute na struju od 100k evra i više, već upravo ovakve ''narodne'' električne automobile...ali, to što su planirani da budu velikoserijski ne znači automatski da su i jeftini. Pogledajte test:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

marekdrives.jpg MarekDrives video: Opel Corsa vs Peugeot 208

 

Peugeot 208 i Opel Corsa su isti automobili ispod lima. Ali, da se to ne zna, teško da bi se odmah na prvu loptu to moglo reći, tj. ovde se PSA potrudio da ne budu 100% isti automobili samo sa različitom značkom. Zato je bitno istaći razlike između njih zbog kojih će se uostalom neko i odlučiti da kupi 208 ili Corsu....jer se na osnovu onih stvari koje su im iste sigurno niko neće opredeljivati:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijasat.jpg Emisija SAT: Opel Corsa vs Peugeot 208

 

Na stazi smo ''sukobili'' smo ''Autobestov Best Buy'' automobil godine i Evropski automobil godine. Modeli pred nama jasno pokazuju da pravac u kojem će se kretati segment malih gradskih automobila podrazumeva podizanje standarda u svakom smislu - bilo da govorimo o dizajnu, tehnologijama, dinamici vožnje, komforu ili o bezbednosti.

Titule kojima su se već okitili samo potvrđuju naše reči, pa se može očekivati da, posle Peugeot-a i Opela i ostali proizvođači krenu istim stopama. Između ostalog, to znači da i niži segment uživa u svojstvima koja su doskoro bila isključivo rezervisana za premium modele iz viših klasa. Naravno, to zavisi i od cena: ako novi modeli iz B-segmenta ne poskupe značajno u odnosu na svoje prošle generacije, dobit će biti obostrana...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija video: Test Opel Corsa

 

Peugeot 208 umerenijeg dizajna - ali, to bi bio stereotip iako je zasnovan na činjenici da je ovaj auto ispod lima upravo Peugeot 208 (platforma/motori/menjači).

Ipak, Opel je uspeo drugačije ga podesiti tako da Corsa pruža vozački osećaj različit u odnosu na 208, naročito kao ova na testu koja ima dizelskih 100 konja iz 1.5 motora:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Irmscher Opel Corsa

 

irmscher corsa 02.jpg

 

Nemački specijalista za doterivanje Opelovih modela se pozabavio i novom generacijoim Corse. Što se izgleda tiče, treba pomenuti novi prednji spojler, komplet pragova, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler, zatamnjena stakla, kao i set 18-inčnih alu točkova.

 

irmscher corsa 01.jpg

 

Automobil je sada i 30 mm niži, a dostupni su i paketi za pojačanje motora (tako je recimo 1.2 benzinac sa 130KS pojačan na 150KS).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odavde do večnosti: Opel Corsa sa 53 KS do maksimalne brzine

 

corsa b.jpg

 

Opel Corsa je automobil koji je vrlo popularan na ovim prostorima i sada se našao u jednom interesantnom testu, na kakvom obično viđamo prave zveri od automobila. Corsa B sa troje vrata iz 1993. godine stavljena je na test. Nju pokreće 1.0 trocilindrični motor koji može da isporuči 53 KS, a koliko brzo je mogao da ide na ovom testu saznaćete u priloženom video snimku:

 

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

automotovisionHR.jpg Automotovision.hr video: Opel Corsa GS Line

 

Mali sportista u GS Line varijanti odmah nam je pokazao da je tipični Opel:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spremna Opel Corsa Rally4

 

opel rally corsa04.jpg

 

Novom Corsom Rally4, Opel otvara novo poglavlje u istoriji moto sporta. Corsa Rally4 je razvijena u skladu sa propisima Rally4, koji zamenjuju klasu R2. Tako će sada umesto četvorocilindričnog atmosferskog motora koji je bio u vozilu ADAM R2, Opel Corsa Rally4 imati trocilindrični 1.2 benzinski motor sa turbinom. Podsećamo, ADAM R2 je Opelu doneo četiri titule evropskog juniorskog šamiona u reliju između 2015. i 2018.

 

opel rally corsa03.jpg

 

Nakon meseci testiranja, Opel Motorsport i PSA Motorsport suposlednjih nedelja izveli opsežne probne vožnje sa Corsom Rally4 na jugu Francuske. Tokom pet dana timovi Opela i PSA Motorsport su ponovo prešli više od 1.000 kilometara makadamskim i asfaltnim putevima u promenljivim uslovima, a test vozači Yoann Bonato i Marijan Griebel su bili impresionirani.

 

opel rally corsa02.jpg

 

Marijan Griebel kaže se Corsa Rally4 vrlo lako vozi: ''Odmah sam imao poverenja u auto. Zahvaljujući dužem međuosovinskom rastojanju, Corsa je stabilnija u brzim krivinama od ADAM-a R2, a opet veoma okretna. Turbo motor je sjajan, posebno uzbrdo. Sve u svemu, Corsa Rally4 je sposoban, brz reli automobil. Test vožnje su bile vrlo produktivne i bilo mi je jako zabavno'', rekao je Griebel. ''Naši kupci mogu da se raduju brzom, pouzdanom reli automobilu, baš kao što je to bio i ADAM R2'', kaže direktor Opel Motorsporta Jorg Schrott.

 

opel rally corsa01.jpg

 

Opel će u bliskoj budućnosti objaviti cenu Corse Rally4.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Corsa Ultimate

 

208239-opel corsa 2021 02.jpg

 

Opel je obogatio ponudu modela Corsa novom top verzijom sa oznakom Ultimate.

Kao što samo ime sugeriše, Corsa Ultimate je bogato opremljen automobil sa mnogim premium detaljima i sadržajima koji su standardni deo ovog paketa. Među njima su IntelliLux LED matrix farovi, Multimedia Navi Pro multimedijalni sistem, OpelConnect funkcije i automatski klima-uređaj, dok su sedišta presvučena alkantarom. Multimedia Navi Pro dolazi sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir i sadrži funkcije Apple CarPlay i Android Auto za povezivanje smartfon uređaja sa multimedijom, kao i glasovne komande za upravljanje telefonskim pozivima i navigacijom. Pored toga, OpelConnect nudi mogućnost direktne veze sa službama za hitne intervencije u slučaju kvara vozila ili udesa na putu.

 

208240-opel corsa 2021.jpg

 

Kupcima modela Corsa Ultimate su na raspolaganju i grejana prednja sedišta, dok je vozačevo opremljeno električnim komandama za podešavanje u 6 smerova. Radi ugodnije vožnje, automobil ima i grejani kožni volan. Opel je najskuplju Corsu opremio i adaptivnim IntelliLux LED matrix farovima, za koje nemački proizvođač tvrdi da doprinose većoj bezbednosti u vožnji po mraku zahvaljujući LED svetlosnim elementima koji snop prilagođavaju trenutnim uslovima u saobraćaju. Na kraju, ali ne i najmanje važno sa estetske tačke gledišta, treba napomenuti da se Corsa Ultimate standardno isporučuje sa 17-inčnim alu felnama.

Sva ova oprema i pogodnosti nisu jeftini, pa je automobil duboko zašao u cenovni razred vozila iz viših segmenata. Prevedeno u brojeve, cena modela Corsa Ultimate u Nemačkoj startuje od 23.870 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Corsa-e vrlo dobra na testu ''severnog jelena''

 

opel corsa los.jpg

 

Prvi pokušaj, kao po običaju, urađen je bez prethodnog znanja kako će automobil reagovati i to pri brzini od 76 km/h, uz normalan režim sistema regenerativnog kočenja. Osim što je dodirnuo prvi čunj drugog reda, automobil je manevar prošao besprekorno, prenose Vrele Gume. Vozlio je reagovalo prirodno i bilo ga je lako kontrolisati. Bez obaranja čunjeva je ispit kompletiran pri brzini od 75 km/h, uz visok režim regenerativnog kočenja. Naginjanje karoserije je neznatno, a sistem upravljanja dovoljno brz i komunikativan. Elektronska kontrola stabilnosti interveniše tek toliko da održi putanju, ali bez prekomernog ometanja kretanja.

 

Razlika između dva režima regenerativnog kočenja je primetna, ali nije velika. Pri 75 km/h uz aktiviran normalan režim, ovlaš je dodirnut samo jedan čunj. Prilikom prolaza rađenih pri većoj brzini, poput onog od 79 km/h i visokog režima regenerativnog kočenja, reakcije automobila su i dalje bile vrlo dobre. U ovom slučaju nema razlike u ponašanju između dve postavke regenerativnog kočenja. Efekat razlike se ogleda u izraženijem podupravljanju, koje negativno utiče na preciznost, ali ne sprečava ulazak u treći red sa relativnom lakoćom i gotovo bez obaranja čunjeva.

Opel Corsa-e se pokazala veoma dobro i u slalomu, uz okretne promene pravca i neznatnim naginjanjem karoserije. Elektronska pomagala u ovom slučaju ne dozvoljavaju automobilu da previše podupravlja, kočeći točkove čim počnu da proklizavaju, mada to ne ometa kretanje u velikoj meri.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Corsa Individual

 

210641-opel-corsa 03.jpg

 

Opelova nova ponuda za nemačke kupce je specijalna Corsa Individual koja se nudi po ceni od 23.890 evra. U pitanju je verzija sa 1.2 benzincem sa 100KS, uz 6-stepeni manuelni menjač.

 

210642-opel-corsa 02.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje malo manje od 10 sekundi, dok je najveća brzina 194 km/h. Automobil dolazi u crnoj boji, sa crvenim detaljima, alu točkovima od 17 inča, sportskim prednjim sedištima, aluminijumskim pedalama i bogatom opremom.

 

210643-opel-corsa 01.jpg

 

U opremi su između ostalog prednja sedišta i volan sa grejanjem, zadnja kamera, 7.0-inčni ekran infotainment sistema, Bluetooth, smartphone integracija, USB, park assist, sistem automatskog kočenja sa detekcijom pešaka, upozorenje o napuštanju kolovozne trake, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, tempomat...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel je već proizveo više od 300.000 komada nove Corse

 

Opel-Corsa-e02.jpg

 

Najnovija generacija klasičnog malog automobila sišla je sa proizvodne trake u Saragosi u Španiji već oko 300.000 puta da bi bila isporučena kupcima širom sveta. Od lansiranja Corse u novembru 2019. godine, automobil je pravi pobednik i poneo je razne nagrade. Na primer, potpuno električna Corsa-e počašćena je ''Zlatnim Volanom'' kao najpopularniji mali automobil u Nemačkoj 2020. godine. Na drugim lokacijama, Corsa se takođe pokazala izuzetno popularnom među kupcima. Najmanji model u Opelovoj ponudi nije bio samo najprodavanije vozilo u segmentu malih automobila u Nemačkoj 2020. godine-već i u ovoj godini takođe prednjači u svom segmentu. U nekim momentima je nova Corsa bila najprodavaniji automobil u svim segmentima u Velikoj Britaniji prošle godine, a tu poziciju trenutno zauzima i ove godine. Od Čilea, preko Reuniona i Maroka do Južne Afrike: Corsa je takođe u veoma tražena van Evrope.

 

Međunarodna prodaja Corse gotovo se utrostručila 2020. godine i stvari se nastavljaju poboljšavati početkom 2021. godine: prodaja Corse u izvoznim regionima Bliskog Istoka/Afrike, Latinske Amerike i Azije/ Pacifika već je više nego udvostručena u prva dva meseca 2021. u poređenju sa prvim kvartalom 2020. Corsa takođe igra centralnu ulogu u daljim planovima proširenja i, između ostalog, najaviće povratak brenda u Japan. To Corsu čini važnim stubom Opelove izvozne ofanzive.

 

Corsa je takođe ključna za Opelovu sveobuhvatnu ofanzivu na elektrifikaciju. Samo u prva dva meseca godine prodato je više od 4.000 Corsi-e. Fizička i pravna lica podjednako su oduševljena prikladnošću za svakodnevnu upotrebu. ''Corsa je pravi uspeh za Opel brend i nova generacija nastavlja dugu tradiciju ovog modela. Sa Corsom i novom Mokkom, koja je upravo stigla kod naših dilera, u ponudi su dva nova uzbudljiva modela u veoma važnim segmentima. Ovo će nam dati primetan zamah'', izjavio je direktor Opela Michael Lohscheller.

 

Opel-Corsa-e01.jpg

 

Opel Corsa takođe omogućava kupcima pristup tehnologijama i sistemima pomoći koji se češće nalaze u višim segmentima tržišta. Vrhunske karakteristike uključuju prilagodljiva svetla IntelliLux LED bez odsjaja koje Opel prvi put nudi u segmentu malih automobila. Pored toga, bestseler dolazi sa brojnim naprednim sistemima pomoći vozaču. Zahvaljujući visokotehnološkoj prednjoj kameri, prepoznavanje saobraćajnih znakova otkriva širok spektar informacija, poput LED znakova. Na ekranu se pojavljuju ograničenja brzine sačuvana u sistemu. Upozorenje o sudaru sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i otkrivanje pešaka i biciklista aktivno je pri brzinama od 5 do 85 km/h i znatno povećava bezbednost, posebno u gustom gradskom saobraćaju. Adaptivni tempomat automatski prilagođava razmak između automobila i prethodnog vozila usporavanjem ili ubrzavanjem. Ako prethodni automobil uspori, Corsa takođe usporava-čak se i zaustavi, ako je potrebno. Ako prethodni automobil ponovo poveća brzinu, Corsa takođe ubrzava do odabrane brzine. Lane Keep Assist primenjuje postepeno korektivno upravljanje i nežno guranje ako automobil nenamerno napusti traku. Upozorenje za mrtav ugao, kamera od 180 stepeni i razni pomoćnici za parkiranje olakšavaju manevrisanje u gradu.

 

Opel Corsa-e je kompaktan, okretan i pogodan automobil za svakodnevnu upotrebu zahvaljujući dometu do 337 km prema WLTP-u. Baterija od 50 kWh može se brzo napuniti do 80% stanja napunjenosti za 30 minuta. Corsa-e je spremna za sve opcije punjenja-preko zidne kutije, brzog punjača ili kabla za kućne utičnice, a osmogodišnja/160.000 km garancija pokriva bateriju.

 

PR saopštenje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Irmscher Opel Corsa iRC

 

irmscher opel corsa 2021 02.jpg

 

Nemački specijalista za doterivanje Opelovih modela predstavlja prilično ekstremno modifikovanu Corsu najnovije generacije. Ovo je za sada samo koncept, a definitivna odluka o sudbini Corse iRC će tek biti doneta. Za ekstremniji izgled se brine widebody kit (proširenja blatobrana, upadljiviji pragovi), a tu su i karakteristična Irmscher saćasta maska, crni kontrastni krov, izmenjeni branici, nova hauba, prednji spojler, zadnji difuzor, veliki zadnji spojler, centralno postavljena izduvna cev, točkovi od 18 inča, crvena kočiona klešta, modifikovano oslanjanje...

 

irmscher opel corsa 2021 01.jpg

 

Irmscher inače u svojoj ponudi ima i pakete za pojačanje motora. Tako je recimo 1.2 benzinac još ranije sa 130KS pojačan na 151KS, a uskoro će biti ponuđen i kit sa blizu 200 konja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Italijanska pošta naručila 1.744 primerka električne Opel Corse

 

opel corsa it.jpg

 

Opel je objavio da je od Poste Italiane dobio narudžbinu za 1.744 nova potpuno električna automobila Corsa-e. Isporuke električnog modela će početi krajem ove godine. Cilj je značajno smanjenje emisije CO2. Opel Corsa-e je izabran na javnom konkursu na kome su se nadmetali vodeći proizvođači automobila. Sa dometom do 337 km u WLTP ciklusu, Corsa-e je prikladna za svakodnevnu upotrebu. Baterija od 50 kWh može da se napuni do 80% za samo 30 minuta. Opel je poput drugih električnih verzija, svoje modele pripremio za sve mogućnosti punjenja - putem zidne kutije (wallbox), brzog punjenja ili kabla za kućne utičnice - a bateriju pokriva osmogodišnja garancija ili 160.000 km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: Fiesta vs Corsa

 

Oduvek su među najprodavanijim u B segmentu, samo što je sada nova Corsa i na tradicionalno Fordu naklonjenim tržištima počela da se prodaje bolje od Fieste.

Pogledajte koliko su ustvari velike razlike između ova dva auta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vozio sam novu Corsu 1.2 100 EAT8. Auto je iz rent a cara, presao sam cca 300 km voznje po Istanbulu. Izmedju ostaloga i 2h 40 min voznje u petak predvece sa Sabiha aerodorma do Bejlikduzu naselja na kraju evropskog dijela. Corsa vrlo dobra, pregledna, lako se vozi. Mjenjac odlicno radi, motor moze solidno i da povuce, ako je uspon muci se. E, ali potrosnja, hladno 10.3 litra prosjek sa klimom za cca 300 km. Kvalitet izrade odličan, položaj ekrana nije baš najbolji, mogao je biti malo izvučeniji prema vozaču, sistemi upozorenja na približavanje vozilu ispred i bočno zaista imaju smisla.

 

Ono što me razočaralo je lak. Auto je mart 2020 god, sa predjenih 19700 km i ožiljci od kamenčića su vidljivi na prednjem braniku, haubi, krovu. Nekih sitnih ogrebotina ima na bočnim vratima. Slobodno mogu da kažem da je moj bivši automobil 308, star 9 godina imao bolji lak. Ovo na Corsi je kao kod Grande Punta kojeg sam imao od 3 do 6 godinje njegove starosti. 

 

 

Edited by neshaoct
prebačeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobuildyoutubelogo.jpg AutoBild: Opel Corsa F restajling - najava

 

Trenutna Corsa F je još uvek prilično sveža, ali Opel već radi na restajlingu. Vizuelno, mali automobil bi trebalo da dobije sadašnje lice Opel brenda sa takozvanim ''Vizor'' dizajnom, dok će promene u unutrašnjosti i ponudi motora verovatno biti neznatne. Puštanje na tržište trebalo bi da bude 2023. godine, a cena bi trebalo da počne na nešto manje od 15.000 evra.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: Opel Corsa

 

Opel Corsa se pravi već 40 godina, pa je tako stigla do šeste generacije. Konkretan primerak ima 1.2 turbo sa 3 cilindra i 100KS/205Nm (isti motor može imati 130 konja kod Peugeot 308), sa manuelnim menjačem:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opel Corsa slavi 40 godina postojanja lansiranjem specijalne edicije

 

opel corsa 40th 01.jpg

 

Prvobitna Corsa A na scenu je stupila 1982. a da bi označio 40 godina postojanja svog pulena, Opel će lansirati specijalnu ediciju u izvestan retro ''šmek''. Naime, nemački hečbek iz B segmenta je obojen u ''Rekord'' crvenu boju, što je nijansa koja je krasila dalekog predaka od pre četiri decenije. Da bi se obezbedio atraktivni dvobojni izgled, krov je crn, dok je ''plutajuća'' tema postignuta zatamnjivanjem A i B stubova, kao i gornjeg dela zadnjeg stuba.

 

opel corsa 40th 02.jpg

 

Opel će Corsu 40 Years prodavati s naplacima od 17 cola u sjajno crnom finišu sa mat akcentima. Da bi se dodatno naglasila dvobojna tema spoljašnjosti, prednja maska i obloge retrovizora ekskluzivno dolaze u crnoj boji, baš kao i zadnji krovni spojler. Šlag na tortu čine zatamnjeni bedževi. Kada je o enterijeru reč, Corsa 40 Years evocira na pretka s tartan tapacirungom, što je bilo uobičajeno rešenje u evropskim automobilima osamdesetih. Da biste u potpunosti bili u ''fazonu'' sa retro sedištima, već sada možete kupiti čarape istih šara, koje su proizvedene takođe u ograničenoj seriji.

 

opel corsa 40 th 03.jpg

 

Što se ove edicije Opelovog pulena iz B segmenta tiče, svaki od primeraka će dobiti pločicu sa individualnim brojem, od 0001 do 1982. Ona se nalazi sa suvozačke strane armaturne table na crnoj pozadini sa crvenom insertacijom. Budući da se radi o specijalnom izdanju, Corsa 40 Years dolazi ''napakovana'' bogatom standardnom opremom, od automatskih LED svetala i Apple CarPlay/AndroidAuto konektivnosti, do bezbednosnih sistema kao što je upozorenje na opasnost od čeonog sudara sa funkcijom automatskog kočenja i detekcije pešaka. Najprodavaniji automobil u Nemačkoj prošlog meseca, kada je Corsa-e bila najpopularniji elektromobil, generisao je ukupnu prodaju od 14 miliona primeraka od nastanka pre 40 godina. Trenutno u svojoj šestoj generaciji, sestrinski model Peugeota 208/e-208, u specijalnom izdanju će biti u prodaji u nedeljama koje su pred nama, i to na odabranim evropskim tržištima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

automotovisionHR.jpg Automotovision.hr: Opel Corsa Elegance 1.2 Turbo

 

2022. je godišnjica za Opel koji slavi 160 godina (računaju i vreme dok su bili samo proizvođač šivaćih mašina). Istovremeno Opel Corsa, jedan od njegovih najvećih bestselera, slavi svoj 40. rođendan:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

parkers.jpg Parkers: Opel Corsa

 

Mali (ne i najmanji) gradski auto sa mnoštvom opcija, uključujući i buduću potpuno električnu verziju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...