Jump to content
FAS Goran
bramar

Fiat Multipla Natural Power - neželjeno prebacivanje na benzin, pa nazad na metan

Recommended Posts

Pozdrav svima. Imam jedan problem sa mojom Multiplom Natural Power 2007mo godishte. Naime auto je poceo iz cista mira, iako je pun metana, da prebacuje na benzin, pa nazad na metan i tako non stop, bez ikakvog pravila. Ima li ko sa slicnim problemom? Hvala unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li pokazuje na dijagnostici neku gresku?Probaj da cackas zice sa kompa,drmaj vuci pa vidi da li se nesto desava.Fiat ima problem sa zicama.Pozadi na bocama imas konektore na ventilima koji mozda gube spoj pa ih malo ocisti.

Edited by bratsaja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na diagnostici pokazuje, kada je na benzinu, grešku sa prvom lamda sondom. Nisam baš siguran, kako ona može da utiče na to konstantno prebacivanje sa benzina na metan i sl., ali čim uradim brisanje grešaka, auto istog momenta pređe na metan, ali, obzirom da se greška opet javi, vrati se na benzin i opet prijavi grešku sa prvom lamda sondom. Što se žica tiče, a znam da se Fiat i struja ne slažu baš najbolje :), drndali smo žice od kompjutera i pregledali kontakte na sve tri boce i sve je OK. Nema nikakvih promena. Danas ću zameniti tu lamda sondu, pa ćemo videti rezultate. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Francuz, nisi u pravu. To sam prvo promenio, sa sve setom kvačila i nije pomoglo. Promenjena lambda sonda i sad je sve OK. Radi kako treba da radi. Čak mi se i trepćuća lampica isključila. Konačno, ne svetli na tabli ništa što ne treba.

Sent from my STV100-4 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...