Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Volkswagen Arteon (naslednik CC-a)

Recommended Posts

Volkswagen Arteon na sajmu u Ženevi

 

159233-vw%20a%20111.jpg

 

Nemački mediji su obajvili set novih fotografija budućeg Volkswagen Arteona, naslednika sadašnjeg CC-a.

 

159231-vw%20a%201.jpg

 

Naravno, automobil je još pod maskom, budući da je zvanična promocija najavljena za početak marta 2017. godine i sajam u Ženevi.

 

159235-vw%20a%2011111.jpg

 

Tržišno lansiranje je planirano za jul 2017., a po proceni nemačkog Auto Bilda bazna verzija će koštati oko 35.000 evra.

 

159232-vw%20a%2011.jpg

 

Sem benzinskih i dizel motora (jedan od agregata će biti i 1.5 TSI benzinac sa 150KS), u gami će se naći i hibridna varijanta, sa pogonskim sistemom poznatim iz hibridnog Passata GTE.

 

159234-vw%20a%201111.jpg

 

Naravno, i ovaj model će biti napravljen na VW MQB platformi, a treba reći da su se pojavile informacije da bi Arteon kasnije trebalo da se ponudi i u verziji ''Shooting Brake''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Volkswagen Arteon

 

vw%20art%201.jpg

 

Volkswagen je objavio set slika njihovog novog modela Arteon, naslednika sadašnjeg CC-a. Naravno, još uvek se radi o ''teaser'' slikama koje pokazuju samo neke delove ovog automobila, budući da je zvanična promocija najavljena za početak marta i sajam u Ženevi.

 

vw%20art%2011.jpg

 

Sudeši po slikama, dizajn eksterijera je inspirisan VW studijom Sport Coupe Concept GTE od pre dve godine, dok će unutrašnjost biti luksuznija kako bi se što više razlikovao od bratskog Passata. Takođe, imaće i duže međuosovinsko rastojanje nego Passat, kako bi ponudio više mesta za noge putnika na zadnjim sedištima. Sem benzinskih i dizel motora (jedan od agregata će biti i 1.5 TSI benzinac sa 150KS), u gami će se naći i hibridna varijanta, sa pogonskim sistemom poznatim iz hibridnog Passata GTE. Naravno, i ovaj model će biti napravljen na VW MQB platformi, a treba reći da su se pojavile nezvanične informacije da bi Arteon kasnije trebalo da se ponudi i u verziji Shooting Brake. Takođe, u ponudi će biti i 4Motion pogon na sva četiri točka, kao i sedmostepeni DSG menjač sa dvostrukim kvačilom. Tržišno lansiranje Arteona je planirano za jul 2017., a po proceni nemačkog Auto Bilda bazna verzija će koštati oko 35.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Arteon u Nemačkoj od 49.325 evra

 

vw%20arteon%20gen.jpg

 

U Volkswagenu ne gube vreme, jer njihov tek predstavljeni novi model Arteon već može da se naruči u Nemačkoj po cenama koje su veće od cena za slično opremljen i motorizovan Passat. Model Arteon, za koji u VW-u tvrde da je mnogo više od zamene za Passat CC, u ovom trenutku se može naručiti samo u kombinaciji sa najsnažnijim benzinskim ili najsnažnijim dizelskim motorom. Ljubitelji benzinskih verzija tako mogu računati na dvolitarski TSI motor koji raspolaže sa 280KS i 350 Nm obrtnog momenta. S motorom standardno stiže pogon preko obe osovine (4Motion) i automatski menjač sa dva kvačila (DSG), a kupac će za pomenuto (bez opcione opreme) morati da izdvoji 49.325 evra. Cena slično opremljenog Passata sa istim motorom iznosi 46.250 evra.

 

vw%20arteon%20gene.jpg

 

Početna cena Arteona sa najsnažnijim dvolitarskim dizelskim biturbo motorom, koji raspolaže sa 240KS i 500 Nm obrtnog momenta, iznosi 51.600 evra, što je skoro 5.000 evra više u odnosu na iznosi koji treba izdvojiti za komparativnog Passata. U cenu je takođe uračunat pogon preko obe osovine i DSG menjač. Za pomenute razlike u ceni Volkswagen nudi nešto veći automobil sa većim međuosovinskim rastojanjem, atraktivnijom karoserijom i praktičnim petim vratima iza kojih se krije prtljažnik koji bez preklapanja naslona zadnjih sedišta raspolaže sa 563 litre zapremine. Do dolaska naredne generacije modela Phaeton, Arteon je najveći i najluksuzniji Volkswagenov model. Proizvodiće se u Nemačkoj, a do prvih kupaca bi trebalo da stigne u junu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Detalji inovatinog sigurnosnog sistema komanije VW

 

vw%20arteon.jpg

 

Novi model Arteon kompanije Volkswagen sadrži više sistema vozačkih asistencija od bilo kog modela ovog brenda ikada ranije, što je veoma velika stvar za nemačkog proizvođača. Uz pomoć svojih Emergency Assist 2.0 sistema, Arteon modeli su navodno sposobni da predvide i spreče veoma opasne incidente u većini mogućih situacija. Na primer, model Arteon automobila može da preuzme kontrolu odmah nakon što senzori primete da je vozač postao nepouzdan za izvršavanje identičnog zadatka. Inovativni sistem će zatim automatski upozoriti ostale učesnike u saobraćaju i korisnike identičnih tehnologija, preuzimajući kontrolu nad vozilom usmeravajući ga tačno na liniju puta gde može biti u sigurnoj zoni. Emergency Assist 2.0 sistem radi uklapanjem ACC tehnologije adaptivne kontrole krstarenja, bočne asistencije, asistencije prilikom održavanja trake i sistema pomoći prilikom parkiranja u jedan elektronski entitet. Ukoliko su vozači zaista onemogućeni da kontrolišu svoje vozilo, iz bilo kog razloga, ova tehnologija inicira sistematske kontramere. Prvo dolazi do akustičnog upozorenja, koje potom prate vizuelni i fizički signali. Ako vozači kojim slučajem ne odreaguju, Emergency Assist sistem aktivira prethodno pomenuti proces kočenja u hitnim slučajevima i automobil odmah uključuje sigurnosna svetla u slučaju opasnosti. 

Model Arteon takođe može da veoma nežno da kontroliše manevrisanje kako bi dopustio vozačima iz okoline da ga izbegnu i izađu iz opasne situacije nepovređeni. Uklapajući ultrazvučne senzore kako bi proveravao saobraćaj koji se kreće iza njega, kao i sistem adaptivne kontrole krstarenja i održavanja trake koji onemogućuje automobilu da se sudari sa bilo kojim vozilom ispred sebe, Arteon je u mogućnosti da minimalizuje rizik bilo kog sudara sve dok u procesu promene traka ne dođe do potrpunog zaustavljanja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen na nišanu ima BMW i Mercedes u novoj ofanzivi

 

vw%20a%203.jpg

 

Volkswagen, koji ima velikih problema poslednjih par godina, cilja premijum tržište sa novom perjanicom, Arteonom. Želja je da se imidž marke popravi nakon ''dizelgejta''. Lansiranje Arteona dolazi godinu dana nakon što je VW ukinuo proizvodnju neuspešnog Phaetona.

 

vw%20a%2033.jpg

 

VW je kao marka tradicionalno poznat po hedžbek modelima, praktičnim sedanima i SUV-ima. Arteon dolazi u fastback formi, da bi se pre svega obratio kupcima koji svoj automobil traže u premijum segmentu, među primercima kao što su BMW serije 4 Gran Coupe ili Mercedes CLS, ali po nižoj ceni.

 

vw%20a%20333.jpg

 

Arteon u prodaju kreće sledećeg meseca u Nemačkoj, po startnoj ceni od 34.800 evra. Volkswagenu definitivno trebaju više pozicionirani modeli da bi na pravi način ostvario tranziciju ka autonomnim elektromobilima.

 

vw%20a%203333.jpg

 

Što se samog Arteona tiče, on poseduje adaptivni tempomat sa unapređenim sistemom autonomnog kočenja u slučaju nužde i funkcije upravljanja. Dosta podseća na jedan drugi proizvod iz VW grupe - Audi A5 Sportback, sa naglašenim međuosovinskim rastojanjem, produženom haubom i niskom linijom krova.

 

vw%20a%20333333.jpg

 

Ovo nije prvi put da Volkswagen ulazi u premijum vode. Na inicijativu Ferdinanda Piha, 2002. je lansiran Phaeton, koji je ukinut prošlog marta, jer nikada nije ostvario ciljnu prodaju od 20.000 jedinica godišnje.

 

vw%20a%2033333.jpg

 

VW ima plan da prodaje do 40.000 Arteona, što je na nivou prethodnika CC, koji je takođe prestao da se proizvodi prošlog oktobra. Marka će uskoro predstaviti i redizajnirani Polo, jedan od bestselera, kao i Touareg, u septembru, nakon lansiranja revidiranog Tiguana prošle godine. Analitička firma IHS Markit, očekuje da novi model glatko nadmaši prodajna očekivanja. Po njima, isporuke Arteona na ključnim tržištima Evrope, Kine i Severne Amerike bi mogle da se udvostruče u odnosu na plan, na 81.172 primerka do 2025., od 39.265 sledeće godine. Bez sumnje, vrlo precizna prognoza, rekli bismo. Poređenja radi, IHS očekuje da prodaja BMW-a serije 4 Gran Coupe padne za 16 odsto, na 40.562 primerka do 2025., dok će prodaja Mercedesa CLS skočiti za 10 odsto, na 23.856 automobila. IHS takođe smatra da će se na Kinu odnositi polovina od ukupne globalne prodaje Arteona, koji će se proizvoditi lokalno, kao i u fabrici u Emdenu u Nemačkoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Arteon će dobiti novi motor sa šest cilindara, možda i karavan verziju

 

vw%20arteon%20sw.jpg

 

U Volkswagenu već testiraju Arteon koji pokreće motor sa šest cilindara, a razmatra se i mogućnost uvođenja praktičnije karavanske karoserije. Volkswagenov trenutno najluksuzniji model Arteon, za koji u nemačkom koncernu vole da kažu da je mnogo više od zamene za model Passat CC, uskoro bi mogao da dobije i verziju koju će pokretati novorazvijeni benzinski motor sa šest cilindara, koji će biti potpomognut turbo-punjačem. ''Takav prototip već je na putevima i najverovatnije će dobiti zeleno svetlo za ulazak u serijsku proizvodnju'', rekao je dr. Elmar-Marius Licharz, prvi čovek Volkswagena kada je reč o srednje velikim i najvećim modelima koncerna. Dr. Licharz je takođe rekao da bi novi motor svoje mesto mogao da nađe i u okruženju SUV-a Atlas koji se već može kupiti sa starom atmosferskom 3.6 litarskom V6 verzijom. U Volkswagenu intenzivno razmišljaju i o Arteonu u karavanskoj verziji, a mala je verovatnoća da će automobil biti ponuđen kao ''shooting brake'', jer takva karoserija isključuje zadnja vrata na bokovima.

Podsećanja radi, početna cena Arteona u Nemačkoj iznosi 39.675 evra, što je značajno više od početne cene za model Passat, a za najskuplju verziju treba izdvojiti 52.175 evra. Do dolaska motora sa šest cilindara, najsnažniji Arteon pokreće dvolitarski četvorocilindarski TSI motor sa 280KS kojim stiže pogon preko obe osovine (4Motion) i 7-stepeni DSG automatski menjač.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

What Car? video: Proba Volkswagen Arteon

 

 

 

---------------------------------------------

 

CarWOW video: Test Volkswagen Arteon

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

HGP Volkswagen Arteon sa 480KS

 

168805-hgp%201.jpg

 

2.0 TSI motor je pojačan sa 280KS na 480KS (novi turbo punjač, reprogramirana ECU jedinica, K&N filter za vazduh...), a tu su i sportski izduvni sistem, modifikovano KW oslanjanje i jače kočnice sa diskovima 370 mm...

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volkswagen Arteon je snimio slepi fotograf - pogledajte kako to izgleda

 

vw%20a%204.jpg

 

Volkswagen je pokrenuo neobičnu međunarodnu kampanju za model Arteon. Punu lepotu automobila dočarava nam fotograf Pete Eckert. Pitate se, šta je tu čudno? Američki fotograf je slep.

 

vw%20a%2044.jpg

 

On je pre početka fotografisanja dobio detaljne informacije o automobilu, uključujući i tehničke karakteristike. Zatim je prstima opipao automobil, kako bi dobio što relniji utisak o njegovom izgledu. Uz pomoć asistenta, iskusni fotograf je napravio snimke tehnikom koja je poznata kao slikanje sa svetlom. Za stvaranje ovako atraktivnih snimaka, koristio je analognu kameru i veoma dugo vreme ekspozicije. Poznati fotograf je izgubio vid u odraslom dobu zbog bolesti. Ali, ni to nije moglo da ga zaustavi. Njegove fotografije su često publikovane u svetskim magazinima, a njegov kredibilitet potvrđuju i brojne nagrade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i Volkswagen Arteon R

 

vw%20a%2033.jpg

 

Volkswagen želi da oživi R seriju, koju će uskoro odlikovati čak četiri nova modela nemačkog koncerna. Ništa još nije zvanično, ali R bedž dobiće T-Roc, Tiguan, Touareg i Arteon. I društvu iz Wolfsburga je jasno da se performance modeli odlično kotiraju kod kupaca, pogotovo onih mlađih. Ispod haube uglavnom će se ugrađivati 4-cilindarski motori, ali Arteon R će verovatno dobiti i V6. U planu je i još ekstremnija varijanta Golfa R.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ABT Sportsline Volkswagen Arteon

 

abt%20arteon%201.jpg

 

Nakon serije brojnih modifikovanih Audi modela, nemački tjuner ABT Sportsline se sada opet pozabavio i jednim Volkswagenom.

 

abt%20arteon%2011.jpg

 

Izabran je ionako atraktivni VW Arteon, koji je ovde dobio tjunerov amblem za prednji gril (u hromiranom ili mat crnom izdanju), komplet različitih alu točkova (od 18 do 22 inča, u više raspoloživih boja), kao i modifikovano oslanjanje (auto je napred niži za 25 mm a pozadi za 30 mm).

 

abt%20arteon%20111.jpg

 

U vesti nema informacija o pakletima za pojačanje motora, ali i to se može očekivati uskoro.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/21/2017 at 7:15 PM, voodoons said:

Pa nisu to velike pare. Bilo koji A7 košta 20k € više a to je ta klasa...

 

Pa baš i nije, pre će biti s A5. Ovde ga baš s njim i porede:

 

 

A7 recimo ako ćeš dizel obavezno dobijaš šestak. To je već viša klasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako nekako, verovatno s Arteonom ide i malo više opreme, ali Audi je zvučnije ime, sinonim za premium, a VW nije. Zato ni Phaeton nije na tržištu prošao bog zna kako, a slutim da neće ni ovaj. Ko tresne lovu koja je ipak prilično ozbiljna najčešće hoće i da bude faca, a to sa VW neće postići.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...