Jump to content
FAS Goran
Dagy

Fiat Stilo MW 1.9jtd

Recommended Posts

Pozz drugari, evo konacno da pradstavim moj auto. Nikako da stignem da ga slikam. Uglavnom sam imao u voznom parku Opel mada je bila i jedna Alfa. Ovo je prvi Fiat i mogu reci da sam zadovoljan. Gledao sam ih ali nikad nisam vozio Stila, bilo je tu par puntica i po neka Brava, ali davno. Od pre dve i po sam postao tatko tako da sam Calibru morao da zamenim neki karavanom. Tako da je prvo uletela Vectra B a od avgusta ju je zamenio Stilo.

Na prvi pogled mi se zasvideo pogotovo sto je bio mladji auto i ima tempomat (koji sam uvek prizeljkivao). Moj karavanius je jtd 2003.god sa 80ks (neko kaze da ima plivajuci a neko da nema plivajuci zamajac), Active oprema sa tempomatom, manuelna klima i ostalo standard za Stila. Nema naslon za ruku na koji sam navikao kod Opela a koji planiram da nabavim za ne znam da li moze i kako se montira, da li mora da se menja nesto kod srednje konzole ili ne. Prethodni vlasnik ima 76god tako da je ostavio par potpisa na autu u smislu ogrebotina ai zakacio ga je grad, tako da je malo krov na par mesta ulubljen.

Kupio sam ga sa 218.000 i uradio sve potrebne servise (ostali su mi zadnji sileni i prednji donji drzaci motora - lupka kad prelazim neravnine).

Od skoro mi se desilo da sam uredno zakljucao auto daljiskim i sledeci put nije hteo da otkljuca. Procitao sam na forumu da im je to mana i da mora da se menja kljuc. Razmisljam da li da zamenim kljuc ili jednostavije mozda da ugradim alarm koji ce vec da zakljucava daljiskim, ako moze neka sugestija od vas.

Pored toga nisam imao za sada nekih problema s'obzirom da ne prelazim neku km osim ako idemo na odmor ili obilazak familije, Bg i Nis.

Prvo dalje putovanje je bilo letovanje i put do Grcke i nazad, nekih 1500km i bilo je odlicno, sa svojih 80ks prilicno dobro vuce i brz je auto, nisam hteo da ispobavam max brzinu ipak mi je cela porodica u kolima ali lepo vuce :)

 

Za sad imam jendo pitanje za vas drugari vezano za dim iz auspuha pri vecim obrtajima i vecoj brzini. Uvek menjam brzine izmedju 2000 i 2500 obrtaja. Ali ako ga nagazim preko 3200-3500 iza mene ostaje oblak dima, stim sto ako je na leru i dajem gas i preko 3500 nema dima. To mi se nije desavalo na Vectri (isto dizelka). Sve tecnosti su Ok, ne gubi, ulje na max (okvirno kazem, ne gubi ulje). E sad da li je to zasto sto ga vozim uglavnom po lokalu, kreni - stani (od kuce do posla imam 4.5km) ili je nesto drugo. Nisam primetio neku promenu u radu motora i tako to.

 

E ja sam malo udavio ali rekoh da budem detaljan koliko je to moguce :P

 

Za prolece se spremam da ga obujem sa Blade 17", odlicne su mi i zbog dece da zatamnim zadnja stakla.

Pozzz

IMG_20161122_123150.jpg

IMG_20161119_144629.jpg

IMG_20161119_143709.jpg

IMG_20161119_144645.jpg

IMG_20161119_143630.jpg

IMG_20161119_143644.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se tice naslona za ruku, imas odgovarajucu DIY temu gde smo sve do detalja objasnili:

Ukratko, prilicno lako se ugradjuje, a cene za naslon (+ metalni nosac, ako vec nije fabricki tu na tvom pre-restyle modelu) su danas smesne. Prilicno povoljna i vrlo korisna investicija.

Sto se tice cadjenja, takodje imas odgovarajuce teme u tehnickom delu gde je sve detaljno objasnjeno? Da li ti je fizicki zatvoren EGR? Ako nije, moja iskrena preporuka je da se to odradi.

Sto se tice lupkanja napred preko neravnina, ja bih prvo proverio stabilizatore, tj. uporne spone (lako se proverava na bocno ljuljanje, a najcesce stradaju na trapu), kao i viljuske.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozz.Dobro dosao u stilisteee.Lep stilo i da te lepo sluzi.Ista boja kao moj,ali moj je coupee.;)Sto se tice zamajca ima plivajuci jedino ako neko nije budzio.Ako hoces da proveris da li imas uradi sledece.Na gornjoj strani menjaca imas plasticni crni cep.Kada ga skines vidis korpu i zamajac mrdanjem srafcigerom po zamajcu primetices mali luf i to ti je plivajuci. A ima i fiksni za http://www.ebay.it/itm/KIT-FRIZIONE-VOLANO-MONOMASSA-FIAT-STILO-192-1-9-JTD-1-9-D-MJ-59-74-kw-/281930376958?hash=item41a45c26fe:g:q38AAOSwDuJWuKOi . Naslon za ruku mozes montirati i ja sam na moj.Moj je vec imao ugradjen nosac tako da je muke bilo manje.Naslon je oko 20-25ee

U vezi dima moze biti vise stvari. Ja sam mom zatvorio egr.Ako zatreba plocica  za zatvaranje  egr-a tu smo.:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...