Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Magic10

Fiat Bravo 1.6 16v - problem sa paljenjem nakon skidanja TNG instalacije

Recommended Posts

Zdravo svima. Nov sam ovde. Imam problem i nadam se da ce mi neko pomoci da ga resim. Imam fiat bravo 1.6 16v 1997 godiste. U auto je bio ugradjen plin koji nije imao A test, ja sam izvadio tocak bocu i skinuo dovodnu cev i ventil, otkacio 3,4 zice kod motora, sad se i ne secam gde je koja bila. Od tad auto nece vise da upali. Molio bi vas za pomoc sta da uradim? Da li treba nesto da se prebacuje, neko crevo ili sta ja znam? Nadam se da ce mi neko objasniti sta da uradim. Inace auto je radio i na benzin i na plin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisi napisao koji plin, venturi ili sekvent, dal je palio na benzin automatski pa prebacivao na plin itd, dal ima emulator.....
Dal vergla ili ne vergla?
U svakom slučaju posao za električara, jer se instalacija neznatno menja, ubacuje se i po neki relej ako se benz pumpa rastetećuje.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije sekvent. Sto se tice paljenja kad je bio prekidac na pola i kad ga upalim, cim predje 2000 obrtaja sam prebacivao na plin. Auto vergla ali ne daje znakove da ce da upali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da. otkacio zice, jednu crvenu koja ima osigurac od 10 ampera, crnu bila na srafu kod kompjutera mislim da je masa. I tu je sad nastao problem otkacio sam jos 2 zice, plava i jos jedna zaboravio sam gde idu da bi ih vratio pa da vidim da li ce auto da upali. Skinuo sam i ventil, a prekidac u kabini sam samo otkacio. to je to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa tu je problem, kad otkačiš  prekidač ne može da radi nikako dok ne spojiš te žice što su išle u njega. Sad ovako napamet ne mogu znati gde je u šta išlo. Prikači prekidač ponovo, vrati onu crvenu i crnu pa vidi da li će raditi. Ako ne, moraćeš kod nekog ko radi plin, jer ovako napamet teško ti se može reći kako da spojiš direkt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probacu da vratim kako je bilo ako se budem setio kako su isle zice. Koliko se secam jednu sam otkacio iza motora kod grane e sad koja je? Nadam se da nece nesto da se desi ako slucajno zamenim zice recimo plavu i mislim da je kafena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najverovatnije ti je ostao zatvoren ventil za benzin i nemaš dotoka benzina. Nema komandu da otvori. Te žice što si raskačio su struja i masa i najverovatnije komande za elektro ventil plina.
Ako vratiš kako je bilo i upali ili odvezi kod električara ili sam proveri kuda koja žica vodi. Mislim da bi trebao da imaš još jedan modul (emulator).
Probaj da ostaviš prekidač u položaju da radi samo na benzin i onda otkači džek sa kutije sa prekidačem. Ako neće da radi onda moraš kod plinadžije da vrati sve na svoje mesto.
Taj osigurač ti je od plinske instalacije.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedan drug mi kaze da sam mu otkacio struju sa dizni i da mogu da ga verglam do proleca i nece da upali. Ima jedna crna kutija ispod haube kod posude za kocnice gde sipam ulje. ja mislim da je to taj modul ili emulator. Probacu sutra da vratim pa sta mu bogda, i nadam se da ce malo da otopli. Hvala vam u svakom slucaju. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nazalost juce po onom hladnom vremenu sam probao da vratim zice kako su bile ali neuspesno. Morace elektricar da vidi o cemu se radi ali je problem kako ga odvesti do njega?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...