Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
miki ZD

Fiat Grande Punto 1.2 - curenje antifriza?

Recommended Posts

Pozdrav,primjetio sam da mi se na cijevima iz hladnjaka gdje se spajaju sa motorom skuplja neka masa u boji antifriza..........ovakvo nešto još nisam vidio

 

20161106_131852.jpg20161106_131902.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Curi/izbija antifriz na tim spojevima. Obzirom da se dešava na nekolilo mesta koliko vidim ne bi bilo loše prekontrolisati da li raste pritisak u instalaciji rashladne tečnosti i takođe da li je ispravan čep posude.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skini te selne i creva . Ocisti to lepo i malo namazi sa tovatnom masti ( ali malo na vrh prsta) isto skini i to kuciste termostata i predihtuj. Stavi nov dihtung i malo namazi sa onim crvenim ili crnim silikonom. Prisrafi srafove i lepo pritegni . Novu selnu ( ne one kineske vidi nesto firmirano Wirt ili one nemačke ) stavi na crevo i namakni na kuciste pa pritegni i naspi antifriz. Pazi da ispustis vazduh na hladnjaku i na onom crevu kod pozarnog zida.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene je počeo antifriz da curi neki dan na ovom istom mjestu.Skinuo sam kućište termostata i imao šta da vidim.Od toplote je istrulila plastična cijev na kućištu termostata na koju se nabija crijevo od radijatora tj. koje ide u kabinu.Da kupujem novo kućište s termostatom i da dajem 20 e zbog toga nisam htio,već mi je strugar napravio istu cijev s navojem od sipas-koterm plastike koju sam zavrnuo i sve nazad vratio.Investicija me koštala 5 e i pivo majstoru i sad je sve kao što je i prije "samo" je bolje nego fabričko.Sve mi je jasno osim toga da je na kućište talijan stavio sve metalne spojeve za crijeva osim za crijevo koje vodi na radijator grijanja.Prosto da čovjek ne povjeruje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...