Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes Maybach SUV / Mercedes-Maybach GLS

Recommended Posts

Moguć i Mercedes Maybach SUV

 

mercedes%20maybach%20gls.jpg

 

Mercedes Benz je pre skoro dve godine nagovestio da bi svoju ponudu mogao da proširi Maybach verzijom nekog od svojih SUV modela, ali izgleda da konačna odluka još uvek nije doneta. Naime, Mercedesov šef prodaje Matthias Luhrs je ponovo potvrdio da se razmatra mogućnost lansiranja jednog takvog super luksuznog SUV-a, ali je i dodao da konačna odluka još uvek nije doneta. Tačnije, rekao je da u Mercedes Maybachu razmišljaju o mnogim opcijama i da je SUV svakako jedna od njih, ali zelenog svetla još uvek nema. Ako na kraju bude odobrena proizvodnja ovog automobila glavni konkurenti u ovom rastućem segmentu luksuznih SUV-ova bi mu bili Bentleyeva Bentayga i budući Rolls-Royce Cullinan pa čak i Lamborghini Urus. Moguće je da su u Mercedesu odlučili da sačekaju Rolls-Royce da vide koliki zaista interes vlada za takvim vozilima. Naravno, Maybach SUV bi skoro sigurno bio baziran na modelu GLS, a prema poslednjim informacijama čak postoji mogućnost i da kroz ruke Maybachovih stručnjaka na kraju prođe i produkcijska verzija Mercedeovog električnog koncepta EQ.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potvrđen Mercedes-Maybach SUV

 

mercedes%20maybach%20gls.jpg

 

SUV-ovi su popularni i na njima proizvođači po pravilu solidno zarađuju pa ne čudi da veliki igrači žele da ih imaju što više u svojoj ponudi. Isto važi i za Mercedes koji se može pohvaliti bogatim izborom SUV/crossovera, a kada svemu dodamo postojanje luksuznog brenda sasvim je logično da će u jednom trenutku bar jedan od tih SUV-ova dobiti Maybach verziju. Tačnije, u skladu sa ranijim najavama potvrđeno je da u Mercedesu planiraju da u bliskoj budućnosti svojim kupcima ponude SUV s Maybachovom znakom. Daimlerov šef Dieter Zetsche je gotovo pa potvrdio dolazak ovog automobila kada je u svom najnovijem intervjuu izjavio: ''Želeo bih vam sada reći da ćete ga uskoro videti, ali sačekajte još.'' Zetsche nije želeo da ulazi u nikakve detalje, ali od Maybachovog SUV-a se može očekivati bogata oprema, najbolji materijali, vrhunska izrada i snažna motorizacija, dakle sve ono što je potrebno da bi se ovaj automobil za kupce borio s Bentleyevom Bentaygom, Lamborghinijevim Urusom i sl. premium SUV-ovima. Takođe, veruje se da će se taj automobil bazirati na sledećoj generaciji modela GLS.

Na kraju dodajmo i da su se već pojavile informacije da bi ovaj model mogao da dobije i ''elektrifikovani pogonski sklop'', odnosno da bi kupcima na kraju mogla da bude ponuđena i hibridna verzija ovog luksuznog SUV-a. Za sada se ne zna kada bi ovaj automobil trebalo da bude predstavljen, ali najverovatnije se može očekivati na prelazu decenije, dok bi ''zelena'' verzija stigla nešto kasnije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-Maybach GLS concept na Salonu u Pekingu

 

mercedes%20maybach%20gls.jpg

 

Mercedes namerava da zada ozbiljne glavobolje Bentley Bentayga, Range Rover SVAutobiography i BMW X7 modelima, svojim novim GLS-om. Kako bi se to postiglo, pretvorili su Maybach u ultimativno luksuzno vozilo. Autocar prenosi da će Mercedes-Maybach GLS u biti predstavljen u konceptnoj formi na Salonu automobila u Pekingu, narednog meseca. Ni finalna proizvodna forma nije daleko: stiže već u novembru, na Salonu automobila u Los Anđelesu, a prve porudžbine očekuju se početkom 2019. Šta se može očekivati od prvog SUV-a iz Maybach-a? Isti izvor kaže da će ovo vozilo dobiti unapređenje izgleda u odnosu na regularni model, a još uvek nije poznato da li će imati duže međuosovinsko rastojanje, kako bi se razlikovalo od drugih modela. U njegovoj osnovi naći će se MHA platforma, koju deli sa najavljenim GLE i GLE Coupeom. Novi Mercedes GLS će, zajedno sa Maybachovim i AMG-jevim derivatima, biti lakši od aktuelnog GLS-a. Pogoniće ga bogat izbor motora, uključujući i hibridni i plug-in hibridni. Najsnažniji će biti Mercedes-AMG GLS 63 S sa, kako se veruje, 612 KS i 850 Nm. Na gornjoj slici je prikazan prototip ovog vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes Maybach SUV u klasičnoj formi

 

mercedes-maybach-suv 1.jpg

 

Nedavno predstavljeni Mercedesov koncept Ultimate Luxury nije baš pobrao velike simpatije kada je reč o dizajnu eksterijera, te su se neki entuzijasti bacili na posao i pokazali kako bi budući SUV zapravo mogao da izgleda. Mercedesov Ultimate Luxury koncept, predstavljen nedavno na Salonu automobila u Pekingu, izazvao je, najblaže rečeno, podeljena mišljenja, a najviše kritika upućeno je prilično nezgrapnom izgledu, naročito zadnjeg dela vozila, koji je pokušao da ''pomiri'' dizajnerske elemente limuzine i SUV-a.

 

mercedes-maybach-suv 11.jpg

 

Auto-entuzijasti se sa tim nikako nisu mogli pomiriti, te su mnogi uzeli stvar u svoje ruke i nacrtali svoje viđenje budućeg Mercedes-Maybach luksuznog SUV-a, koji nakon pomenutih ''tretmana'', sada i ne izgleda uopšte loše. Nadamo se samo da su i u Mercedesu svesni brojnih kritika na izgled pomenutog koncepta te da će budući luksuzni SUV biti možda nešto konvencionalnijeg, ali atraktivnijeg izgleda.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-Maybach SUV za 2019. godinu

 

mercedes-maybach suv.jpg

 

Mercedes-Maybach je pre nekoliko meseci na sajmu automobila u Pekingu imao jednu od najzanimljivih premijera, i to u vidu luksuznog SUV koncept vozila nazvanog Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. To je ipak bio samo koncept, dok bi prvi serijski Mercedes-Maybach SUV po pisanju pojedinih nemačkih medija na tržište trebalo da stigne tokom 2019. godine, i to na bazi nove generacije Mercedesa GLS. Bez obzira na istu platformu, Maybach SUV će se ipak razlikovati od običnog GLS-a, od modifikovanog eksterijera sa upadljivom hromiranom prednjom maskom, pa do prostranog i komfornog ensterijera najkvalitetnijim materijalima i bogatom opremom. Takođe, Mercedes-Maybach SUV će u zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika. Mercedes-Maybach-SUV će pre svega biti namenjen kupcima na Blsikom istoku i u Aziji, a po svemu sudeći pod haubom bi mogao da se nađe 4.0 litarski V8 motor. Ipak, ne treba u potpunosti isključiti ni V12 agregat kao i plug-in hybrid verziju. Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach SUV bi mogao da košta nekih 150.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes GLS na sajmu u Njujorku?

 

mercedes gls 2019.jpg

 

Iako nas od početka sajma automobila u najvećem gradu Sjedinjenih Država dele skoro četiri meseca, već su se pojavile spekulacije o mogućim premijerama novih modela koje će obeležiti ovu manifestaciju. Uz svakako najznačajniji američki sajam automobila, onaj koji se održava u Detroitu početkom godine, i sve bitniji novembarski auto-salon u Los Anđelesu, sajam u Njujorku predstavlja jednu od tri najvažnije izložbe novih modela automobila na severnoameričkom kontinentu. Osim po premijerama novih modela, njujorški auto-salon značajan je i po tome što je tradicionalno domaćin finala izbora za Svetski automobil godine. Kada sredinom aprila otvori svoja vrata za posetioce, ova manifestacija trebalo bi da ugosti nekoliko zanimljivih noviteta iz auto-industrije. Očekuje se da se među njima nađe i nova generacija najvećeg Mercedesovog SUV-a, model GLS. Novi GLS imaće stilske detalje preuzete sa, za broj manjeg, Mercedesa GLE koji je predstavljen u septembru. Ukoliko se ostvare prognoze da će GLS imati premijeru u Njujorku, ovaj model će se u prodaji naći u drugoj polovini 2019. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes Maybach GLS će se praviti u Americi

 

mercedes-maybach suv.jpg

 

Mercedes-Maybach je prošle godine na sajmu automobila u Pekingu imao jednu od najzanimljivih premijera, i to u vidu luksuznog SUV koncept vozila nazvanog Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. To je ipak bio samo koncept, dok bi prvi serijski Mercedes-Maybach SUV po pisanju pojedinih medija na tržište trebalo da stigne početkom 2020. godine, i to na bazi nove generacije Mercedesa GLS. Novi GLS i njegova Maybach verzija će premijeru imati kasnije ove godine, dok će se proizvodnja oba modela odvijati u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gde se trenutno prave Mercedesovi modeli C klase, GLE, GLE Coupe i aktuelni GLS).

Bez obzira na istu platformu, Mercedes-Maybach SUV će se ipak razlikovati od običnog GLS-a, od modifikovanog eksterijera sa upadljivom hromiranom prednjom maskom, pa do prostranog i komfornog ensterijera najkvalitetnijim materijalima i bogatom opremom. Takođe, Mercedes-Maybach SUV će u zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika. Mercedes-Maybach-SUV će pre svega biti namenjen kupcima u Kini i na Bliskom istoku, a po svemu sudeći pod haubom bi mogao da se nađe V8 motor sa više od 560 konja. Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach SUV bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postaiti i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen novi Mercedes GLS

 

mercedes gls 19.jpg

 

Među brojnim Mercedesovim premijerama planiranim za ovu godinu je i nova generacija velikog SUV modela GLS.

 

mercedes gls 199.jpg

 

Test primerci ovog vozila su proteklih dana uhvaćeni bez mnogo maske, dok se zvanična promocija očekuje već tokom sledeće nedelje na sajmu automobila u Njujorku.

 

mercedes gls 19999.jpg

 

Uz moderniji dizajn po uzoru na novije SUV modele sa trokrakom zvezdom, novi GLS dolazi i sa novom platformom pa će vozilo biti lakše i tehnološki naprednije nego ranije.

 

mercedes gls 1999.jpg

 

Neki izvori navode i da će novi GLS biti najbolji u klasi, i na putu i van njega. Takođe, najavljuju se i napredno vazdušno oslanjanje, upravljanje na sva četiri točka, kao i MBUX infotainment sistem. Amerikanci će dobiti verziju GLS 560 sa 4.0 litarskim V8 motorom, dok će u Evropi biti dostupne i druge verzije. Tako se pominje šestocilindrični turbo-dizelaš sa 286KS i 600 Nm (za verziju 350 d), kao i sa 340KS i 700 Nm (verzija GLS 400 d). U gami bi mogli da se nađu i benzinski četvorocilindraš sa 300KS, četvorocilindrični bi-turbo dizel sa 245KS, kao i plug-in hybrid varijante.

 

Osim toga, početkom 2020. godine se očekuje i Mercedes-Maybach SUV, i to upravo na bazi nove generacije Mercedesa GLS. Novi GLS i njegova Maybach verzija će se proizvoditi u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gde se trenutno prave Mercedesovi modeli C klase, GLE, GLE Coupe i aktuelni GLS). Bez obzira na istu platformu, Mercedes-Maybach SUV će se ipak razlikovati od običnog GLS-a, od modifikovanog eksterijera sa upadljivom hromiranom prednjom maskom, pa do prostranog i komfornog ensterijera najkvalitetnijim materijalima i bogatom opremom. Takođe, Mercedes-Maybach SUV će u zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika. Mercedes-Maybach-SUV će pre svega biti namenjen kupcima u Kini i na Bliskom istoku, a po svemu sudeći pod haubom bi mogao da se nađe V8 motor. Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach SUV bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postati i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je novi Mercedes GLS

 

mercedes gls 4.png

 

U javnosti su i pre zvanične promocije pojavile prve zvanične slike nove generacije Mercedesa GLS koji će premijeru imati sledeće nedelje na sajmu automobila u Njujorku.

 

mercedes gls 41111.jpgmercedes gls 411.jpg

mercedes gls 41111‚1.jpgmercedes gls 4111111.jpgmercedes gls 41111111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Mercedes GLS i zvanično

 

mercedes gls 6666666.jpg

 

Među brojnim Mercedesovim premijerama na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku je i nova generacija velikog SUV modela GLS.

 

mercedes gls 66.jpg

 

Uz moderniji dizajn po uzoru na novije SUV modele sa trokrakom zvezdom, novi GLS dolazi i sa novom platformom pa je duži, prostraniji i tehnološki napredniji nego ranije.

 

mercedes gls 6.jpg

 

Što se dimenzija tiče, novi GLS je duži za 7.7 cm od prethodnika (sada 521 cm), širok je 196 cm, međusosovinsko rastojanje je produženo za 6 cm (sada 314 cm), dok zapremina prtljažnika može da iznosi do 2.400 litara (kada se obore zadnja sedišta).

 

191659-mercedes gls 5.jpg mercedes gls 666.jpg

 

Takođe, kupcima će se nuditi verzije sa šest ili sedam sedišta.

 

mercedes gls 66666.jpg

 

Ovde i podatak da je GLS aerodinamičniji nego ranije pa koeficijent otpora vazduha iznosi 0.32.

 

mercedes gls 6666.jpg mercedes gls 511.jpg

 

Naravno, unutrašnjost je još luksuznija, a dostupni su između ostalog i digitalna instrument tabla, Mercedesov MBUX infotainment sistem, duža lista bezbednosnih i sistema za pomoć vozaču, kao i E-Active Body Control oslanjanje. U zavisnosti od tržišta u ponudi će biti više verzija, i to GLS 450 4Matic (Mild hybrid sa 48-voltnim el. sistemom, ima šestocilindrični benzinac sa 367KS i 500 Nm, uz električni EQ-Boost sistem privremeno dobija još 22KS i 250 Nm), sledi verzija GLS 580 4Matic (V8 benzinski motor sa 489KS i 700 Nm, takođe ima 48-voltni el. sistem i EQ-Boost sistem), a tu su i šestocilindrični dizelaši u verzijama GLS 350d 4Matic sa 286KS/600 Nm i GLS 400d 4Matic sa 330KS/700 Nm.

 

mercedes gls 5.jpg

 

Sve verzije imaju 9-stepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka. Prodaja novog Mercedesa GLS počinje do kraje ove godine, po cenama koje će u Nemačkoj startovati od oko 80.000 evra za baznu varijantu. Kasnije će se po nekim izvorima pojaviti i sportske AMG verzije, a početkom 2020. godine se očekuje i Mercedes-Maybach SUV, i to upravo na bazi nove generacije GLS-a. Novi GLS i njegova Maybach verzija će se proizvoditi u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gde se trenutno prave Mercedesovi modeli C klase, GLE, GLE Coupe i aktuelni GLS).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poznate cene za novi Mercedes GLS

 

191659-mercedes gls 5.jpg

 

Mercedes je otvorio knjigu narudžbina za svoj najprestižniji SUV model, novi GLS. O GLS-u su rečeni brojni superlativi, a možda najbolji opis je da se radi o S klasi među SUV-ovima. A budući da mnogi tvrde da je S klasa najbolji auto, zaključak dolazi sam po sebi.

 

mercedes gls 666666.jpg

 

Kako god, u Evropi ponuda kreće verzijom 350d sa 2.9 litarskim rednim šestocilindrašem. Daje 286KS i 600 Nm, do stotke stiže za 7 sekundi i vozi do 227 km/h. Prosečno troši nestvarnih 7.6-7.9 l/100 km. Početna cena je jednako nestvarna i iznosi 85.923 evra. Jači 400d ima isti motor, ali sa 330KS i 700 Nm. Brži je (6.3s, 238 km/h), potrošnja je ista, a startna cena 90.386 evra.

 

mercedes gls 6666.jpg

 

Standardna ponuda uključuje sedam sedišta, a uz doplatu se gubi jedno mesto u korist individualnih fotelja. Produžena konzola ka zadnjem delu košta 2.118 evra, MBUX infotainment s dva ekrana za zadnja sedišta još 2.796 evra, a posebno prijatna masažna prednja sedišta sa jonizatorom vazduha imaju cenu od 4.742 evra. Spolja GLS možete da doterate AMG line paketom za još 4.284 evra. Prve isporuke modela se očekuju do kraja godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i Mercedes AMG GLS 63

 

GLS63 AMG.jpg

 

Najveći SUV sa trokrakom zvizdom će u Top Gun izdanju, sa 600KS iz novog bi-turbo benzinca 4.0 V8 biti strah i trepet u ovoj ''muškoj'' klasi. Novi ''krovni'' SUV iz Štutgarta, Mercedes-Benz GLS, tek priprema tržišni iskorak, a već se priprema njegova vatrena luksuzno-sportska verzija. Kako pokazuje ilustracija ''X-Tomi Design''-a, Mercedes AMG GLS 63 će biti atraktivno i opako skockan i nabijen snagom. Najveća promena je pod prednjom haubom. Umesto bi-turbo benzinca 5.5 V8 sa 585KS imaće potpuno novi 4.0 V8 sa okruglo 600KS. Više detalja biće poznato uskoro, a procenjuje se da će u Nemačkoj koštati oko 145.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

youcar.jpg YouCar video: 2020. Mercedes GLS se zaglavio u pesku?!

 

Ustvari, samo se hvale iz Mercedesa šta GLS može :D Pokazuju nam kako radi i koja je razlika ako GLS ima ili nema E-Active body control.

Jedna od njegovih uloga je ''Rocking Mode.'' Vozači off-road automobila znaju da, u momentu kad se zaglave, mogu da se izvuku ako im neko pripomogne tako što zaljuljaju auto dok vozač daje malo gasa. Stane npr. dvoje ljudi, malo sa boka zaljuljaju SUV koji se zaglavio, i rešen problem. Fora je što GLS (koji ima ugrađen E-Active body control) može sam sebe da zaljulja u takvim situacijama i izvuče se kad se zaglavi.

Ako nećete da gledate ceo video, ''premotajte'' na 02:45

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl video: Test Novi Mercedes GLS

 

Mercedes GLS 580 V8 vs 450 R6:

 

 

 

carwow.jpg CarWOW video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek video: Test 2020. Mercedes GLS

 

Treća generacija donosi nikada veći GLS:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

youcar.jpg YouCar video: Test 2020. Mercedes GLS

 

Mercedes kaže da je ovo njegova S klasa u SUV segmentu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-Maybach GLS do kraja godine

 

5d7a7ce6dd7f8_mercedes-maybachsuv.jpg.dfad380139f2328b0a30e9f18d3222af.jpg

 

Luksuzni SUV model sa oznakom Mercedes-Maybacha će po pisanju pojedinih medija premijeru imati još tokom ove godine (možda u novembru na sajmu u Los Anđelesu). Kao baza će poslužiti nova generacija Mercedesa GLS, a i proizvodnja Mercedes-Maybacha GLS će se odvijati u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gde se pravi i novi GLS). Bez obzira na istu platformu, Mercedes-Maybach GLS će se ipak razlikovati od običnog GLS-a, od modifikovanog eksterijera sa upadljivom hromiranom prednjom maskom, preko doteranih svetala i novih točkova pa do prostranog i komfornog enterijera sa najkvalitetnijim materijalima i bogatom opremom. Takođe, Mercedes-Maybach GLS će u zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika, a moguće je i da dobije duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na regularni Mercedes GLS Mercedes-Maybach-GLS će pre svega biti namenjen kupcima u Kini i na Bliskom istoku, a po svemu sudeći pod haubom bi mogao da se nađe 4.0 litarski twin-turbo V8 motor (uz pogon na sva četiri točka i 9-stepeni automatski menjač) mada je moguće da dobije i 6.0 litarski twin-turbo agregat. Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach GLS bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postati i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro i Mercedes Maybach GLS

 

maybach gls 002.jpg

 

Luksuzni SUV model sa oznakom Mercedes-Maybacha bi premijeru trebalo da ima još tokom ove godine, verovatno u novembru na sajmu u Los Anđelesu. Najnovije špijunske slike takođe potvrđuju da će kao baza poslužiti nova generacija Mercedesa GLS, a i proizvodnja Mercedes-Maybacha GLS će se odvijati u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gde se pravi i novi GLS).

 

maybach gls 001.jpg

 

Mercedes-Maybach GLS će se od običnog GLS-a razlikovati po upadljivijem prednjem grilu (na definitivnom serijskom primerku će biti u hromiranom izdanju), većim točkovima kao i po komfornom ensterijeru sa najkvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom. Takođe, Mercedes-Maybach GLS će u zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika. Maybach-GLS će pre svega biti namenjen kupcima u Kini i na Bliskom istoku, a po svemu sudeći pod haubom bi mogao da se nađe 4.0 twin-turbo V8 motor sa 460 do 480KS (uz pogon na sva četiri točka i 9-stepeni automatski menjač) mada je navodno moguće da dobije i 6.0 V12 agregat. Verovatno će se pojaviti i plug-in hybrid varijanta sa oko 480 konja. Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach GLS bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postati i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro video: Test 2020. Mercedes GLS

 

I ovaj segment velikih luksuznih SUV modela se puni ponudom kao što su BMW X7, Lincoln Navigator, Range Rover...a novi GLS je Mercedeov odgovor na sve te automobile:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-Maybach GLS na Guangzhou Auto Show-u

 

maybach gls 002.jpg

 

Dugo najavljivani luksuzni SUV model sa oznakom Mercedes-Maybacha će svetsku premijeru imati na Guangzhou Auto Show-u u Kini, što je danas i zvanično potvrđeno iz nemačke kompanije. Kao što je već dobro poznato, kao baza će poslužiti nova generacija Mercedesa GLS, a i proizvodnja će se odvijati u Tuscaloosa fabrici u Alabami (gde se pravi i novi GLS).

 

Mercedes-Maybach GLS će se od običnog GLS-a razlikovati po upadljivijem prednjem grilu (na definitivnom serijskom primerku će biti u hromiranom izdanju), većim točkovima kao i po izuzetno komfornom enterijeru sa najkvalitetnijim materijalima i bogatijom opremom (sedišta sa grejanjem, masažom i ventilacijom, uz klima uređaj u više zona i MBUX infotainment sistem). Takođe, Mercedes-Maybach GLS će u zadnjem delu imati i opciona individualna sedišta za maksimalni komfor putnika. Imajući u vidu mesto promocije, ne iznenađuje da će Mercedes-Maybach-GLS pre svega biti i namenjen kupcima u Kini (kao i onima na Bliskom istoku), a po svemu sudeći pod haubom bi trebalo da se nađe 4.0 twin-turbo V8 motor sa 490KS i 700 Nm obrtnog momenta, uz EQ Boost starter generator koji dodaje još 21KS (a sve to uz pogon na sva četiri točka i 9-stepeni automatski menjač). Navodno je moguće da ovaj model kasnije dobije i 6.0 V12 agregat, ali je verovatnije da će se pojaviti i plug-in hybrid varijanta sa nekih 480KS. Više informacija u svakom slučaju sledi 21. novembra na zvaničnoj promociji.

Što se cene tiče, osnovni Mercedes-Maybach GLS bi mogao da košta nekih 200.000 dolara, čime će postati i najskuplji automobil koji će se proizvoditi u SAD-u.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Mercedes Maybach GLS

 

maybach gls.jpg

 

Kao što je već potvrđeno, luksuzni SUV model sa oznakom Mercedes Maybacha će svetsku premijeru imati na Guangzhou Auto Show-u u Kini. Dok se to ne dogodi pred nama je jedna ''teaser'' slika kao najava premijere koja će se održati 21. novembra. Više o Mercedes Maybachu GLS možete pročitati u prethodnim postovima teme na kojoj ste.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...