moron 4741 Posted November 16, 2023 U pravu si. Stvar ukusa. Meni se te forme ne dopadaju. Pa koji god da je brend. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6187 Posted November 17, 2023 A šta mu fali? Baš je retro bljak...: Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3432 Posted November 17, 2023 @darkman14 to za maksimalni paket opreme ja zanimlijv fenomen koji se kod nas cesto desava. Kada sam Leona kupio bio je duplo jeftiniji od cene u Britaniji i dobrano jeftiniji od Austrije i Nemacke, cak i bez dodatnog popusta koji su bas lepo ubacili pred pocetak 2017 kada sam kupio kola. Renoe nesto nisam gledao, nemam iskreno dobar razlog za to. Za Austral prakticno nisam ni znao do sad, ocigledno ne pratim vise kola kao nekad Procackacu malo, hvala. Svakako imam lufta jer je u idealnom slucaju plan da na prolece radimo zamenu kola. 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6586 Posted November 17, 2023 Pa ono, ako ti odgovara QQ, a to mu dodje skoro kao Reno, onda gledas i na tu stranu Austral je lep, trebalo bi da bude pozicioniran izmedju qq i xtrail sa gomilom novotarija oko hibrida, ekrana itd. Cak su i sredili dizajn u odnosu na prethodne modele, nema one ruzne farove i stop svetla 2 igor0511 and Lufti reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4781 Posted November 17, 2023 (edited) Civic type neki ? Novi izgleda brutalno, bar spolja. Ah da, gledas off road vozilo sa iole nekim naznakama sportskog osecaja i nekog premiuma...od Xtrail-a,eventualno Rav4 ili slicne kategorije, nemas sta traziti. X1 je neki najblazi kompromis ali Stelvio mislim da je ono sto trazis. Mada, ako ti zelis 1.5x godisnje otici na put gde ti treba 4x4 ja bih se tu licno opredelio za rent-a-car nego da pravim kompromis sa autom koji mora i to da ima i da doplacujem vecu cifru. Stelvio ima sve to ali...budzet. QQ je malo skuplji Kadjar. Ista platforma samo malo drugacija sminka. Mozda jednostavlno da pogledas neki HB/Limo varijantu sportaka a za te izlete od par dana rentiras auto koji svakako bi akao off road a bilo bi ti zao da je tvoj i uzgred ga izgrebes Edited November 17, 2023 by ISV_01 Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3432 Posted November 17, 2023 Za QQ nisam ni znao da mi odgovara dok moji nisu odlepili za njim pa smo uzeli Pre par godina bi mi bio ultra dosadan auto, sada me jako prijatno iznenadi kako je pregledan i koliko je lakse ubaciti dete i manevrisati sa stvarima. @ISV_01 gledam nesto vise i zbog gepeka i upotrebljivosti istog. Nije da prevozim ko zna sta, ali kako cirkulisemo redovno izmedju roditelja sa detetom + stalno nesto sredjujemo i opremamo, bas mi znaci bolji pristup gepeku. A i od limuzina mi se nista zaista ne svidja, sve mi je bukvalno isto i bezlicno vec godinama. Iskreno i Leon mi je takav od pozadi, samo ga izvlaci prednji deo i LED farovi, ali kada vidim Leona koji nije FR ili Cupra razmisljam da li je Ibiza, i30, neka Kia ili Fiesta 2 MS PK and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4781 Posted November 17, 2023 Karavan da ti preporucim, odbio bi sigurno. Iskreno nudi najvise prostora a to je ovde evidentno da ti treba. Ili ona prica sto smo spominjali - krovni kofer i dobar auto (za pare koje izdvojis). Bajseve bacis na kuku pozadi ili 5.vrata, imas prostora za krovni nosac i gepek tipa Thule/Husky/G3/Menabo i vozi. Za standardnu kratku relaciju sa detetom...tebi sa Leonom ko meni sa Bravom..kolica/ram pozadi, nesto igracaka i to je to. Sve ostalo je u 'prirucnom' rancu za dete - kasice, pelene i druge potrebstine. E kad putujes van...to je skoro kofer samo za dete..te da ne bude hladno, te da bude prevruce, te bodici i ostalo. Sa manjkom mesta krovni resava problem, makar samo iznajmljivanje mada ovako ga imas sad pa skoro za svagda. Draga i ja smo bili isto u fazonu dosta mesta treba, komfor ovo ono, ali..da vozim karavan po BG zarad par puta godisnje nekog dugog i trajnijeg putovanja, radije cu da gledam kofer nego da se guzim sa vecim autom (prvenstveno ovde mislim na dragu, meni je sve jedno sta vozim). Druga stvar....pomenuto je vec da kvalitet materijala i izrade nisu isti kao pre 5-7g, pogotovu sada kada su politicki odnosi zategnuti i doplate preskupe za bilo sta a i to sto dobijes npr kozni upravljac, pitanje je da li je to koza deblja ili volan punijeg obima pa 'dodje na isto' Cinjenica je da 20K eura pre 7g i sada veze sa mozgom nema pa tako i auto u tom cenovnom rangu....a kamoli kada je tolika doplata. Moraces kompromis, nema druge. QQ mi, kao i kod Kadjara, najvise smeta sto nema izlaz za ventilaciju pozadi iznad centralnog grebena (mislim da se doplacivalo) a bas dosta znaci leti. Mozda HY Tuscon, maltene mozes nov uzeti a gro opreme nudi, jeste da izgleda kao transformer spreda sa onim svetlima. Santa Fe je vise premium od Tuscona ali 2.2 dizlo ipak dize registraciju. Ima jos jedna stvar...postajes matoriji i sve ti vise lezi laksi izlazak iz auta koji je visi 2 igor0511 and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4741 Posted November 17, 2023 Mene je u smislu praktičnosti i ponude prostora raspametio novi BMW 2 Active Tourer. Dug samo 4.386 mm, visok 1.576 mm, širok (bez retrovizora) 1.824 mm, sa medjuosovinskim rastojanjem od 2.670 mm. Gepek minimalno 415 ili 470 litara (zavisno da li je MHEV motor ili nije). Ide jako lepo ( vozio sam benzinca sa 136 ks), a DCT menjač radi fantastično. A košta barem oko 10.000 evra manje od pandan motorizovanog X1. A u kolima ništa manje mesta za putnike. 1 bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8272 Posted November 17, 2023 Kakva mesta, opreme, sta se desilo sa tobom Igore!? Kupis ono za cim ti srce brze kuca kada prodje pored tebe ili sedis miran tu gde jesi. Zasto je bitno da li trosi 8 ili 10l? Kakva struja, polustruja i ostalo? Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 3 2 dekirs, PremieRacing, Reacher Gilt and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3432 Posted November 17, 2023 (edited) Realno nije bitno na mojim kilometrazama koliko trosi, nego eto, da dodam koji kriterijum Pogotovu sto jedva cekam lepo vreme da krenem biciklom na posao tako da ce onda upotreba kola biti za to kada idemo negde porodicno. Moze Leon sve da obavi sto treba, ali realno dosadio je malo, priblizamo se 7 godina druzenja i mizernih 85kkm za to vreme Znam i da veci auto povlaci vece probleme po gradu pa ce onda verovatno da se gleda i neki ultra mali auto uz to ili ce Mini postati primarno prevozno sredstvo. Sa druge strane u poslednjih 2 nedelje sam makar 5 puta obarao sedista i 3-4 puta se vratio po QQ jer sam skontao da ne mogu u Leona da spakujem sve sto zelim. Decije sediste vrlo cesto moram da vadim da bih oborio celu zadnju klupu. Biciikl hocu da vozim negde, lakse mi da okacim na krov, opet fali na Leonu. Ima i taj mali problem sa ledjima, nekad se malo ukocim, muka uci u auto, a kamoli dete zapokovati. Sve je to izvoljevanje, ali ako bude prilike rado bih sebi ugodio sa kolima. A srednji MPV ne bih uzeo nikako. Bas mi je kontra svemu sto mi se svidja na kolima iako je objektivno najprakticniji. @MS PK nazalost nista me vise ne odusevljava kao nekad Stilo pa posle Delta. Sve ostalo mi je ok, lepo je, ali nije nista da sednem na dupe. Da li su godine ili autoindustrija ne znam Edited November 17, 2023 by igor0511 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22024 Posted November 17, 2023 (edited) 2 hours ago, igor0511 said: gledam nesto vise i zbog gepeka i upotrebljivosti istog. Konkretno za gepek, znas da sa crossoverima dobijas vrlo malo, negde maltene nista, ako ostajes u istoj klasi. Sto kaze moj imenjak @ISV_01 , ako povisen klirens gledas samo zbog tog izleta godisnje i za to treba da pravis sve ostale kompromise... Ali ako juris i onaj "laksi" ulazak/izlazak (a daleko smo jos od tih godina) i lakse penjanje po trotoarima i zelenim povrsinama kao trenutno glavne SUV osobine - e to vec mogu da razumem . Licno bih gledao slicno kao ti, opet malo vise neophodnog prostora, samo u standardnoj formi blize asfaltu i sa lepsom voznjom u odnosu na crossovere. Nevezano za tvoj izbor, recimo u Compact klasi sam se za sledeci auto zainteresovao za Civic Mk10 - odlican WB i gepek za klasu, solidni i jos uvek standardni benzinci (Mazda 3 BP mi je takodje odlicna, klasicni motori, ali skucena). Slazem se sa @moron, za Bembaru Tourer... Realno, daleko je od neke pojave kao i vecina MPV, ali opet kao i vecina MPV izuzetno funkcionalno vozilo za svoje gabarite. Vozio sam vise puta prethodnu F45 verziju, drugar ima automatika. Cisto mozda da i ja nabacim temu za razmisljanje kao i ostali - sto se kaze misljenje je kao i du*e, svako ga ima ... Kome treba prostora, a da nije D klasa i vise - vidim da niko ne pominje, pa da dodam da su mi u zadnje vreme interesantne i "shooting brake" varijante karoserije. Kombinacija hatcha, karavana i cega vec , jos ih ima u klasicnim varijantama motorizacije kod par proizvodjaca. Juce bas slucajno upecah kadar - recimo ovako neko sokocalo, kao naslednik mog poluproizvoda iza (koji je takodje nigde, a skrpljen od svega ). Pa jos ako je u nekoj doradjenoj GT varijanti, odlicnih 600 l gepeka na malo jace od 4.5 m duzine...: Edited November 17, 2023 by Ivan 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rile_bg 367 Posted November 17, 2023 Ovog vidjam cesto u Pa, Panamera za one sa plicim dzepom 2 igor0511 and Nikola 1.6 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4781 Posted November 17, 2023 7 hours ago, igor0511 said: Znam i da veci auto povlaci vece probleme po gradu pa ce onda verovatno da se gleda i neki ultra mali auto uz to ili ce Mini postati primarno prevozno sredstvo. Ovde si rekao dovoljno..imas mali auto za lokal i realno ti treba veci auto za...tvoj gust i malo vise komfora i veci gepek, sa prerpostavkom da ces ti taj auto voziti jedno 99%. Uzmi par automobila kao rent a car pa vidi sta ti najvise odgovara i ispunjava potrebe. Ili jeftinije, kod nekog ko ima auto ili obidji salone. Za sad ti je komfor, klirens i gepek prioritet te mislim da sve vise ces naginjati ka SUV/Cross segmentu...iskreno i ja sve vise gledam taj segment, doduse u nekom mom potencijalnom rangu. @Ivan Da li je to ProCeed ? 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3432 Posted November 17, 2023 Bas tako, s tim da mi se uopste ne zuri, tj imam jos 4-5 meseci do planirane zamene da se sve slozi tako da cu lagano da merkam i gledam sta mi se svidja. U medjuvremenu je obnovljen osmi kasko za Leona. Osigurana suma je neverovatnih 13 500e! Zezam se ceo dan da mi se uopste ne isplati da zakljucavam kola 1 2 Reacher Gilt, Axic and Rile_bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 771 Posted November 17, 2023 Novi kodiaq, superb?Sent from my SM-A805F using TapatalkSuperb u karavan verziji plug in prelazi 100 km na struju, kazu najvise u klasi. O prostoru ne bih trosio reci a sto se velicine tice, brzo se covek navikne, kao i tv, sto veca dijagonala to bolje. Sa danasnjim asistencijama za sve zivo sto postoji ni parkiranje nije vise sto je nekada bilo...Sent from my SM-A805F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 22024 Posted November 17, 2023 (edited) Slazem se da nije . Mesta sve manje i sve su fizicki manja, a kola je sve vise i sve su veca. Najmanji je problem uparkirati i bez tih asistencija, a daleko veci da nadjes mesto gde i veliki auto moze da se uglavi. On 11/17/2023 at 6:49 PM, ISV_01 said: @Ivan Da li je to ProCeed ? Da, novi ProCeed GT. Pod tim imenom je sada shooting brake (staro ime za 3v verziju), Ceed je hatch i SW, a XCeed crossover. Edited November 29, 2023 by Ivan 3 ISV_01, Nikola 1.6 and igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3432 Posted November 18, 2023 @Lufti limuzine ne gledam jer mi se ne svidjaju, a i zbog prakticnosti. Pre neki dan sam zapakovan krevet 160x200 upakovao u QQ i zatvorio gepek. Takav manevar nema sanse ni u 5m dugackoj limuzini zbog gepek vrata. A zbog deteta i malo prostora kod nas stalno nesto prevozimo izmedju roditelja i kod nas tako da mi gepek otvor igra veliku ulogu. A Skode su mi generalno nezanimljive jer su previse slicne Seatu i nije se mnogo promenilo od Leona pa bih imao osecaj da vozim peakticno isti auto. Isto i za VW gde mi najzanjmljivije deluje Tiguan type R, ali opet je to sve previse slicno 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8272 Posted November 18, 2023 Zovitnu gresku si napravio sto nisi kupio Bmw. Dobijes sto 2 narkomana u kuci, nije ti dosadno, nikad para nemas i miran si. Ovako...pa vidis i sam Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 2 3 ISV_01, moron, igor0511 and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3432 Posted November 25, 2023 Odradjena osma registracija danas. Premijski stepen 1, auto godinu dana stariji, a cena svake godine visa. Ove skoro 44 000 sa novom saobracajnom. Cini mi se da je prva registracija sa tablicama i saobracajnom bila nesto malo preko 30 000 dinara bez da su mi preneli i premijski stepen sa Stila Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1907 Posted November 25, 2023 Pa napredujemo, u svakom smislu i svake godine. Zar to nije ocigledno, maksimalno napredna drzava. 5 1 igor0511, Lufti, Ivan-Topola and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 856 Posted November 26, 2023 Hoce li biti leon na prodaju? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4781 Posted November 26, 2023 Ma hoce, nego se necka ko da ima dobro mesto za gledanje tekme a ispod sedista mravinjak 3 igor0511, MiloshBg and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8272 Posted November 26, 2023 Ne necka se nego ne umete da mu pridjete. Ponudite lepo 15000e pa neka odgovori konkretno Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 5 Reacher Gilt, Ivan-Topola, Nikola 1.6 and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3432 Posted November 26, 2023 Za 15000e sto kaze Mica je vec na prodaju salu na stranu, bice za koji mesec, verovatno u februaru ili martu. Rekoh vec Ivanu da cu mu javiti kada bude na prodaju, pa ako ne bude zainteresovan kacim oglas na forumu. Polovne automobile cu svakako da izbegnem, tako da ako ne ode na forumu ide kao ucesce staro za novo 2 PremieRacing and Ivan BG reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8272 Posted November 26, 2023 Oces projekat auto i malo para? Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока 4 igor0511, Reacher Gilt, Milutinac and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites