Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Najveća fabrika policijskih automobila u EU / Policijska vozila

Recommended Posts

5 minuta automobilske pornografije

 

lamborghini-huracan-police.jpg

 

U cilju promocije najnovijeg Huracana Lamborghinijev diler iz Palm Beacha napravio je kratki promo film u kome policijski Huracan (dobri momak) juri Gallardo Superleggeru (loš momak) gradskim ulicama. Profesionalno snimljeni video uz fantastični zvuk V10 mašina prava je poslastica za ljubitelje automobila!

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemačka policija: BMW 3 pun falinki

 

bmw%20police.jpg

 

Kako prenosi RTS, posle šest meseci testiranja, policija nemačke države Severna Rajna-Vestfalija zaključila je da njihovi patrolni automobili BMW serije 3 ne odgovaraju nameni i pronašla 25 falinki. Zaključak unutrašnjeg izveštaja glasi da ''BMW potpuno ne odgovara patrolnoj dužnosti''. Izveštaj je napravljen na osnovu iskustava policajaca sa BMW 318d sa 150 konjskih snaga. Jedna od zamerki jeste da je previše mali, što je uzrokovali dodatne probleme. Primera radi, gepek nema dovoljno mesta za smeštanje zaštitne opreme, pa su je policajci odlagali za zadnja sedišta što je dalje dovodilo do problema ukoliko treba nekog da privedu jer nemaju gde da ga smeste. Sedenje na suvozačevom sedištu rezultiralo je modricama i ugruvanim kolenima zbog načina na koji su radio i kvake pozicionirane. Bezbednosni pojasevi nisu podesivi, pa je nekim policajcima smetalo zbog držanja oružja. Još jedan problem je osvetljenje. Lampe iznad glava automatski se isključuju kada se zatvore vrata, što može da bude izuzetno opasno kada policajci odgovaraju na saobraćajnu nesreću. Država je na lizing uzela 1.845 automobila prošle godine, a Severna Rajna-Vestfalija je za to izdvojila 21 milion evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi S7 Sportback za policiju u Australiji

 

156755-audi%20rs7%201111.jpg

 

Policijske snage Dubaija i Abu Dabija svakako imaju najmoćnije i najskuplje patrolne automobila na svetu, ali ni Australija nije za potcenjivanje. Nakon Porschea 911, Audija RS4 Avant i Lexusa RC F, organi reda u australijskog Novog Južnog Velsa sada mogu da se pohvale i Audijem S7 Sportback. Istina, ovaj prestižni automobil ustupljen im je na korišćenje tokom narednih 12 meseci, ali poklonu se ne gleda u zube.

 

156752-audi%20rs7%201.jpg

 

Iako je po svojim performansama Audi S7 Sportback idelan da se upusti u jurnjavu za prekršiteljima zakona po australijskim putevima koji se pružaju u nedogled, ovaj automobil će kao i drugi luskuzni modeli koje koristi policija te države pre svega služiti u promotivne svrhe, za potrebe kampanje približavanja između policije i lokalne zajednice, naročito kada je reč o mlađoj populaciji.

 

156753-audi%20rs7%2011.jpg

 

Policijski S7 Sportback dobio je spoljašnjost karakterističnu za patrolna vozila, a u njenom dizajniranju pomogli su i fanovi Audija koji su glasali za razne predloge na Facebook stranici ovog proizvođača.

 

156754-audi%20rs7%20111.jpg

 

Da Audi S7 Sportback u slučaju potrebe itekako može da pojuri za kriminalcima u brzim automobilima, stara se njegov 4.0 V8 bi-turbo sa 450 ks (331 kW) i 550 Nm maksimalnog obrtnog moment. Zahvaljujući ovom motoru, automobil iz mesta do stotke ubrzava za samo 4.6 s.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

vauxhall%20police.jpg

 

Vauxhall, brat blizanac Opela unutar koncerna General Motors, nedavno je otvorio najveću fabriku specijalizovanu za preradu civilnih u policijska vozila za Evropu. Pogon se nalazi u Lutonu u Bedfordshireu, a kapacitet mu iznosi 2.500 vozila godišnje, što uključuje komercijalna vozila kao što su Combo, Movano i Vivaro, a ne samo automobile kao što su Corsa, Astra, Insignia i Mokka. Glavni proizvod je Astra, koja se sa oznakama Opel ili Vauxhall kao civilni automobil doprema u Luton i tamo u potpunosti priprema za kupce - policijske uprave širom Ujedinjenog Kraljevstva po principu ključ u ruke. Razlog za otvaranje novog pogona je promena u potrebama policije prilikom korišćenja vozila, pogotovo putničkih automobila. Sada je neophodno da imaju više mesta za kompjutersku opremu kao što su npr. toughbook tableti i 4G povezivost, a u ovoj fabrici se ugrađuje sve potrebno za svakodnevni policijski rad.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlazak legende: Policijska Crown Victoria je pred izumiranjem

 

169368-ford%20police.jpg

 

Poslednji primerak legendarnog Fordovog modela je penzionisan iz sastava policijskih snaga Nevade. Omiljen među Amerikancima, a posebno državnim službama, ovaj Fordov model je obeležio nekoliko poslednjih decenija. Voleli su ga podjednako i taksisti i policajci, koje je opčinjavao svojom robusnom izradom. U NHP-u (Nevada Highway Patrol) su svesni da je Fordovog dinosaura pregazilo vreme i da su nova policijska vozila bolja u svakom pogledu, ali penzionisanje poslednjeg primerka je ipak prošlo u nostalgičnim mislima za prošlim vremenima. Josh O'Rourke iz NHP-a kaže da je voleo taj auto iz više razloga: ''Pozadi ima puno mesta za zatvorenike, u prtljažnik stane sva naša oprema, a pouzdanost je vrhunska''. Policijske snage sada koriste Dodge Chargere i Fordove SUV-ove, koji su značajno moderniji i štedljiviji od Crown Vica. Ti automobili olakšavaju obavljanje svakodnevnih zadataka, ali policijski službenici su složni da je imidž starog Forda neponovljiv. Podsetimo, Ford je obustavio proizvodnju Crown Victorije još 2011. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako su se menjali policijski Fordovi kroz istoriju

 

Screenshot YouTube

 

Ford je objavio zanimljivu animaciju na kojoj su prikazani patrolni automobili koje je od 1950-tih ta kompanija izrađivala za potrebe snaga reda u SAD.  Ford je decenijama veoma popularan kao policijski patrolni automobil u Americi, a jedan od značajnijih modela bio je Mainline u sedan verziji, koji otvara ovaj kratki video.  Interceptor iz 1952. imao je za to vreme impozantni V8 motor sa 125 ks, dok se 4 godine kasnije pojavio unapređeni model sa čak 215 konjskih snaga.  Policijski Fordovi vremenom postajali sve moćniji, pa su tako početkom 70-tih imali motore od preko 400 “konja”.  U skladu sa savremenim trendovima u automobilskoj industriji, najnoviji policijski Ford Fusion (u Evropi poznat kao Mondeo) ima hibridni pogon u čijem je srcu twin-turbo EcoBoost V6 agregat.

 

preuzeto sa - B92

Share this post


Link to post
Share on other sites

MUP: Kupili smo Škode Rapid jer su bile jeftinije od Fiata 500L

 

mup%20skoda.jpg

 

Rukovodili su se pre svega cenom vozila Škoda Rapid koja je bila, kaže, značajno povoljnija od Fiata 500L, kaže državni sekretar u MUP-u. Nova patrolna vozila za pripadnike srpske policije nabavljena su u skladu sa zakonom i niko od ponuđača i učesnika u postupku nije imao primedbe, izjavio je državni sekretar u MUP Milosav Miličković, koji je objasnio da se nova patrolna vozila nabavljaju u sklopu velikog i kapitalnog projekta ''Osavremenjivanje voznog parka MUP''. Na pitanje da li je za nabavku automobila bio raspisan javni tender, Miličković je za Tanjug rekao da je postupak nabavke vozila sproveden u skladu sa procedurama vezanim za realizaciju kapitalnih projekata i u skladu sa članom 128. Zakona o javnim nabavkama koji reguliše nabavke iz oblasti odbrane i bezbednosti. U vezi sa tim, ističe, donet je odgovarajući zaključak Vlade Srbije kojim je utvrđena poverljivost postupka i realizacija putem neposredne pogodbe. Kako je naveo, u postupku su pribavljene ponude od zastupnika za vozila marke Peugeot, Fiat i Škoda, odnosno brendova koji su najzastupljeniji u voznom parku MUP-a i uopšte na tržištu Srbije. Objasnio je da je nakon pregovaračkog postupka izabrana najpovoljnija ponuda.

 

''Kupljeni su automobili Škoda Rapid jer smo time za isti novac uspeli da nabavimo veći broj vozila. Na isti način i od istih dobavljača su nabavljana vozila za vojsku i policiju i tokom prethodnih vlada'', napomenuo je Miličković. Na primedbi koje su se pojavile u javnosti na to što nije kupljen Fiat 500L, Miličković odgovara da su svi imali ravnopravne šanse. Ali, dodaje, rukovodili su se pre svega cenom vozila Rapid koja je bila, kaže, značajno povoljnija od Fiata 500L. Naglasio je da su svi koji su učestvovali u postupku dobili Odluku o dodeli ugovora sa veoma detaljnim obrazloženjem na desetak strana, koje sadrži sve elemente prispelih ponuda, čime su, kaže, svi ponuđači i učesnici u postupku u detalje upoznati sa ponudama svojih konkurenata. ''Nije bilo niti jednog prigovora, odnosno žalbe. To verujem da najbolje govori da je sve urađeno u skladu sa zakonom, jer da je nešto bilo mimo propisa, verujem da bi imali primedbe'', ističe Miličković.

 

Upitan koji je ukupan iznos nabavke i da li će možda biti nabavljena i neka druga vozila, Miličković je naveo da je ove godine za nova vozila izdvojeno 700 miliona dinara, a da će biti nastavljeno ulaganje i u narednom periodu. Naveo je da je pre nabavke 710 novih patrolnih automobila prosečna starost vozila u MUP-u bila 14 godina, a da su policijski službenici koristili automobile koji nisu najbezbedniji, od kojih su mnogi prešli više od 250.000 kilometara. ''Drago mi je što posle više godina imamo priliku da, zahvaljujući ogromnom trudu ministra Nebojše Stefanovića, obnovimo vozni park i olakšamo policajcima svakodnevni rad'', kaže Miličković. ''Sa osavremenjavanjem voznog parka MUP-a tek smo počeli, a u naredne dve godine ovaj projekat biće nastavljen i tek sledi nabavka još vozila, gde će, verujem, biti i drugih proizvođača'', rekao je on. Govoreći o raspoređivanu nabavljenih automobila po organizacionim jedinicama MUP-a, Miličković je naveo da raspodelu vozila vrši Direkcija policije u skladu sa stvarnim potrebama pripadnika policije i na osnovu prethodno izvršene analize funkcionalnosti postojećeg voznog parka. ''Vodili smo računa da pre svega od stanja vozila na terenu donesemo odluku gde je najneophodnija zamena dotrajalih patrolnih vozila, kako bi vozila bila adekvatno rasporedena. Svih 27 policijskih uprava na teritoriji Srbije dobilo je određenu količinu vozila, koja će, verujem, olakšati njihov svakodnevni rad'', kaže državni sekretar u MUP-u. Istakao je da se ulaganjem u bolje uslove rada direktno utiče na njihovo efikasnije postupanje, brži izlazak na teren, a time i na veću bezbednost svih građana Srbije. ''Zato verujem da su ovom nabavkom na dobitku i pripadnici policije, ali i građani'', istakao je Miličković.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dali 10 miliona evra za električne automobile koje ne voze

 

bmw i3 la.jpg

 

Policija Los Anđelesa nabavila je 2016. godine 100 električnih automobila kako bi smanjila zagađenje koje uzrokuju njihovi službeni automobili, ali i radi uštede na gorivu. Godinu dana kasnije, novinari su istraživali koliko i kako se ova vozila koriste. Gradske vlasti i uprava policije Los Anđelesa odlučili su 2016. da flotu patrolnih vozila obogate sa 100 električnih automobila BMW i3. Gradonačelnik Los Anđelesa tada je izjavio da je cilj da se ubrza uvođenje ''zelenih'' vozila u javne službe, od čega grad pored ekološke ima i ekonomsku korist. Nakon nešto više od godinu dana od svečane primopredaje automobila, koja je protekla uz veliku medijsku pažnju, lokalna televizijska stanica KCBS-TV istraživala je koliko i kako policijski službenici koriste ova električna vozila.

S obzirom da ovaj BMW i3 ima relativno skroman radijus kretanja sa punim baterija, planirano je da ne bude korišćen kao klasični patrolni automobil, već uglavnom za potrebe administrativnog osoblja policije. Međutim, novinari pomenute TV stanice ne samo da su utvrdili da se službeni automobili na struju ne koriste u službene svrhe, već da se skoro uopšte i ne voze, iako je njihova nabavka koštala poreske obveznike preko 10 miliona dolara. Koristeći skrivene kamere, ali i javno dostupne podatke o pređenoj kilometraži, novinari su otkrili da su za nešto više od godinu dana vozila ukupno prešla od svega nekoliko stotina do nekoliko hiljada milja, a pojedini službenici uhvaćeni su ''na delu'' kako službene BMW-e i3 voze dok obavljaju privatne poslove, poput odlaska kod manikira ili na ručak.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford radi na samovozećem policijskom automobilu

 

Ford Interceptor 11.jpg

 

Ford je patentirao neke segmente samovozećeg policijskog vozila, koje će biti u mogućnosti da se samostalno kreće saobraćajnicom i da automatski kažnjava one koji krše saobraćajne propise. Vozila će komunicirati međusobno, a ako primete prekršioca, međusobno će razmeniti informacije. Policijsko vozilo će upozoriti prekršioca na prekršaj, izdaće kaznu, ili će ga naterati da se zaustavi i isključi iz saobraćaja. Zanimljivo je da će ova upozorenja i pisanje kazni biti procedure koje će moći da se obave i dok se vozilo kreće.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Mercedes policijska vozila

 

mercedes police

 

Promocija će biti na događaju General Police Equipment Exhibition & Conference (GPEC), koji će se u Frankfurtu održati od 20. do 22. februara. 

 

mercedes police

 

U pitanju su pick-up vozilo Mercedes X klase (sa širim tragom točkova, modifikovanim oslanjanjem i kočionim sistemom), pa Vito Tourer, E klasa karavan sa dizel motorom, kao i GLC 350e 4Matic (PHEV verzija).

 

mercedes police

 

Svi su sa eksterijerom u bojama nemačke policije i sa specijalnom policijskom opremom. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford izaziva novim Explorerom na malo dugačiji način

 

Ford-Police-Interceptor 1.jpg

 

Ford je najavio da će sledeća generacija ''Police Interceptor Utility'' - drugim rečima policijskog vozila - dolaziti standardno sa hibridnim pogonom. Predstavljanjem novog pogonskog sklopa za policiju, Ford je ujedno i potvrdio da će nova generacija modela Explorer, na kom je ''Police Interceptor Utility'' baziran, dobiti i veću bateriju. Civilni Explorer bi trebalo da krene u prodaju naredne godine. Ford nije otkrio mnogo detalja o novoj pogonskoj jedinici, sem da u policijskoj verziji može da postigne potrošnju u kombinovanim uslovima od 12 litara na 100 km, što je 40% manje nego kod aktuelne verzije. Dve ''tizer'' slike u isto vreme predstavljaju i prvi pogled na sledeću generaciju Ford Explorera.

 

Ford-Police-Interceptor 11.jpg

 

Ceo profil novog SUV-a podseća na profil Range Rover Sporta, sa kojim smo se upoznali pre nekoliko godina. Zadnje LED grupe imaju sličan izgled onima sa aktuelne generacije Explorera, ali se čini da su prednje LED svetlosne grupe uže, i više zakošene ka nazad. Karakterišu ih i LED dnevna svetla na gornjem delu. Ford navodi da novi hibridni pogon ''Police Interceptor Utility'' vozila neće uticati na prostor kabine, kao i da će SUV dolaziti standardno sa pogonom na sve točkove. Ford takođe navodi da je novo policijsko vozilo u stanju da primi udarac od nazad pri brzinama do 120 km/h. Kada krene u prodaju naredne godine, novi ''Police Interceptor'' će se pridružiti F-150 i Expedition ''interceptorima'' u Fordovoj liniji policijskih vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Japanska policija dobila Nissan GT-R

 

181073-nissan gtr 1.jpg

 

Kad italijanski policajci mogu da voze Lamborghini, zašto njihove japanske kolege ne bi mogle Nissan GT-R?

Nije retkost da policajski službenici u nekim zemljama dobiju na korišćenje supersportski automobil. Ova vozila - zbog svojih sjajnih performansi - ponekad služe kao patrolni automobili na autoputevima, ali ih policajci najčešće koriste u promotivne svrhe, kako bi uspostavili bliži kontakt sa populacijom kojoj služe i koju štite od kriminalaca. U nekim slučajevima, kao u Dubaiju i Abu Dabiju, prestižni policijski automobili, među kojima su modeli marki Ferrari, McLaren, Aston Martin, Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley i drugi, koriste se i da bi privukli turiste.

 

181074-nissan gtr 11.jpg

 

Dubai je svojevremeno u flotu policijskih vozila uvrstio i Nissan GT-R, a sada su ovaj automobil dobile i njihove kolege iz Japana, zemlje u kojoj se GT-R izrađuje. Nissan je donirao jedan GT-R policijskim jedinicama prefekture Točigi na specijalnoj ceremoniji održanoj u petak 15. juna. Automobil neće služiti samo za paradiranje, već će uskoro biti korišćen kao pravo patrolno vozilo.

 

181075-nissan gtr 111.jpg

 

Policijski Nissan GT-R dobio je svu neophodnu komunikacionu opremu i audio-vizuelnu signalizaciju. Tehnički detalji nisu saopšteni, ali ukoliko nisu rađene modifikacije na pogonskoj jedinci, ovaj auto ispod haube ima twin-turbo 3.8 litarski V6 sa 572 ks (421 kW) i 632 Nm koji se koristi u standardnoj verziji modela GT-R. Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću šestobrzinskog menjača sa duplim kvačilom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policijski 2019. Dodge Durango Pursuit

 

181057-dodge durango pursuit.jpg

 

Dodge je na ovogodišnjem ''National Sheriffs’ Association Show-u'' prikazao i unapređenu policijsku verziju SUV modela Durango. 2019. Dodge Durango Pursuit je između ostalog dobio doterani prednji deo, jače kočnice i modifikovano oslanjanje, kao i 18-inčne alu točkove. Naravno, sve to uz rotaciju i zaštitu prednjeg dela, svu neophodnu policijsku opremu, parking kameru i parking senzore, podešavanje vozačevog sedišta u osam smerova...

Za pogon se standardno brine 3.6 litarski Pentastar V6 motor sa 293KS i 352 Nm, ali će se kao opcija nuditi i jači 5.7 litarski V8 sa 360KS i 529 Nm obrtnog momenta (oba u kombinaciji sa 8-stepenim automatikom i sa pogonom na sva četiri točka). Vozilo raspolaže sa klirensom od 206 mm, najdužim međuosovinskim rastojanjem u svojoj klasi (3040 mm), raspored težine je 50:50, a može da povuče do 3.265 kg. Dodge je najavio da će Durango Pursuit biti dostupan od leta.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia Stinger za australijsku policiju

 

181787-kia s 1.jpg

 

Automobil pokreće 3.3 litarski twin-turbo V6 motor sa 365KS, u paru sa 8-stepenim automatikom, a ima i pogon na sva četiri točka.

 

181788-kia s 111.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

2020. Ford Explorer Police Interceptor Utility

 

187764-ford e 11.jpg

 

Ford će uskoro promovisati novi Explorer, a dok se to ne desi kao najava služi njihov tek predstavljeni policijski automobil Police Interceptor Utility koji se bazira upravo na novoj generaciji Explorera (modelske godine 2020). Uz novi izgled i svu neophonu policijsku opremu, novi Ford Police Interceptor Utility može da se dobije i sa hibridnim pogonom (verzija 3.3 Ti-VCT hybrid sa automatskim menjačem i 4x4 pogonom). Ova hibridna verzija inače postiže maksimalnih 220 km/h.

 

187763-ford e.jpg

 

U ponudi će se naći i 3.3 Ti-VCT bez hibridnog pogona kao i 3.0 EcoBoost V6 sa 400KS i 542 Nm obrtnog momenta (svi su inače dostupni sa Snow i Sand režimima vožnje).

 

187765-ford e 1111.jpg

 

Takođe, Police Interceptor Utility može da povuče do 2.268 kg, a treba reći i to da hibridna verzija ima za 41 odsto manju potrošnju goriva od starog modela koji je imao 3.7 Ti-VCT benzinski motor.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dodge Durango SRT Pursuit sa 797KS

 

dodge pursuit.jpg

 

SRT je za motorsport događaj ''One Lap of America'' pripremio specijalni Dodge Durango koji inače nosi i nadimak ''Speed Trap''. U pitanju je unikatno vozilo sa 797KS (motor je iz modela Challenger Hellcat Redeye), pogonom na sva četiri točka, unapređenim upravljanjem, modifikovanim oslanjanjem, novim točkovima sa 305 mm gumama, kočionim sistemom sa prednjim diskovima od 400 mm, novim izduvnim sistemom, kao i sa policijskim svetlima na krovu. Osim toga, zbog smanjena mase dva zadnja reda sedišta su izbačena (prednja sedišta i dalje imaju grejanje i ventilaciju), a tu je i zaštitni kavez.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neobeleženi policijski BMW Serije 3: Idealan za presretača i druge tajne zadatke

 

192487-bmw 3 111.jpg

 

BMW je na sajmu specijalnih interventnih vozila ''RETTmobil 2019'' predstavio nekoliko vozila, a prva zvezda bio je BMW Serije 3 bez vidljivih policijskih obeležja. Automobil je predstavljen u crvenoj boji spoljašnosti, a karakteriše ga ''civilni'' izgled, zahvaljujući čemu može da se koristi neprimetno za različite policijske zadatke. Kada policijski službenici krenu u intervenciju, moguće je aktivirati blinkere koji su skriveni unutar maske hladnjaka, dok se na krov pomoću magneta postavlja rotaciono svetlo.

 

192485-bmw 3 1.jpg

 

Ovaj policijski BMW Serije 3 idealan je kao vozilo-presretač, ali i za druge zadatke koji zahtevaju da policajci prođu neprimećeni sve do trenutka stupanja u akciju.

 

192486-bmw 3 11.jpg

 

Automobil čak i u putničkoj kabini izgleda kao bilo koji drugi ''civilni'' BMW, a komande specijalnih audio-video sistema, poput blinkera i policijske sirene, vešto su skrivene u preticu na centralnoj konzoli koji ima poklopac kao obična pepeljara. Policijski BMW Serije 3 opremljen je, između ostalog, grejanim sportskim sedištima, ''M'' kožnim volanom i paketom ''Professional business'' koji uključuje LED farove i Driving Assistant sistem pomoći vozaču. U konkretnom vozilu, za pogon je odabran 2.0 litarski turbo dizel motor sa 190 ks (140 kW) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h auto ubrzava za 6.9s, a maksimalna brzina je 233 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes video: Policijski 2019. Dodge Charger Enforcer

 

292 KS, postoji i jača verzija sa V8 motorom. Svi se prave u FCA fabrici u Kanadi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Škoda Kodiaq vRS za britansku policiju

 

193915-skoda kodiaq rs.jpg

 

Motor je 2.0 Bi-TDI četvorocilindrični dizelaš sa 176 kW/240KS i 500 Nm, u kombinaciji sa sedmostepenim DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom i uz pogon na sva četiri točka (do 100 km/h ubrzava za 7.0 sekundi i može do maksimalnih 220 km/h).

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW M5 Competition sa 625KS za australijsku policiju

 

194480-bmw m5 001.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3.3 sekunde, a sa ''M Driver's Package''-om može do 305 km/h.

 

194481-bmw m5 002.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...