Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Nova Mazda CX-5 prikazana u Los Anđelesu

 

mazda%20c%202.jpg

 

Nakon što smo poslednjih meseci videli više maskiranih test primeraka nove generacije Mazdinog modela CX-5, ovaj crossover je i zvanično predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu.

 

mazda%20c%201.jpg mazda%20c%2022.jpg

 

Što se izgleda tiče, Mazda je i na novom CX-5 primenila dizajnerske smernice sa modela CX-9 i CX-4, dok se u značajno modifikovanoj unutrašnjosti ističe infotainment sistem.

 

mazda%20c%20222.jpg mazda%20c%2011.jpg

 

Najavljuju se i brojni sistemi asistencije vozaču, a kod top varijante i Nappa kožni enterijer.

 

mazda%20c%20111.jpg

 

Na američkom tržištu u ponudi ostaju 2.0 i 2.5 litarski Skyactiv-G benzinski motori, a na nekim tržištima će se nuditi i 2.2 litarski Skyactiv-D dizel agregat. Takođe, biće dostupne i verzije sa 4x4 pogonom.

 

mazda%20c%201111111.jpg

 

I novi CX-5 je dobio Mazdin novi sistem G-Vectoring Control (GVC) koji ograničava raspodelu obrtnog momenta i obezbeđuje najbolje prijanjanje na točkovima kojima je to potrebno.

 

mazda%20c%2011111.jpg

 

Na kraju, tu je i nova boja nazvana Soul Red Crystal, dok se početak prodaje u Japanu najavljuje za februar sledeće godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razmatra se Mazda CX-5 sa sedam sedišta

 

mazda%20c%20111.jpg

 

Polako postaje trend da se srednji SUV modeli produžavaju kako bi se dobilo više mesta za noge putnika na zadnjim sedištima ali i dodatni, treći red sedišta. Ovakav koncept mogla bi da primeni i Mazda za svoj novi CX-5. Mazda u svom proizvodnom programu ima nekoliko SUV modela, od kojih najveći ''CX-9'' ima sedam sedišta. S obzirom na veliku popularnost koju manji ''CX-5'' dostiže na domaćem ali i drugim svetskim tržištima, ozbiljno se razmatra mogućnost uvođenja verzije sa sedam sedišta i za ovaj model. Prema planu, prvo bi počela prodaja u Japanu, a zatim bi sledile i druge zemlje. Međutim, ostaje nejasno da li će biti produženo međuosovinsko rastojanje ili će unutrašnji prostor biti stisnut ugradnjom trećeg reda u gepek, koji bi bio namenjen prevozu dece. Potpuno nova Mazda CX-5 je nedavno predstavljena. Porudžbine se uveliko primaju a prvi primerci stići će do svojih kupaca već 2. februara. Mazda planira da prodaje oko 2.500 primeraka ovog modela na domaćem japanskom tržištu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evropska premijera nove Mazde CX-5 na sajmu u Ženevi

 

158539-mazda%20cx-5%2055.jpg

 

Svetska premijera nove generacije Mazde CX-5 je bila u novembru prošle godine na sajmu automobila u Los Anđelesu (stari model je inače prodat u više od 1.5 miliona primeraka širom sveta), dok će evropska promocija ovog crossovera biti održana početkom marta, na sajmu u Ženevi. Novi CX-5 je na tržištu Japana dostupan od 2. februara, a kako stvari sada stoje evropskim kupcima će biti na raspolaganju od leta.

 

mazda%20c%20222.jpg

 

Što se izgleda tiče, Mazda je i na novom CX-5 primenila dizajnerske smernice sa modela CX-9 i CX-4, dok se u značajno modifikovanoj unutrašnjosti ističe infotainment sistem.

 

mazda%20c%2011.jpg

 

Najavljuju se i brojni sistemi asistencije vozaču, a kod top varijante i Nappa kožni enterijer. I novi CX-5 je dobio Mazdin novi sistem G-Vectoring Control (GVC) koji ograničava raspodelu obrtnog momenta i obezbeđuje najbolje prijanjanje na točkovima kojima je to potrebno.

 

mazda%20c%2011111.jpg

 

U ovom trenutku nije poznato koji će se tačno motori nuditi u Evropi pa ovde podsećanje da na američkom tržištu u ponudi ostaju 2.0 i 2.5 litarski Skyactiv-G benzinski motori. Na nekim tržištima će se nuditi i 2.2 litarski Skyactiv-D dizel agregat, koji će sigurno stići i u Evropu. Takođe, biće dostupne i verzije sa 4x4 pogonom. Na kraju, treba podsetiti na vest u kojoj se kaže da bi Mazda trebalo da ponudi i CX-5 u verziji sa tri reda sedišta, za ukupno sedam putnika.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evropska premijera nove Mazde CX-5 u Ženevi

 

mazda%20cx-5%2011101.jpg

 

Mazda obeležava 50. godišnjicu nastupa na Međunarodnom auto salonu u Ženevi evropskom premijerom potpuno novog CX-5, drugom generacijom svojeg izuzetno popularnog kompaktnog SUV-a. Na središnjem delu štanda izloženi su i za 2017. godinu osveženi gradska Mazda2 i kompaktni SUV CX-3.

 

mazda%20cx-5%2010.jpg

 

Novi CX-5 takođe koristi adute koji su generaciju na odlasku učinili najprodavanijim Mazdinim modelom u Evropi. Karakteristična Jinba Ittai priroda prvog modela, s kojim je i predstavljena celokupna SKYACTIV tehnologija, sada je evoluirala u skladu sa Mazdinom filozofijom kod koje je u središtu čovek, kako bi svi putnici u vozilu mogli da dele osećaj sjedinjenosti vozača i automobila. Najbolji primer takvog pristupa je intuitivna unutrašnjost, znatno poboljšana udobnost i ergonimija, uključujući u ovoj klasi retko viđeni aktivni vozački displej sa projekcijom na vetrobransko staklo.

 

mazda%20cx-5%20121.jpg

 

Udobnost vožnje takođe je poboljšana zahvaljujući novim sedištima koja ne umaraju, boljoj izolaciji kabine, kao i unapređenom vešanju i pogonskim agregatima. Serijski sistem G-Vectoring Control (GVC), koji istovremno poboljšava upravljivost i sigurnost, samo je jedan od najnovijih Mazdinih dodataka za povećanje aktivne sigurnosti dostupnih u novom CX-5.

 

mazda%20cx-5%20111.jpg

 

Spolja, niža linija krova i minimalistički dizajn donose čvrsti sportski, a opet rafinirani izgled, koji se verovatno najbolje odražava u Soul crvenoj Crystal boji, novoj premium boji sa pojačanom dubinom i sjajem nalik onom kod dragog kamenja.

 

mazda%20cx-5%20111111.jpg

 

Otelotvorujući Mazdinu strast za užitkom u vožnji u svakom automobilu koji proizvodi, za 2017. godinu osveženi Mazda2 i CX-3 nude još bolje vozne karakteristike, mada su i do sada bili među najboljima u svojim kategorijama. GVC i kod njih postaje serijska oprema kod svih varijanti, a oba modela sada dolaze sa proširenom paletom i-ACTIVSENSE sistema za povećanje aktivne sigurnosti, koji između ostalog koriste benefite nove tehnologije prednje kamere.

 

mazda%20cx-5%20192.jpg

 

Mazda je napravila veliki napredak u smislu udobnosti i rafiniranosti unutrašnjosti, unapređujući brojne elemente, od displeja, preko upravljača, pa sve do završne obrade. Pritom je nagrađivani spoljašnji izgled uglavnom ostao nepromenjen.

 

mazda%20cx-5%2011111111.jpg

 

S početkom marta i 87. Geneva Motor Show-a Mazda ulazi u poslednji mesec fiskalne godine koja završava 31. marta i u kojoj je na dobrom putu ostvarenja rekordne globalne prodaje vozila. Pritom krosoveri čine 39% ukupne prodaje. Japanski proizvođač je takođe objavio dvocifreni rast prodaje u Evropi već četvrtu godinu za redom, prvenstveno zahvaljujući odličnim tržišnim rezultatima SUV-ova serije CX.

 

mazda%20cx-5%201111111.jpg

 

Modeli za 2017. godinu biće raspoloživi u toku proleća, dok će se potpuno novi CX-5 u prodaji pojaviti pred leto. Sva tri modela, zajedno sa ostatkom Mazdine ponude, mogu se razgledati na štandu 5150 u paviljonu 5.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proizvodnja nove Mazde CX-5 u dve fabrike

 

158539-mazda%20cx-5%2055.jpg

 

Pored svoje fabrike u Hirošimi, nova Mazda CX-5 proizvodiće se i u Hofuu. Proizvodnja ovog automobila počela je u novembru, a osim pomoći ovom proizvođaču da postigne da podmiri potražnju za svojim SUV-ovima na globalnom nivou, deo plana je i da se prodaja na godišnjem nivou poveća na 1.65 miliona vozila. ''Sa CX-4 i početkom proizvodnje CX-5 u fabrici u Hofuu, kao i našim planom da napravimo proizvodni okvir koji će obezbediti više fleksibilnosti između fabrika i modela. Učinićemo sve što možemo da bi naši kupci krosovera dobili vozila koja žele, što je moguće brže'', rekao je izvršni menadžer za globalnu proizvodnju ove kompanije Masatoši Marujama.

Nova Mazda CX-5 predstavljena je u Japanu februara ove godine, a o njenoj popularnosti najbolje govori činjenica da je do sada prodato 16.639 jedinica, što postavlja otprilike sedam puta više u odnosu na mesečni cilj. Osnovni model u Japanu košta 2.462.400 jena (oko 20.130 evra), a pokreće ga 2.0-litarski benzinski motor i ima pogon na prednjoj osovini, dok verzija na vrhu ranga košta 3.002.400 jena (oko 24.500 evra) i ima pogon na sva četiri točka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emisija SAT: Proba Mazda CX-5

 

Nakon pet godina od kako se pojavila Mazda CX-5 stigla je i njena druga generacija, a ekipa emisije SAT imala je ekskluzivnu priliku da ovaj automobil vozi na promociji održanoj u Italiji. Japanski SUV dolazi kao odgovor na nove izazivače u segmentu, kao što su Seat Ateca i Škoda Kodiaq. U poređenju sa prethodnikom sa dužinom od četiri metra i 55 centimetara, novi model je tek neznatno duži, ali je sa visinom od metar i 68 centimetara, za tri centimetra niži, zbog čega nudi više sportskog stila.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Mazda CX-5 od 23.290 evra u Srbiji

 

mazda%20cx-5%2011101.jpg

 

Cene kreću od 23.290 evra, koliko košta CX-5 G165 Emotion sa motorom od 121 kW/165KS i menjačem sa 6 brzina. Kompletan cenovnik za CX-5 i ostale Mazdine modele pogledajte na sajtu Mazde za Srbiju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...