Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

WRC: Catalunya 2016.

Recommended Posts

Ožie osvojio 4. titulu šampiona sveta

 

wrc%20catal%201.jpg

 

Svi francuski mediji a i veliki broj svetskih, u rubrikama posvećenim sportu, preneli su vest iz Španije o sjajnom uspehu reli posade Ožie - Ingrasia i njihovom četvrtom uzastopnom osvajanju titule reli šampiona sveta, dva relija pre kraja ovogodišnje WRC serije. Vest je naišla i na veliki publicitet u Nemačkoj, gde se mnogi diče VW Motor Sportom i načinom na koji je pripremljem i tokom relija u Španiji servisiran Polo R WRC.

 

wrc%20catal%2011.jpg

 

Ožie je već na cilju poslednjeg ispita power stage, na kojem je osvojio drugo mesto iza Latvale, sav ozaren i vidno uzbudjen rekao: ''Bilo je teško ali fantastično. Hvala timu za sve. U toku vikenda smo imali savršen auto''. Junak brzinaca u Španiji bio je i domaći vozač, Dani Sordo, koji je dominirao na makadamskim stazama, ali je bitku za pobedu izgubio na asfaltu. Sordo je posle ulaska u cilj izjavio:

''Razočaran sam, ali, moram Sebu da čestitam. Dao sam sve od sebe i hvala mojim fanovima na podršci. Dao sam svoj maksimim.''

Analiza rezultata brzinskih ispita u Španiji veoma jasno prikazuje veliku borbu Sorda. Istovremeno valja podsetiti da je Ožie minus od 17 sekundi pretvorio u plus od 15.6 sekundi. To je još jedna potvrda da reli posada Ožie - Ingrasia, uz savršenu asistenciju inžinjera i mehaničara tima već četiri godine drži primat. Predstojeći ovogodišnji reliji u Velsu i Australiji najbogatijima će poslužiti za finalne pripreme i takmičenja u 2017. godini. 

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...