Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Brazil 2016.

Recommended Posts

Hamiltonu pol pozicija na Interlagosu

 

157776-hamilton.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na pretposlednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Brazila. Aktuelni šampion je do najboljeg startnog mesta na stazi Interlagos došao u vremenu od 1:10.736 minuta. Hamiltonu je pol pozicija u Sao Paulu deseta ove sezone, a osvojio ju je sa desetinkom prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Nika Rozberga. Nemac je tokom celih kvalifikacija izazivao Hamiltona, ali je branilac titule uspeo da se održi na čelu. Pred Veliku nagradu Brazila, koja startuje u nedelju u 17 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1, Rozberg ima 19 bodova više od Hamiltona u generalnom plasmanu. Nemac ima šansu da već na Interlagosu osvoji svoju prvu titulu, a to će učiniti ako osvoji šest bodova više od Britanca. I dok su vozači Mercedesa bili klasa za sebe, iza njih je vođena velika borba, a bolji od ostalih bio je Kimi Raikonen u Ferariju. Četvrto vreme imao je vozač Red Bula Maks Ferstapen, a pratili su ga Sebastijan Fetel u drugom Ferariju, timski kolega Danijel Rikardo i vozač Hasa Roman Grožan. Među prvom desetoricom našli su se i dvojac Fors Indije Niko Hilkenberg i Serhio Peres, kao i Fernando Alonso u Meklarenu.

Prva dva dela kvalifikacija nisu donela velika iznenađenja, a uz vozače Zaubera i Menora eliminisani su i Dženson Baton u Meklarenu i vozač Renoa Kevin Magnusen. Baton je bio 17, ispred Magnusena, Paskala Verlajna, Estebana Okona, Markusa Eriksona i Felipea Nasra. U drugom delu, prvi ispod crte bio je Valteri Botas u bolidu Vilijamsa, ispred ozača Hasa Estebana Gutijeresa i timskog kolege Felipea Mase. Brazilac je pošto je završio svoj kvalifikacioni krug izašao iz bolida i pozdravio navijače, pošto je vozio poslednje kvalifikacije na Interlagosu. Pozicije od 14. do 16. na startu zauzeće vozači ekipe Toro Roso Danil Kvjat i Karlos Sains junior i Džolion Palmer u Renou.

 

Alonso: Ljubiteljima F1 treba plaćati da je gledaju

Vozač Meklarena Fernando Alonso rekao je da veruje da bi ljubiteljima Formule 1 trebalo platiti da gledaju taj sport, pošto je umalo zaspao dok je pored staze pratio drugi trening za Veliku nagradu Brazila. Dvostruki svetski šampion je poslednju trećinu drugog treninga u petak na stazi Interlagos pratio pored staze, posle kvara svog bolida. Španac je po povratku u padok rekao da ono što je video tokom tih 35 minuta, od kojih je deo proveo izigravajući kamermana, bilo izuzetno dosadno. ''Ljubitelji Formule 1 žele da vide brze bolide, da ne možete da zatvorite usta od oduševljenja kada prolaze pored vas. Bio sam 30 minuta uz stazu i spavalo mi se. Sreća je što sam našao stolicu i kameru. Da nisam, bilo bi nemoguće gledati to. Trebalo bi da plaćamo ljude koji su na tribinama da gledaju bolide kako prolaze'', rekao je Alonso. Alonso je pružio najveću zabavu navijačima kada ga je je kamerman pitao da li želi da preuzme kontrolu nad kamerom. Sve se desilo tačno godinu dana kada se našao u centru pažnje kada je našao stolicu na koju je seo posle kvara svog Meklarena u ranom delu kvalifikacija. ''Moram da idem u korak sa tehnologijom i bolje naučim da kontrolišem taj džojstik kojim se kontroliše kamera, pošto je veoma osetljiv. Rekli su mi preko radija da će preko te kamere pustiti snimak kako Serhio Peres nailazi, pa sam pokušao da ga nađem, ali sam umesto njega našao nebo i asfalt. Žao mi je što sam bio toliko loš sa kamerom, nadam se da će me pustiti da je testiram tokom Porše Superkupa za slučaj da se zaustavim i sutra'', istakao je Alonso uz osmeh.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamilton najbolji u haosu, odluka o prvaku u Abu Dabiju

 

hamilton%20pobed.jpg

 

Kako prenosi Sport klub, vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na pretposlednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Brazila, i odložio odluku o šampionu. Branilac titule je prvi put u karijeri slavio na stazi Interlagos na veoma haotičnoj trci voženoj u izuzetno teškim vremenskim uslovima, u kojima su vozači više bili iza bezbednosnog vozila nego što su se trkali. Hamilton je u Sao Paulu upisao 52. pobedu u karijeri, ispred svog timskog kolege Nika Rozberga, pa je pred veliko finale u Abu Dabiju smanjio zaostatak u generalnom plasmanu u odnosu na Nemca na 12 bodova. Uz njih dvojicu na podijumu se našao vozač Red Bula Maks Ferstapen.

 

Velika nagrada Brazila nije pružila mnogo akcije, pošto je viđeno tek 25 krugova pravog trkanja od 71. Ostatak su vozači proveli iza bezbednosnog vozila ili u svom boksu, pošto je trka bila prekinuta u tri navrata. Do prvog prekida je došlo u 21. krugu, kada je Kimi Raikonen u Ferariju u ogradu pored staze i odbio se na drugu stranu. Posle pola sata pauze, trka je ponovo krenula, ali je taj deo potrajao samo sedam krugova pre novog prekida zbog uslova na stazi, a treći prekid izazvalo je odustajanje Felipea Mase na ulazu u prvu krivinu u 48. krugu. Tokom trke je viđeno još nekoliko incidenata, a jedan i čak pre nje, pošto je vozač Hasa Roman Grožan izleteo kada je izašao na stazu na putu do startnog poretka. Najviše sreće imao je Sebastijan Fetel u Ferariju, koji se okrenuo na stazi u desetom krugu, ali je potom uspeo da se vrati u trku i probije se do petog mesta.

Hamilton je od starta do cilja bio u vođstvu, dok je Rozberg u jednom trenutku ostao bez drugog mesta, pošto je Ferstapen uspeo da ga pretekne u 32. krugu. Međutim, Holanđanin je morao da prepusti drugu poziciju kada ga je tim pozvao u boks desetak krugova kasnije. Ferstapen je u samom finišu trke vozio sjajno i probio se do trećeg mesta odličnim preticanjem Serhija Peresa bolidu Fors Indije u pretposlednjem krugu. Peres je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Fetela, vozača ekipe Toro Roso Karlosa Sainsa juniora i timskog kolege Nika Hilkenberga. Među osvajačima bodova našli su se i drugi vozač Red Bula Danijel Rikardo, Felipe Nasr u bolidu Zaubera i vozač Meklarena Fernando Alonso. Bodovi koje je Nasr osvojio izuzetno su značajni, pošto je Brazilac doneo prve bodove Zauberu ove sezone. Ovogodišnji šampionat Formule 1 završava se Velikom nagradom Abu Dabija 27. novembra, a rasplet u borbi za titulu ćete moći da pratite u direktnom prenosu na Sport klubu.

 

Rezultati trke za Veliku nagradu Brazila:
1. Luis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes 3:01:01.335

2. Niko Rozberg (Nemačka) Mercedes + 11.455

3. Maks Ferstapen (Holandija) Red Bul + 21.481

4. Serhio Peres (Meksiko) Fors Indija + 25.346

5. Sebastijan Fetel (Nemačka) Ferari + 26.334

6. Karlos Sains junior (Španija) Toro Roso + 29.160

7. Niko Hilkenberg (Nemačka) Fors Indija + 29.827

8. Danijel Rikardo (Australija) Red Bul + 30.786

9. Felipe Nasr (Brazil) Zauber + 42.620

10. Fernando Alonso (Španija) Meklaren + 44.432

11. Valteri Botas (Finska) Vilijams + 45.292

12. Esteban Okon (Francuska) Menor + 45.809

13. Danil Kvjat (Rusija) Toro Roso + 51.192

14. Kevin Magnusen (Danska) Reno + 51.555

15. Paskal Verlajn (Nemačka) Menor + 1:00.498

16. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren + 1:21.994

odustali:
17. Esteban Gutijeres (Meksiko) Has

18. Felipe Masa (Brazil) Vilijams

19. Džolion Palmer (Velika Britanija) Reno

20. Kimi Raikonen (Finska) Ferari

21. Markus Erikson (Švedska) Zauber

22. Roman Grožan (Francuska) Has

 

Generalni plasman vozača:
1. Niko Rozberg 367

2. Luis Hamilton 355

3. Danijel Rikardo 246

4. Sebastijan Fetel 197

5. Maks Ferstapen 192

6. Kimi Raikonen 178

 

Generalni plasman konstruktora:

1. Mercedes 722

2. Red Bul 446

3. Ferari 375

4. Fors Indija 163

5. Vilijams 136

6. Meklaren 75

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...