Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Volkswagen Arteon (naslednik CC-a)

Recommended Posts

Volkswagen CC Travel Edition

 

vw arteon kina02.jpg

 

Dok mi u Evropi još uvek čekamo na Arteon Shooting Brake (o kome se priča već duže vreme), Volkswagen je za kineske kupce već pripremio nešto slično. Tačnije, na slikama je Volkswagen CC Travel Edition, a za koji su zaslužni Volkswagen i njihov kineski partner FAW.

 

vw arteon kina01.jpg

 

Osim što je dobio izmenjeni zadnji deo (sa produženim krovom i većim prtljažnikom), na automobilu su i krovni nosači, dodatni zaštitni elementi i doterani prednji branik. U gami se očekuju 2.0 turbo benzinac u verzijama sa 186KS/320 Nm i 220KS/350 Nm, u kombinaciji sa 7-stepenim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom. Takođe, u ponudi će se po svemu sudeći naći i pogon na sva četiri točka. Ostaje da se vidi da li je ovaj model namenjen samo kineskim kupcima, ili će ga Volkswagen kasnije ponuditi i na evropskom i američkom tržištu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotragacyoutube.jpg AutoTragač video: Volkswagen Arteon 2.0 TDI

 

VW voli da istakne da Arteon nudi više mesta unutra u odnosu na konkurenciju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Arteon R do kraja godine

 

Volkswagen-Arteon 02.jpg

 

Kompanija Volkswagen će krajem ove godine predstaviti sportsku verziju svoje limuzine Arteon, a to je Arteon R. Prvi prototipovi su viđeni na stazi Nurburgring gde su obavljana testiranja u svrhu finih podešavanja. Arteon R vizuelno pokazuje svoje sportske ambicije kao i R-Line verzija, ali je ipak otišao korak dalje.

Mogu se očekivati veće felne odnosu na one koje ima Arteon R-Line, koji će takođe imati i specifični dizajn kako bi se automobil bolje isticao u odnosu na ostatak ponude. Iza tih velikih točkova biće plava kočiona klešta sa R logom. Na prednjem delu će biti novi branik s usisnicima vazduha koji će biti i veći od onih na modelu R-Line. Nazad će biti difuzor sa četiri izduvne cevi, a u unutrašnjosti se očekuju nova Recaro sedišta dostupna kao opcija. Međutim, ispod haube će biti najveća razlika u odnosu na ostale verzije, jer će Arteon R pokretati 2.0 TSI motor sa blagom hibridnom tehnologijom, koji će razvijati 330 KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Arteon R i kao Shooting Break

 

vw arteon sb 02.jpg

 

Volkswagen će krajem ove godine predstaviti sportsku verziju svoje limuzine Arteon, a to je Arteon R.

Prvi prototipovi su viđeni na stazi Nurburgring gde su obavljana testiranja u svrhu finih podešavanja. Arteon R vizuelno pokazuje svoje sportske ambicije kao i R-Line verzija, ali je ipak otišao korak dalje. U međuvremenu, nemački Auto Bild je objavio ove rendere koji pokazuju kako bi trebalo da izgleda Arteon R u karavanskoj Shooting Break varijanti.

 

vw arteon sb 01.jpg

 

Mogu se očekivati veći naplaci u odnosu na one koje ima Arteon R-Line, koji će takođe imati i specifični dizajn kako bi se automobil bolje isticao u odnosu na ostatak ponude. Iza tih velikih naplataka biće plava kočiona klešta sa R logom. Na prednjem delu će biti novi branik sa usisnicima vazduha koji će biti i veći od onih na modelu R-Line. Nazad će biti difuzor sa četiri izduvne cevi, a u unutrašnjosti se očekuju nova Recaro sedišta dostupna kao opcija. Međutim, ispod haube će biti najveća razlika u odnosu na ostale verzije jer će Arteon R pokretati 2.0 TSI motor sa ''blagom'' hibridnom tehnologijom koji će razvijati 330 KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Volkswagen Arteon Shooting Brake

 

203674-vw arteon 02.jpg

 

O Arteonu Shooting Brake se priča već duže vreme, a sada je Volkswagen konačno i zvanično potvrdio da će takav model imati premijeru još tokom ovog meseca. Tačnije, promocija će se održati 24. juna kada će biti predstavljena i obnovljena verzija standardnog Arteona liftback. Restilizovani Arteon će se odlikovati doteranim prednjim delom (izmene na maski, braniku i svetlima), modernijim enterijerom sa MIB3 infotainment sistemom, kao i brojnim bezbednosnim i sistemima za asistenciju vozaču (pominje se i sistem polu-autonome vožnje, aktivan pri brznama do 210 km/h).

 

203673-vw arteon 01.jpg

 

Očekuju se i promene u paleti motora, pre svega u vidu 48V mild-hybrid tehnologije. Osim toga, Arteon bi trebalo da dobije i plug-in hybrid verziju, što znači da bi budući hibridni Arteon GTE imao sličan pogonski sistem kao i Passat GTE u Evropi (što bi značilo 215KS i 400 Nm, baterije od 13 kWh i autonomiju u električnom režimu od 56 km).

 

Što se tiče Arteona Shooting Brake, automobil će dobiti izmenjeni zadnji deo, sa produženim krovom i većim prtljažnikom. Zanimljive su i informacije o sportskom Arteonu R koji bi pod haubom mogao da ima 2.0 turbo četvorocilindrični benzinac sa 333KS, u kombinaciji sa DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka. Za Arteon R su predviđeni i sportski podešeno oslanjanje, veći alu točkovi, plava kočiona klešta, aerodinamički paket, prednja maska sa R logom, kao i izmenjeni enterijer sa sportskim sedištima i volanom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Volkswagen Arteon Shooting Brake

 

vw arteon sb 2.jpg

 

Dok čekamo na njegovu zvaničnu premijeru krajem ovog meseca, Volkswagen Arteon Shooting Brake je uhvaćen na kineskim putevima.

 

vw arteon sb 1.jpg

 

Više o restilizovanom Arteonu i Arteonu Shooting Brake možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj smo. :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Arteon Shooting Brake bez maske

 

vw arteon sb02.jpg

 

Dok čekamo na njegovu zvaničnu premijeru krajem ovog meseca, Volkswagen Arteon Shooting Brake se već pojavio na kineskim sajtovima.

 

vw arteon sb01.jpg

 

Više o restilizovanom Arteonu i Arteonu Shooting Brake možete pročitati klikom ovde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arteon Shooting Brake na zvaničnoj slici

 

vw arteon shooting ft.jpg

 

Dan pre zvanične promocije u javnosti se pojavila prva fabrička slika VW Arteona Shooting Brake koji se inače najavljuje već neko vreme.

Više o obnovljenom Arteonu i Arteonu Shooting Brake možete pročitati klikom OVDE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arteon Shooting Brake, Arteon R i Arteon plug-in hybrid

 

volkswagen-arteon 2021 15.jpg

 

Arteon Shooting Brake se najavljivao duže vreme (u javnosti su se još ranije pojavile njegove procurele slike), a sada je ovaj novitet konačno i zvanično promovisan. I to zajedno sa obnovljenom verzijim standardnog Arteona, kao i sa sportskim Arteonom R i Arteonom plug-in hybrid.

 

volkswagen arteon 2021 14.jpg

 

Za početak, restilizovani Arteon se odlikuje doteranim prednjim delom (izmene na maski, braniku, otvorima za vazduh i svetlima), hromiranim detaljima, novim zadnjim svetlima, sportskijim izduvnim sistemom i novim zadnjim difuzorom. Takođe, tu je i gama alu točkova novog dizajna.

 

volkswagen-arteon 2021 13.jpg volkswagen-arteon 2021 12.jpg

 

Modernizovan je i enterijer, i to sa MIB3 infotainment sistemom, 10.3-inčnim digitalnim kokpitom, novim volanom i doteranom centralnom konzolom.

 

volkswagen-arteon 2021 11.jpg

 

Pored toga, tu su i Android Auto i Apple CarPlay, ambijentalno osvetljenje (sa 30 boja) harman/kardon premium audio system od 700 vati, kao i brojni bezbednosni i sistemi za asistenciju vozaču (između ostalog Travel Assist sistem polu-autonome vožnje, aktivan pri brznama do 210 km/h).

 

volkswagen-arteon 2021 10.jpg volkswagen-arteon 2021 09.jpg

 

Što se tiče Arteona Shooting Brake, automobil naravno ima izmenjeni zadnji deo, sa produženim krovom i većim prtljažnikom. Tačnije, prtljažnik je zapremine do 1632 litra (sa oborenim zadnjim sedištima), što je za 75 litara više u odnosu na standardrni model. Treba pomenuti da u osnovnoj konfiguraciji njegova zapremina iznosi 565 litara.

 

vw arteon 2021 08.jpg

 

U paleti motora su 2.0 TSI (benzinac) sa 190KS, kao i 2.0 TDI sa 150KS i 200KS.

 

volkswagen arteon 2021 08.jpg volkswagen arteon 2021 07.jpg

 

Arteon je dobio i plug-in hybrid verziju, što znači kombinaciju 1.4 TSI turbo-benzinca i elektromotora, sa ukupno 218KS i 400 Nm, baterije od 13 kWh i autonomiju u električnom režimu od 56 km. Na kraju, novost je i sportski Arteon R sa 2.0 TSI turbo-benzincem koji raspolaže sa 320KS i 420 Nm, u kombinaciji sa 7-stepenim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka sa R-Performance Torque Vectoring tehnologijom.

 

vw arteon 2021 06.jpg

 

vw arteon 2021 05.jpg vw arteon 2021 04.jpg

 

Za Arteon R su predviđeni i sportski podešeno oslanjanje, veći alu točkovi, plava kočiona klešta, aerodinamički paket, prednja maska sa R logom, hromirana kućišta retrovizora, kao i izmenjeni enterijer sa sportskim sedištima i volanom.

 

vw arteon 2021 03.jpg

 

204356-vw arteon 2021 02.jpg vw arteon 2021 01.jpg

 

Arteon R će takođe moći da se dobije i u Shooting Brake formi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr video: Arteon Shooting Brake

 

Volkswagen je otkrio novi Arteon koji sada dolazi kao limuzina i karavan (shooting brake), a ni benzinac sa 320 konja i pogon na sve točkove nisu na odmet:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

testos.jpg Testosteeron video: Arteon - Koliko se razlikuje od Passat-a?

 

Arteon 2.0 TDI sa 190 konja, paket opreme Elegance:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test Volkswagen Arteon

 

Arteon je prošao kroz facelift, ali je u okviru toga dobio i novu varijantu - Shooting Brake:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Arteon eHybrid

 

209228-vw arteon05.jpg

 

Volkswagen je krajem juna prikazao dugo najavljivani Arteon Shooting Brake, i to zajedno sa obnovljenom verzijom standardnog Arteona, kao i sa sportskim Arteonom R i Arteonom eHybrid (Plug-in Hybrid). Sada su Arteon eHybrid i Arteon Shooting Brake eHybrid i zvanično startovali na evropskom tržištu. Podsećanja radi, restilizovani Arteon se odlikuje doteranim prednjim delom (izmene na maski, braniku, otvorima za vazduh i svetlima), hromiranim detaljima, novim zadnjim svetlima, sportskijim izduvnim sistemom i novim zadnjim difuzorom. Takođe, tu je i gama alu točkova novog dizajna.

 

209232-vw arteon04.jpg

 

Modernizovan je i enterijer, i to sa MIB3 infotainment sistemom, 10.3-inčnim digitalnim kokpitom, novim volanom i doteranom centralnom konzolom.

 

209229-vw arteon03.jpg

 

Osim toga, tu su i Android Auto i Apple CarPlay, ambijentalno osvetljenje (sa 30 boja) harman/kardon premium audio system od 700 W, kao i brojni bezbednosni i sistemi za asistenciju vozaču (između ostalog Travel Assist sistem polu-autonome vožnje, aktivan pri brznama do 210 km/h).

 

209231-vw arteon02.jpg

 

Što se tiče Arteona Shooting Brake, automobil ima izmenjeni zadnji deo, sa produženim krovom i većim prtljažnikom. Arteon eHybrid je Plug-in Hybrid verzija, što znači kombinaciju 1.4 TSI turbo benzinca i elektromotora, sa ukupno 218KS i 400 Nm, baterije od 13 kWh i autonomiju u električnom režimu od 59 km (Shooting Brake verzija 57 km). Volkswagen navodi i da ukupna autonomija iznosi više od 900 km. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7.8 sekundi, dok je najveća brzina 222 km/h.

 

209230-vw arteon01.jpg

 

Arteon eHybrid se nudi sa dva paketa opreme (Elegance i R-Line), oba sa 18-inčnim alu točkovima, LED prednjim svetlima sa Light Assist-om, zadnjim LED svetlima, kožnim multifunkcionalnim volanom, prednjim sedištima sa grejanjem, sistemom Park Assist, digitalnom instrument tablom i 8.0-inčnim ekranom infotainment sistema. Cene za Arteon eHybrid u Nemačkoj startuju od 51.000 evra, odnosno od 51.900 evra za Arteon Shooting Brake eHybrid.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili video: Test Volkswagen Arteon

 

Testirali smo jedan od najatraktivnijih Volkswagena. Kao naslednik Passat CC loze, Arteon privlači pažnju širokih narodnih masa poput magneta. Iako opremljen najslabijim dizel motorom iz ponude, primerak na testu itekako ima šta da pokaže na ulici, ali i otvorenom putu.  Šta sve poseduje od pametnih sistema, koliko mesta ima pozadi i kako se vozi - pogledajte u našem najnovijem testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: VW Arteon Shooting Brake

 

Volkswagen Arteon nedavno je dobio karavansku varijantu ''Shooting Brake''. Testni primerak pod haubom skriva dizel sa 200 konja. Može li VW biti bolji od Audija?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: 2021. VW Arteon Shooting Brake

 

Volkswagen svakako nije prvo automobilsko ime na koje ljudi pomisle kad je reč o lepo dizajniranim automobilima, još naročito kad je premium u pitanju. Ali, ovakav Arteon menja to shvatanje iz temelja.

Međutim, ostaje pitanje da li je ovo samo lepo prepakovan Passat, ili je stvarno u pitanju jedan od najboljih i najlepših karavana koji se danas mogu kupiti?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: VW Arteon Shooting Brake

 

Ko bi rekao da će se ružnija varijanta ovog auta (Passat) prodavati 7-8 puta bolje? Ali, tako je. Razloga je više...

Kada VW želi biti više premium ima problem jer je tu Audi, ovde konkretno A4...ili veoma mlad polovni A5.

Ako VW želi biti više praktičan tu mu je Škoda, ovde bi to bio Superb.

I, tako je tržišni prostor za lepši Passat, tj. Arteon veoma mali. Na testu je 2.0 TDI DSG:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobytel.jpg Autobytel: 2021. Volkswagen Arteon

 

Arteon treba da bude svojevrsni prelaz, most između Passat-a i Audija A5 - da zadrži praktičnost VW-a, ali da bude lepše i bolje upakovan:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese: 2021. Volkswagen Arteon

 

Kao poslovna limuzina koja se trudi da spoji VW i Audi automobile...i još ima pogon na svim točkovima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Volkswagen Arteon R GT

 

Volkswagen definitvno danas ne pravi lepši auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carbuyer.jpg Carbuyer: 2021. VW Arteon Shooting Brake

 

Volksvagen Arteon Shooting Brake stigao je kao deo velikog ažuriranja za Arteon liniju 2020. godine. To je karavan sa više stila, koji nudi ne samo poboljšanu praktičnost u odnosu na sedan varijantu, već je postao i atraktivna alternativa SUV-ovima. Unutrašnjost je dizajnerski dobro urađena i nije više ista kao u Passatu. To je bila i glavna zamerka za Arteon jer koliko god je i pre 2020. godine, tj. pre restajlinga spolja bio lepši od Passata, kad uđete unutra vidite takoreći sve potpuno isto. Sada je i unutra Arteon različit i sa boljim materijalima u odnosu na Passat.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: 2021. Volkswagen Arteon Shooting Brake

 

Arteon u varijanti Shooting Brake je automobil bez pravih rivala. Tako je jer nema mnogo fabrika koje su se odlučile da naprave karavan sa više stila. Ali, da li to automatski znači da je on podrazumevan izbor? Pa, ne baš jer za iste pare ima mnoooogo sličnih automobila. Rebecca Jackson nam zato izbliza procenjuje stil, praktičnost, tehnologiju, performanse, vožnju, tekuće troškove i još mnogo toga za Arteon Shooting Brake:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2021. VW Arteon Shooting Brake

 

Shooting Brake...to mu dođe kao vrsta više klase, stilizovanog sportskog kupea, koji su prvi popularizovali modeli sa troje vrata iz 70-tih, poput Volvo P1800ES i Lynx Eventer (baziran na Jaguaru XJS).

Taj koncept je 2015. godine oživeo Mercedes sa CLS Shooting Brake i malo kasnije sa CLA Shooting Brake. Volkswagen je sa Arteonom Shooting Brake, poput svojih prethodnika, krenuo u kombinaciju vizuelne elegancije kupea i praktičnosti karavana.

Shooting Brake ima za cilj da proširi Arteonovu privlačnost, što mu svakako treba jer se Arteon od 2018. nije prodavao u brojevima kojima se VW nadao. Shooting Brake se može dobiti u konvencionalnom ruhu (motori SUS), kao EV eHibrid plug-in, ili kao sportski model Arteon R.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2021. Volkswagen Arteon

 

Jedinstvenost je kvalitet koji kod automobila obično morate ''debelo'' da platite, posebno kada se radi o automobilima koji su dovoljno pristupačni običnim ljudima.

Nekada su vozači, koji su tražili auto na tržištu limuzina koje nisu ni najjeftinije ni najskuplje, obično bili spremni da plate još malo više za prestižnu značku i osećali se onda posebno sa Audijem, BMW-om ili Mercedesom. Ali, vremenom su svi tako počeli da rezonuju, pa se izgubila posebnost u posedovanju tih premium automobila jer ste bili samo još jedan od mnogih koji vozi sivi ili crni BMW/Audi/Mercedes u nekom manjem paketu opreme.

 

Šta onda čini posebnost...logo na ključu, ili dizajn samog automobila?

Arteon je nešto vrlo različito od bilo čega drugog što biste mogli kupiti za taj novac, i sada je znatno poboljšan. To nikako ne znači da u Arteonu nećete pronaći neki detalj iz jeftinijih automobila VW grupacije, ali je to slučaj i sa rivalima...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...