Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Fiat prodaje Alfa Romeo i Maserati?

Recommended Posts

alfa%20g%202222.jpg

 

Grupacija Fiat Krajsler ima turbulentnu prošlost ispunjenu spajanjima, akvizicijama i prodajama, a kako prenosi ''Forbs'' postoji velika verovatnoća da brendovi Alfa Romeo i Maserati budu prodati. Razlog je očigledan - treći kvartal 2016. godine italijansko-američka grupacija je završila sa dugovanjima od sedam milijardi dolara, a Serđo Markjone je već najavio da će FCA promeniti strategiju. Najveći profit grupacija ubire od SUV segmenta za koji su zaduženi brendovi Jeep i Ram, pa su tako Alfa i Maserati viđeni kao ''višak''. Prema dostupnim informacijama, Fiat-Krajsler neće izdvojiti brendove kao Ferari u posebnu kompaniju, već će ih izbaciti na tržište jer postoje zainteresovani kupci. Prvi u redu stoji uzdrmani Volkswagen, koji želi Alfu pod svojim kišobranom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

I?

Gde je taj uspeh o kom se ken.a non stop?

Gde je Alfa trenutno?

Šta je donela Giulia?:rtfm:

 

Sve su to prazne priče očigledno a brod tone li tone...

A ovaj čovek je grobar ove grupacije očigledno.... :thumbdown:

 

Svi ćemo mi izgleda voziti primerke ugašenih brendova!

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pricaj u svoje ime lancijasu :D
Toti
Ma lupaju samo ko i obicno, da im trenutno je treba i alfa ni maserati to stoji ali mislim da alfa ima nekog potencijala za sada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

VAG nema para u ovom trenutku. Treba to malo više zagrebsti ali trenutno ih ona afera pogađa više od očekivanja. Toliko ih pogađa da je zavrnuta špina i za ulaganja u nove proizvode. Naravno da ovo ne znači kako VAG neće imati nove proizvode no ako ih želi imati u obujmu kao i do sada onda će morati biti daleko efikasniji, nešto što ih kroz povijest nije krasilo.

 

Sam tekst je onako hrpa naklapanja. No neke stvari bi mogle biti točne. Pri tome treba razlikovati spin-off i samu prodaju. Spin-off je ono što su već napravili sa Ferrariem i opet je dosta vezan sa FCA i opet sudjeluje u razvoju nekih stvari za FCA.
Kako mi je rečeno davno, a mislim da sam to i ovdje pisao, neki cilj je da Alfa opet bude samostalna kompanija na burzi. Trenutno jedini samostalan brand iz FCA grupacije je Maserati.

Nakon toga ide možda spajanje Maseratia i Alfe u zasebnu grupaciju i spin-off u stilu Ferraria i tada možda ide nova grupacija gdje će sa njima biti i Ferrari.
Pri tome daljnja suradnja sa ostalim brandovima FCA ostaje, a i vlasnici bi im bili isti.

Cijela priča je u tome da neki FCA brandovi samostalno mogu postići cijenu koja je veća nego za cijela FCA. I ti brandovi su pogodni IPO kakav je bio korišten kod Ferraria.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/29/2016 at 8:03 PM, totti said:

Već vidim masovna samoubistva što će pisati TDI i Achtung ispod haube emoji3.png

 

To ne piše ni na Lamborginiju koji je već vlasništvo VW.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/30/2016 at 7:14 AM, totti said:

Nema ih 2.0 Tdi?

 

Imalo ih ili nemalo - uglavnom će sve na Alfi ostati isto i ako kojim slučajem do takve kupovine dođe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, aleksa_indjija said:

Ja bi Alfu i Lanciu u paketu prodao nekim kinezima.

 

To mozda jeste pragmatican potez, ali brate ili nek budu italijanske ili neka ih nema :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Već je i ranije puštana ''buva'' za to, npr. pre 6 godina:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/42861-volkswagen-kupuje-alfa-romeo/

 

...ne verujem u prodaju bilo kome, to ostaje Fiatovo, odnosno FCA.

Naročito sada kada su uložene pare u nove modele. Mada, to sa novim modelima može biti i podizanje cene pred udaju... :D:D 

Ali, verujem da će biti nekih organizacionih promena, tj. da se to nekom gimnastikom izdvaja, odvajaju poslovne knjige...šta god ''kreativno'' treba da se uradi kako bi se lakše prikupljale pare ubuduće od investitora.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat-Chrysler neće prodati Maserati

 

maserati vulcano 1.jpg

 

Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) je otvoren za sklapanje saveza i mogućnosti spajanja ako imaju smisla, ali prodaja luksuzne marke Maserati nije opcija, izjavio je glavni izvršni direktor Mike Manley u utorak u Ženevi. ''Imamo snažnu nezavisnu budućnost, ali ako postoji partnerstvo, odnos ili spajanje koje jača tu budućnost, razmotriću to'', rekao je Manley novinarima na sajmu automobila u Ženevi. Na pitanje da li će razmisliti o prodaji Maseratija u kineskom ''Geely Automobile Holdingsu'', kako sugerišu nedavni izvštaji medija, Manley je rekao: ''Maserati je jedan od naših stvarno lepih brendova i ima neverovatno svetlu budućnost... Ne.''

 

FCA se često navodi kao mogući kandidat za spajanje. ''Bloomberg'' je ove nedelje obajvio da je italijansko-američki proizvođač automobila atraktivan za francusku PSA grupu s obzirom na izloženost američkom tržištu i popularnoj Jeep-ovoj branši. Manley, koji je preuzeo dužnost nakon smrti Sergia Marchionnea, rekao je da trenutno nema vesti o mogućim poslovima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen u dva navrata pokušao da kupi Alfa Romeo

 

183142-alfa giulia 1.jpg

 

Veliki patrijarh Volkswagena (te 2016. godine), formalno i predsednik kompanije Ferdinand Piëch, pokušao je da kupi Alfa Romeo od Fiat-Chryslera uz ideju da italijanska marka dobije Porscheove motore i poveća godišnju prodaju na 400.000 primeraka, što je bilo četiri puta više nego što sada isporučuje kupcima na godišnjoj bazi. Fiat-Chrysler se oglušio. Međutim, kako javlja magazin Autocar, to nije pokolebalo Volkswagen, pa je direktor Herber Diess opet pristupio Fiat-Chrysleru sa istom idejom, ali su mu opet rekli: Nećeš Nemče! Diess je osećao da mu je dužnost da ispuni Piëchovu želju, ali Alfa Romeo nije bio na prodaju.

 

alfa romeo stelvio 01.jpg

 

Alfa Romeo je sada deo velikog koncerna Fiata, Peugeota, Jeep-a…i ima deset godina da se razvije i uđe u sferu profita.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...