Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mercedes Maybach SUV / Mercedes-Maybach GLS

Recommended Posts

Brabus 900 Mercedes Maybach GLS

 

Brabus gls 04.jpg

 

U Brabusovoj bogatoj ponudi se nalazi još jedna modifikovana verzija ionako luksuznog modela Mercedes Maybach GLS.

 

Brabus gls 03.jpg

 

Za ovaj Brabus 900 je kao baza poslužio Mercedes Maybach GLS 600 4Matic a ovde imamo masku sa Brabus natpisom, 24-inčne alu točkove Monoblock M Platinum Edition, aerodinamički paket od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, proširenja blatobrana, pragovi, zadnji difuzor...), tamne Shadow Chrome detalje, modifikovano oslanjanje (auto je niži za 25 mm), jače kočnice, Brabus izduvni sistem, kao i izmene u unutrašnjosti (koža, ugljenična vlakna...).

 

Brabus gls 02.jpg

 

Pod haubom je 4.5 twin-turbo V8 motor sa 900KS i 1.250 Nm (mada ograničeno na 1.050 Nm) pa ubrzanje do 100 km/h traje 4.2 sekunde, dok je najveća brzina ograničena na 320 km/h.

 

Brabus gls 01.jpg

 

Pogon je na sva četiri točka, a menjač 9-stepeni automatik. Cena u vesti nije navedena, tj. ona se dobija samo na upit kod Brabusa.

 

 

 

Edited by neshaoct
dodao YT link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Mercedes Maybach GLS

 

mansory gls01.jpg

 

U aprilu je Brabus svojoj bogatoj gami dodao još jednu modifikovanu verziju ionako luksuznog modela Mercedes Maybach GLS, a sada je to uradio i Mansory.

 

mansory gls02.jpg

 

Dok Brabusova verzija ima 900KS i 1.250 Nm (mada ograničeno na 1.050 Nm), ovaj Mansory Mercedes-Maybach GLS raspolaže sa 820KS i 980 Nm obrtnog momenta.

 

mansory gls03.jpg

 

Ubrzanje do 100 km/h sada traje 4.4 sekunde, dok je najveća brzina ograničena na 300 km/h.

 

mansory gls04.jpg

 

U Mansory paketu su i 24-inčni alu točkovi, aerodinamički paket od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor...), opcioni bull bar, modifikovano oslanjanje, novi izduvni sistem, kao i izmene u unutrašnjosti (koža, ugljenična vlakna...). Cena nije navedena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Mercedes AMG GLS 63

 

Zahvaljujući 612KS/850Nm iz 4.0 V8 BiTurbo motora, ovaj veliki i težak SUV ovako ide od 0 do 289 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

edmunds.jpg Edmunds: Mercedes GLS vs Range Rover

 

Oba su veliki, luksuzni SUV-ovi sa tri reda sedišta - koji od njih je veći statusni simbol?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Mercedes AMG GLS 63

 

Kompletan test uključujući i vožnju maksimalnom brzinom na Autobanu: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Mercedes AMG GLS 63

 

Mansory Mercedes gls 04.jpg

 

Mansory ima još jednu ekskluzivnu ponudu za Mercedes AMG GLS 63.

 

Mansory Mercedes gls 03.jpg

 

Ako krenemo od motora, tu Mansory nudi dva paketa za twin-turbo V8. Prvi paket P720 podrazumeva pojačanje na 720KS i 1.000 Nm, dok paket P850 znači da je na raspolaganju 850KS i 1.100 Nm obrtnog momenta.

 

Mansory Mercedes gls 02.jpg

 

U Mansory paketu su i novi alu točkovi, aerodinamički paket od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, hauba, proširenja blatobrana, pragovi, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), opcioni bull bar, modifikovano oslanjanje, novi izduvni sistem, kao i izmene u unutrašnjosti (koža, ugljenična vlakna, patosnice od velura...).

 

Mansory Mercedes 01.jpg

 

Cena u kratkoj vesti nije navedena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uskoro Mercedes GLS restajling

 

mercedes gls 3.jpg

 

Seriji Mercedesovih restajling modela će se 4. aprila pridružiti i doterani GLS. Mada nemački proizvođač još ne otkriva detalje, uz jednu zatamnjenu sliku ide i najava da će cela GLS linija dobiti ''svež izgled, novi softver i promene opreme''.

Iako na ovoj slici nema mnogo toga da se vidi, ranije špijunske fotografije su pokazale da će veliki krosover dobiti izmenjenu prednju masku i sportskiji prednji branik. Zadnji deo ne bi trebalo da doživi veće promene, budući da se očekuju samo ažurirana svetla. Unutrašnjost bi trebalo da ide stopama obnovljenog modela GLE i da dobije novi volan i materijale. Uz sve to, očekuju se i revidirana oprema, novi USB portovi za punjenje i MBUX infotainment sistem druge generacije sa ekranom od 12.3 inča (uz bežični Android Auto i Apple CarPlay, kao i ''interaktivniji i sposobniji'' glasovni asistent).

 

Kao i GLE, doterani GLS 450 bi mogao da ima unapređeni 3.0 motor koji razvija 380KS/500Nm obrtnog momenta, što bi bilo blago poboljšanje od 13KS. Očekuje se i novi GLS 450e plug-in hybrid koji bi dobio 2.0 četvorocilindrični turbo motor, električni motor i bateriju od 23.3 kWh. U Mercedesu GLE ova kombinacija daje 386KS/649Nm obrtnog momenta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabus 900 Superblack

 

brabus 900 04.jpg

 

Još jedan Mercedes GLS je prošao kroz tretman u Brabusu, a rezultat je Brabus 900 Superblack.

 

brabus 900 03.jpg

 

Kao baza je poslužio Mercedes-AMG GLS63 4Matic, pri čemu ovde imamo masku sa Brabus logom, 24-inčne alu točkove Monoblock Z, aerodinamički paket od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor...), Shadow Gray detalje, modifikovano oslanjanje (auto je niži za 25 mm), jače kočnice, Brabus izduvni sistem, kao i izmene u unutrašnjosti (crna koža, alkantara, ugljenična vlakna...).

 

brabus 900 02.jpg

 

Pod haubom je 4.4 twin-turbo V8 motor sa 900KS i 1.050 Nm pa ubrzanje do 100 km/h traje 3.6 sekundi, dok je najveća brzina 330 km/h.

 

brabus 900 01.jpg

 

Na kraju, cena - 370.550 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: 2024 Mercedes GLS

 

Ako nije najveći, onda je tu odmah do najvećeg SUV-a koji se prodaje u Evropi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury neće u proizvodnju

 

maybach l02.jpg

 

Mercedes-Maybach je u aprilu 2018. godine na sajmu automobila u Pekingu izložio koncept vozilo Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, a zatim su neki izvori otkrili da bi nešto slično moglo da se pojavi i u serijskoj proizvodnji. Najnovije informacije iz Nemačke kažu da od toga ipak neće biti ništa.

Tačnije, nemački mediji navode da je projekat ili napušten ili stavljen na čekanje na neodređeno vreme. Odluka je u stvari doneta pre nekoliko meseci, što znači da serijska verzija neće ugledati svetlost dana, uprkos prethodnom planu da se automobil u Kini pojavi tokom 2025. godine. Automobil je trebalo da se proizvodi u Pekingu na EVA2 platformi koju koriste modeli EQE / EQE SUV i EQS / EQS SUV. Mercedes je u izjavi za nemačke medije priznao da je razvoj pauziran jer je automobil previše složen i skup za proizvodnju. Kompanija ističe da već ima dosta električnih automobila u prodaji u Kini kojima pokriva sve važne segmente.

 

maybach l01.jpg

 

U Mercedesu su ovo vozilo interno nazivali SUL, što znači Sport Utility Limousine, budući da predstavlja zanimljivu mešavinu SUV-a i sedana, a kombinuje tipične karakteristike oba karoserijska oblika, uz povišenu poziciju sedenja i atletski izgled. Impozantnom izgledu koncepta doprinose i 24-inčni alu točkovi u obliku turbine, kao i upadljiva prednja maska.

Podsećanja radi, Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury je dugačak 5.258 mm, širok 2.108 mm i visok 1.778 mm. Što se tehničkih specifikacija tiče, Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury ima pogon na sva četiri točka i četiri elektromotora sa ukupno 750KS. Sa jednim punjenjem baterija od 80 kWh autonomija iznosi do 500 km, a pet minuta punjenja je potrebno da se napune dovoljno za dodatnih 100 km puta. Na kraju, najveća brzina je el. ograničena na 250 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...