Jump to content
FAS Goran
Madra

Fiat 500L - karakteristični problemi ovog modela

Recommended Posts

On 2/24/2020 at 6:14 PM, ortakov said:

Pročitao sam gotovo celu temu, kao i onu gde su čoveku menjali motor, zaista bilo je podosta kvarova u garantnom roku.

Ovo bih uzeo sa rezervom, uglavnom se ljudi javljaju kad imaju problem, dok oni koji ih nemaju, ćute. Ima nešto i u tome da su ulazna godišta imala dečije bolesti koje je trebalo preležati. Znam gomilu njih, uključujući sebe, koji nikad nikakav problem nisu imali, ni jedan kvar, ni jedan cvrčak (čak i kad su veliki minusi), samo redovni servisi i vozi.

 

Quote

Ja nisam zahtevan vozač, razume se, bolje je kada može da ubrza, da se izbori sa uzbrdicama, klimom i punim vozilom, ali sam siguran da će i 1.4 16v da se izbori, možda ne kao dizel, ali će se popeti emoji4.png
Međutim, dizel sam izbacio iz opcije iz više razloga. Prvi je taj što novi dizel ima gomilu nekih eko čuda koja će mi samo praviti probleme. 

Popeće se i 1.4 16v, daleko od toga da neće, ali će ta vožnja biti jako neprijatna za uši (a možda i za novčanik) zbog teranja u visoke obrtaje :D  Ja uglavnom vozim po ravnici i 1.4 mi radi posao.... čak je i razlika u potrošnji u odnosu na dizela zanemarljiva (kada se podvuče cena goriva, održavanje i potrošnja). Vozio sam i 1.6 dizel, onaj sa 105ks, to nije isti auto. 1.6 prosto ne oseti težinu vozila, iskače iz mesta i lebdi nad asfaltom, uz to je jednako tih kao benzinac i nema nikakvih vibracija u kabini. Pravo je uživanje voziti ga... Da nisam probao oba, ne bih verovao da je razlika tolika. A kao što većina kaže, nov je to auto, a ne dizel koji je prešao 300.000.

 

Ja sam 500l uzimao polovan, pa je zbog mnoooogo manje kilometraže prevagnuo benzinac. Inače sam isto postao gadljiv na dizele zbog lošeg iskustva na prethodnom autu, ali ovaj put moram priznati da je taj 1.6 avion za 14 16v. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni od skora, a auto je na 24.000, pri svakom kretanju, nesto zakrci pozadi, ne mogu da provalim jer vezano za tocak, osovinu, sta li .. kao neki napor da savladava pa od naprezanja zakrci i kad podje auto onda ne krci. Danas sam menjao tockove i sa letnjim je isto. Auto je u produzenoj garanciji, ali dok ga ne ostavim na servis voleo bih bar da znam sta bi moglo biti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mialim da nije .. pre par meseci sam zbog cviljenja kocnica isao u servis, oni su to kao podmazali pozadi, sklopili, ali cvili i dalje pri slabije kocenju. Ovo se cuje kao npr homokineticki zglob, samo pozadi i jedno 2 3 puta tise .. i naravno nema veze sa skretanjem, vec kad se pokrece auto. Nizbrdo kad krecem manje se cuje ili uopste ne cuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam .. ovo je prakticno prestalo kako je krenulo toplije vreme .. ne znam koje bolje objasnjenje moze biti, i necu se zacuditi ako se opet vrati, i tada ce odmah ici u servis. U svakom slucaju samo jos jedna od zvrcki koje dodju i prodju, valjda je to na 500L normalno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobosi nacionale ... Oni su mi u nekom trenutku pali na pamet kao moguci razlog .. naravno cvile, isao sam u servis, tamo su rasklopili namazali sklopili, i to je resilo problem na neka 2 dana ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda je i do samih zadnjih kočionih obloga (ako se javlja samo pri specifičnim meteo uslovima). Meni se (možda) sličan problem bio javio odjednom sa zadnjim doboš kočnicama na vitari. "Očistim" obloge i sve je ok par dana. I onda sve po starom. Kada sam zamenio obloge, problem je zauvek nestao (ali se i dok je postojao, javljao samo pri hladnijem i vlažnijem vremenu, ne i leti).

Ne velim da je isti problem i kod tebe, ali, možda i jeste neki "zajeb" sa zadnjim kočnicama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

supruga je imala sluzbeni 500 l, 1.6 mjet, 2015-to,sa njim napravila preko 70000 km, apsolutno bez problema, samo redovan seevis. Osim sto su sedista ocaj niakakv drugi problem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...