Jump to content
FAS Goran
niksovac

Fiat Multipla CNG - slabo vuče sa klimom

Recommended Posts

Naime, letos sam servisirao klimu da ne se ne kuvam do Crne Gore kad vec jesam po Bg u, ali auto (multipla - cng) toliko lose vuce kad mu klima radi da to nije normalno.. i ovako ima problema jer je izduvna pukla a klima ga je tek dotukla.

Ako ne zaletim, jedva izadjem na vecoj uzbrdici :(

Misljenja?

Hvala, pozdrav.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verovatno ti je katalizator zapusio,ja sam na mojoj multipli izvadio katalizator i zamenio granu i auto mnogo bolje ide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@niksovac

 

Imao sam iste muke,napravim klimu,jedva vuce sa njom,isto izduvna naprsla,gubi snagu opasno...

Zamenio izduvnu granu, meni pukla ona donja sa 2 cevi, pk kais se pocepao na pola pa nije obavljao posao kako treba, utice na sve i kad ne pustis klimu a kamo li kad je pustis. Prvo ne radi kako treba vodena pumpa, alternator ne moze da dopuni... Proveri i Pk kais i zameni tu izduvnu granu i videces kako ide posle sa klimom, da ne poverujes! Vozim Mareu sa tim motorom...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je problem multiple,izduvna grana.Prvo se zapusi katalizator,onda se grana greje jer ne moze da izbaci dim pa pukne i onda lamda sonda ne cita dobro informaciju jer dim zbrise pored grane i auto nece da ide.Menjaj granu i katalizator pod hitno.Najlaksa i najjeftinija varijanta je da stavis od stila 1.6 s tim sto moras da pravis prikljucak za auspuh jer nisu isti i OBAVEZNO izvadi katalizator i resio si problem za sva vremena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E sad oko same klime. Vic je u tome da bude ceo sistem što manje topao. Pre sledeće sezone obavezno isperi hladnjak klima uređaja. Nemoj jakim mlazom iz turbo pištolja u perionicama, nego lagano, da ga ne oštetiš. S one strane prema motoru zgodno bi bilo i malo da produvaš kompresorom, tu bude dosta prašine, videćeš. Onda električar mi je ugradio prekidač koji mi omogućava da uključim ventilartor hladnjaka kad hoću. Poenta je u tome da se on automatski uključuje tek kad se u sistemu razviju određeni pritisak i temperatura, a ja uključim čim krenem sa klimom, čak i pre. Rezuiltat - manji gubitak vuče i temperaturno opterećenje motora, auspuha, bolja vuča i manja potrošnja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je baš majstor za klime objašnjavao da je to dobro, a i lično sam se uverio u to. Pogotovo što je izduvna grana 1,6 prilično osetljiva na visoke temperature, i ja sam imao s tim problema. Dakle ne stalno, nego samo sa uključenom klimom, a mimo toga automatika.

Kolega je i imao problem zato što je zbog klime dobio višu temperaturu, pa mu je otišlo mnogo drugih stvari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pozdrav svima, imam isti problem, multipla (benzinac, bez cng/tng) slabo vuce sa ukljucenom klimom, a pri valjda 1200-1600 obrtaja mi se cuje neki lezaj ili sta vec vrti neki kais (pretpostavljam)...
remontovao sam kompresor klime pre godinu-dve (nije radila klima) i promenio termostat, planirao sam da promenim i onaj senzor koji se srafi u termostat zato sto mi auto hoce slabije da vuce kad je vruc pri niskom obrtajima i bez klime ali nisam jos uvek...desi mi se nekad i da osetim dim u kabini (ne u voznji).
inace odmah posle zamene termostata kad sam preuzeo auto od majstora auto (kad je vruc) mi se gasio kad mu dam minimalni gas u leru

niksovac jesi li resio problem i kako?

Edited by sasha.l

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...